miha

XXX.XXX.131.233
Zdravím, koupil jsem uvedeného papouška ( asi již 3 v pořadí ), má certifikát DNA, ale rád bych jistil kdy se narodil? Jeho kroužek má tyto údaje CZ 060560, za případnou odpověď moc děkuji.
miha

XXX.XXX.131.233
veska
napsal(a):
V roce 2006.
Děkuji za zprávu-zkoušel jsem to luštit a odhadovat, jelikož značení je jinak než mám u žaka.06 je tedy rok a 0560 je měsíc narození, nebo pořadí v uvedeném roce? MH.
miha
napsal(a):
Zdravím, koupil jsem uvedeného papouška ( asi již 3 v pořadí ), má certifikát DNA, ale rád bych jistil kdy se narodil? Jeho kroužek má tyto údaje CZ 060560, za případnou odpověď moc děkuji.
Dobrý den, pokud jsou údaje na kroužku tak jak uvádíte, jedná se o cites kroužek a z toho rok narození nepoznáte. Kroužky s rokem mají rok vyražený napříč.
miha

XXX.XXX.131.233
zako
napsal(a):
Dobrý den, pokud jsou údaje na kroužku tak jak uvádíte, jedná se o cites kroužek a z toho rok narození nepoznáte. Kroužky s rokem mají rok vyražený napříč.
Zdravím a děkuji za zprávu. Toto jsem nevěděl, u žakouše je rok napčíč. Doklad Cites nemám, jen certifikát DNA-test byl 04/2014-dalo by se narození alespoň podle toho nějak odhadnout? Podle foto ( v příloze ) asi ne.
marcelo

XXX.XXX.0.84
Zdravím. Zaujíma ma, či papagáj v CITES I musí mať citesový krúžok? Videl som žltý eurocites na oratrixa a krúžok mal klasický - SK 10 XXX. V legislatíve sa mi nedarí dopátrať k povinnosti krúžkovať citesovými krúžkami. Vďaka.
miha
napsal(a):
Dobrý večer. Ja by som sa priklonil k tomu certifikátu DNA, pravdepodobne sa v tom roku i narodil, kúpili ste papagája od chovateľa, ktorý pravdepodobne nevie, že Amazona autumnalis, je cites B, teda netreba ich krúžkovať citesovými krúžkami, ale stačia obyčajné.
aymara55
napsal(a):
Dobrý večer. Ja by som sa priklonil k tomu certifikátu DNA, pravdepodobne sa v tom roku i narodil, kúpili ste papagája od chovateľa, ktorý pravdepodobne nevie, že Amazona autumnalis, je cites B, teda netreba ich krúžkovať citesovými krúžkami, ale stačia obyčajné.
Tak to si dost dobře nedovedu představit chovatele amazoňanů žlutolících který je chová a odchovává a při tom neví jakým kroužkem kroužkovat.Já si naopak od vás myslím že se jedná o papouška staršího který byl odchován v době kdy byla registrace povinná.Zadavateli DNA si mohl nechat udělat kterýkoliv z majitelů před vámi třeba u pětiletého papouška když ho chtěl zařadit do chovu.Stáří podle mě nezjistíte pokud nezískáte doklady o registraci.
marcelo
napsal(a):
Zdravím. Zaujíma ma, či papagáj v CITES I musí mať citesový krúžok? Videl som žltý eurocites na oratrixa a krúžok mal klasický - SK 10 XXX. V legislatíve sa mi nedarí dopátrať k povinnosti krúžkovať citesovými krúžkami. Vďaka.
Ked som kupoval krúžky na pyrury cruentáty cites I tak p.Šestak ma informoval že Slovenské cites kružky nemá tak som kružkoval bežným krúžkom napr. SK 13 2235.Na žltom eurocitese som to mal napísané SK132235.Nebol problém.
marcelo

XXX.XXX.0.84
Pane, ďakujem za odpoveď. Chovu zdar!