Zkušenost s Markem Fabem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2015 22:25
martinp.

XXX.XXX.168.84

Vážení přátelé chovatelé, rád bych se s vámi podělil o nemilou zkušenost s panem Markem Fabem. Tento člověk je mnohým z vás známý a někteří mají i osobní zkušenosti. Již v minulosti udělal podvod na mého kamaráda, kterému prodal neofémy modrohlavé. Když mu je předával, tak mu do očí tvrdil, že jsou to jeho odchovy z toho roku. Mne to nedalo, jelikož se mi zdály ptáci starší už pohledem do přenosky. Po překontrolování kroužků šlo o ptáky ve věkovém rozmezí 1 - 3 roky, alespoň podle kroužku. Kroužky samozřejmě byli Belgické a Holandské. Takže nechápu to bezpáteřní a suverénní chování tohoto člověka, když dává ptáka někomu do přenosky a je si jistý, že si to nezkontroluje. Ano kamarád si ptáky měl překontrolovat, ale o to tady teď nejde. Měl v pana Faba plnou důvěru. Moje osobní zkušenost je taková, že mi dnes kamarád poslal odkaz na bazoš s tím, že se prodávají moji ptáci. Dotyčný, který je nabízel, tak tvrdil, že jsou to ti jistí ptáci jako na fotce. Problém je v tom, že to byli moji ptáci a moje fotka. Dotyčný se omluvil s tím, že má domluvenou výměnu s panem Fabem a ten mu tyto ptáky nabídl jako svůj odchov. Údajně je fotil ve své kleci mobilem a fotku mu poslal. Už se mi po několikáté stalo, že mi někdo volal a sdělil mi, že ptáci kteří byli na fotkách u inzerátů pana Faba, tak ve skutečnosti pak na místě nebyli. Záhadně se prodali před domluvenou schůzkou a podobně. Prostě pan Fabo spoléhá na to, že když už přijedete, tak si prostě něco koupíte. Toto chování o něčem svědčí a rozhodně ne o čestném jednání. Velice mne to rozzlobilo a proto chci potencionální zájemce o ptáky od pana Faba upozornit, aby si dali velký pozor co vlastně kupují! Toto je chovatelství? Nejsem tak starý, abych mohl posoudit, jak to bylo dříve. Nicméně znám mnoho starších chovatelů, kteří mi vypráví o přátelském a férovém jednání v minulé době. Neříkám, že všichni byli slušní. Je to smutné, co se dnes děje a co si někteří lidé vůbec dovolí. Na druhou stranu mne těší, že se panu Fabovi moje neofémy tak líbí, že je představí radši než ty své.
Tady je odkaz na inzerát ve kterém je moje fotka a přiložená je ta údajná fotka z mobilu pana Faba!
http://zvierata.bazos.sk/?hledat=predam+11&hlokalita=&iddel=1.

27.6.2015 22:54
daktari

XXX.XXX.197.196

Konečně někdo napsal to, co se dlouho šušká.
Proč takové chování má někdo za potřebu, to nechápu. Tak buď chovám a prodávám odchovy, nebo prostě kšeftuju, ale k čemu taková komedie? Ubohé.

28.6.2015 05:14
simacek123

XXX.XXX.142.1

Jestli je to komedie nebo ubohost to zalezi na pohledu každého z nas.Ono se o tom pise ale je to kolem nas a bude tak jako ostatní.kdo není obezretni ten na to doplati ale jak pisi je to u vseho.A kdo je dnes poctivi, doba nas dohnala.

28.6.2015 06:27
Dája6

XXX.XXX.40.42

Martinp.
To co jste popsal je hrozné a ano jak píše pán pod přezdívkou simacek123 je to všude, já se orientují u psů a můžu Vám říct, že tam je to snad ještě horší. To co popisujete a jste zveřejnil díky Vám si snad každý kdo bude mít trochu rozum dá na pána už pozor protože opravdu tohle je podvod asi se poučil u chovu psů tam se tohle děje takhle běžně, že se kradou fotky a vymýšlí se pak báchorky, ale lidičky jsou nepoučitelní.
Děkuji Vám za zveřejněni a hlavně, že jste měl odvahu, tu má v dnešní době málo kdo, s pozdravem Dája.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2015 08:00

Zdravim nevim jak je vaše příhoda stará inzerát je smazán s panem Fabem už sem se párkrát setkal mám od něj i dost neofém vše vždy proběhlo dle dohody tak nevim co si o tom myslet asi to že každá mince má dvě strany

28.6.2015 09:09
shopps

XXX.XXX.9.6

martinp. napsal(a):
Vážení přátelé chovatelé, rád bych se s vámi podělil o nemilou zkušenost s panem Markem Fabem. Tento člověk je mnohým z vás známý a někteří mají i osobní zkušenosti. Již v minulosti udělal podvod na mého kamaráda, kterému prodal neofémy modrohlavé. Když mu je předával, tak mu do očí tvrdil, že jsou to jeho odchovy z toho roku. Mne to nedalo, jelikož se mi zdály ptáci starší už pohledem do přenosky. Po překontrolování kroužků šlo o ptáky ve věkovém rozmezí 1 - 3 roky, alespoň podle kroužku. Kroužky samozřejmě byli Belgické a Holandské. Takže nechápu to bezpáteřní a suverénní chování tohoto člověka, když dává ptáka někomu do přenosky a je si jistý, že si to nezkontroluje. Ano kamarád si ptáky měl překontrolovat, ale o to tady teď nejde. Měl v pana Faba plnou důvěru. Moje osobní zkušenost je taková, že mi dnes kamarád poslal odkaz na bazoš s tím, že se prodávají moji ptáci. Dotyčný, který je nabízel, tak tvrdil, že jsou to ti jistí ptáci jako na fotce. Problém je v tom, že to byli moji ptáci a moje fotka. Dotyčný se omluvil s tím, že má domluvenou výměnu s panem Fabem a ten mu tyto ptáky nabídl jako svůj odchov. Údajně je fotil ve své kleci mobilem a fotku mu poslal. Už se mi po několikáté stalo, že mi někdo volal a sdělil mi, že ptáci kteří byli na fotkách u inzerátů pana Faba, tak ve skutečnosti pak na místě nebyli. Záhadně se prodali před domluvenou schůzkou a podobně. Prostě pan Fabo spoléhá na to, že když už přijedete, tak si prostě něco koupíte. Toto chování o něčem svědčí a rozhodně ne o čestném jednání. Velice mne to rozzlobilo a proto chci potencionální zájemce o ptáky od pana Faba upozornit, aby si dali velký pozor co vlastně kupují! Toto je chovatelství? Nejsem tak starý, abych mohl posoudit, jak to bylo dříve. Nicméně znám mnoho starších chovatelů, kteří mi vypráví o přátelském a férovém jednání v minulé době. Neříkám, že všichni byli slušní. Je to smutné, co se dnes děje a co si někteří lidé vůbec dovolí. Na druhou stranu mne těší, že se panu Fabovi moje neofémy tak líbí, že je představí radši než ty své.
Tady je odkaz na inzerát ve kterém je moje fotka a přiložená je ta údajná fotka z mobilu pana Faba!

Děkujeme za upozornění na praktiky zmíněného pána, pokud to tak opravdu je. Nicméně jak je tady již napsáno, je to všude a není se čemu divit. Kdybych měl řešit kolikrát jsem viděl někde svoje fotky v inzerátech nebo na jiných stránkách nebo dokonce i psané texty, je to ztráta času. Pokud si pán ptáky neprohlédl a nezkontroloval kroužky, je to něco s čím bych se tady rozhodně nechlubil smajlík Takže neobjevujme Ameriku..

28.6.2015 09:40
martinp.

XXX.XXX.168.84

Dobrý den, neříkám, že všechny zkušenosti s panem Fabem musí být špatné! Jen jsem napsal svoji zkušenost. Ti, kteří říkají, že o nic nejde, tak nemají úplně pravdu. Jak by bylo vám, kdyby se nabízeli vaši ptáci ze kterých se těšíte, nějakým způsobem jste se k nim dopracovali a pak někdo tupě sebere fotku z vašich stránek a použije ji za svou? Druhá věc je ta, pokud se octnete v roli kupujícího a vidíte fotku, jedete si konkrétně pro ptáky, kteří vás na fotce zaujali a když přijedete, nic tam není nebo jsou to jiní ptáci? To by vám bylo příjemné?
Ano inzerát je smazán, protože jsem se s dotyčným domluvil aby ho smazal. Nicméně mám uchovaný alespoň malý avšak dostatečný důkaz, že mluvím pravdu. Nikdy neofémy neinzeruji a kdyby ano, tak určitě je nedám na bazoš. Tady je vyfocený přeposlaný inzerát.

28.6.2015 10:14

Nechci se nikoho zastávat plně vás chápu taky by mě to vadilo jen mě to zaráží mám s ním opravdu dobrou skušenost všechny jeho fotky co sem viděl byly jeho a ptáci stejný jak na fotkách... jen tedy zatim nevim jesi budou štěpit na co mají

28.6.2015 10:19
kkki

XXX.XXX.254.207

shopps napsal(a):
Děkujeme za upozornění na praktiky zmíněného pána, pokud to tak opravdu je. Nicméně jak je tady již napsáno, je to všude a není se čemu divit. Kdybych měl řešit kolikrát jsem viděl někde svoje fotky v inzerátech nebo na jiných stránkách nebo dokonce i psané texty, je to ztráta času. Pokud si pán ptáky neprohlédl a nezkontroloval kroužky, je to něco s čím bych se tady rozhodně nechlubil smajlík Takže neobjevujme Ameriku..

Ameriku nepotřebujeme objevovat, ale na nekalé praktiky, je třeba upozornit.Proto si myslím, že tento příspěvek má velký smysl, zvláště pro chovatele, kteří by si mohli od tohoto chovatele-překupníka, něco koupit.K.

28.6.2015 11:46
smidla

XXX.XXX.199.221

Dobry den,
pridat do fotografie vodoznak s vlastni identifikaci neni nic tezkeho a pokud je davate na web kde jsou verejne dostupne, mel by jste se to naucit. Takto oznacenou fotku nebude moci nikdo zneuzit.
Chapu ze to neni dokonale reseni, ale je to lepsi nez nic. Spolecne s uverejnenim tak udelate maximum aby jste informoval.
S pozdravem Smidla.

28.6.2015 11:55
martinp.

XXX.XXX.168.84

Dobrý den pane Šmidlo. Máte samozřejmě pravdu, ale přijde Vám, že moje fotky na stránkách nemám označené? Ta fotka, co byla vložena do inzerátu, tak byla oříznutá přesně tak, aby se vodoznak odstranil! Nechci dávat vodoznak přes ptáky, protože ten, kdo se na to dívá, tak mu to kazí pohled. Každý si to může stáhnout pro svou potřebu a třeba i pro podání inzerátu, že koupí podobné ptáky, jako jsou na fotce atd. Ale oříznout vodoznak a tvrdit, že jsem to vyfotil mobilem, tak to opravdu už nevím co s tím udělat! Přitom na mých stránkách je jasně napsané, že si každý může fotky stahovat jak chce, ale nepřeji si, aby moji ptáci figurovali v inzerátech, jako že jsou k prodeji.
Tady je odkaz na moje stránky: http://www.mppapousci.estranky.cz/fotoalbum/n.-modrohlava-violeta-neophema-splendida-/

Teď už na mých stránkách tato fotka není, protože fotky čas od času obměňuji, ale byla tam s vodoznakem, jako všechny ostatní. Takže, co na to říkáte?

28.6.2015 11:58
martinp.

XXX.XXX.168.84

Zjistil jsem, že odkaz nefunguje a nevím proč? Nevadí, ale pokud dáte do vyhledávače moje jméno, tak se zobrazí můj web. Tam je ve všech fotogaleriích vodoznak.

28.6.2015 12:04
sejkoramartin

XXX.XXX.53.195

martinp. napsal(a):
Zjistil jsem, že odkaz nefunguje a nevím proč? Nevadí, ale pokud dáte do vyhledávače moje jméno, tak se zobrazí můj web. Tam je ve všech fotogaleriích vodoznak.

Chybi Vam jedna pomlcka

http://www.mppapousci.estranky.cz/fotoalbum/n.-modrohlava-violeta-neophema-splendida-/.

28.6.2015 12:11
martinp.

XXX.XXX.168.84

Bohužel ani tak to nefunguje. A když dám odkaz na domovskou stránku?
http://www.mppapousci.estranky.cz/.

28.6.2015 12:13
sejkoramartin

XXX.XXX.53.195

Tak se omlouvam, ale po odeslani prispevku ta jedna pomlcka zmizi. Zrejme nejaka chyba fora.

PS: pekny chov:).

28.6.2015 12:27
dobromysl.oregano

XXX.XXX.174.250

Sharing is caring.

28.6.2015 13:11
doktor1

XXX.XXX.141.61

martinp. napsal(a):

Dobrý deň, zdravím diskutujúcich.
Chcem popísať jednu moju skúsenosť s tu sa rozčuľujúcim nad neserióznosťou martinp.
Chovám už dlhšie neofémy dovtedy len tyrkysové, tak po zhliadnutí stránok pána martinap som ho telefonicky oslovil, či by som mohol prísť, vidieť a objednať si nejaké odchovy z mutácií neof.modrohlavej.Pán ma slušne privítal, ukázal krásne neofémy, ja som na papier napísal o čo by som mal záujem, dohodli sme sa, že sa mi ozve.Prešli mesiace, ja som zo šlušnosti neotravoval a čakal som na telefonát.V novemri mi to už nedalo, ozval som mu a on mi oznámil, že nič pre mňa nemá, lebo sa mu nič nepodarilo odchovať./Od 20-30 párov?/ Pomyslel som si svoje o jeho serióznosti, zašiel som do Nemecka doniesol som od chovateľov odtiaľ aj lutiná aj violety a v januári som od kritizovaného p.Faba kúpil krásny pár violet /so Slovenskými krúžkami/ a toho roku sa mi darí, mám už zo všetkých aj prvé hniezda, čo by som od martinap nemal.A najlepšie na tom je, že martinp sa pred asi mesiacom v tejto diskusii chválil, že v tej sezóne odchoval 104? kusov a aký je svetovo úspešný.
Takže pozametajme si najprv pred vlastným prahom.Ďakujem martinp.Dr.Brunovský.

28.6.2015 14:22
martinp.

XXX.XXX.168.84

Dobrý den pane Brunovský. Bylo to takřka přesně tak, jak říkáte. Nicméně volal jsem Vám dvakrát po loňské návštěvě u mě. Jelikož jste se mi neozval, tak jsem se dál nevnucoval a myslel jsem, že jste ztratil zájem. To co jste mi napsal, tak jsem skutečně navíc neodchoval. Tedy v podstatě odchoval, ale nechal jsem si to a nebo byli před vámi lidé, kteří měli ptáky zamluvené. Ono je velice jednoduché napsat si na papír co chci, ale už je těžší dát to dohromady, tak aby to bylo správně. Řekl jsem Vám, že ptáky vám rád nechám, pokud budou. Beru to podle seznamu zájemců postupně a snažím se na nikoho nezapomenout. Pro přesnou informaci, těch párů bylo 17, ale to teď není důležité. Ten papír který jste u mne napsal, tady stále mám a proto ho přikládám v příloze. Myslíte si, že bych ho tady schovával jen tak? Vždy se snažím být férový a nakonec se to otočí proti mě. Mám v telefonu i Vaše číslo s Vaším jménem stále uložené, jedná se o tohle číslo: +421 905 508 70X. Tak nevím, kde se stala chyba. Zkuste se nad tím zamyslet i Vy prosím.

28.6.2015 16:04
shopps

XXX.XXX.9.6

kkki napsal(a):
Ameriku nepotřebujeme objevovat, ale na nekalé praktiky, je třeba upozornit.Proto si myslím, že tento příspěvek má velký smysl, zvláště pro chovatele, kteří by si mohli od tohoto chovatele-překupníka, něco koupit.K.

A taky je potřeba upozorňovat na "blbce" kteří si jdou někam kupovat ptáky a ani si je nezkontrolují, nepodívají se na kroužky a pak se diví. Takové chování jen nahrává podobným prodejcům a podvodníkům. Svoje fotky jsme už viděl někde jinde nesčetněkrát, i texty, ale abych to tady řešil a s někým se dohadoval, to fakt zapotřebí nemám..

28.6.2015 16:27
kkki

XXX.XXX.254.207

shopps napsal(a):
A taky je potřeba upozorňovat na "blbce" kteří si jdou někam kupovat ptáky a ani si je nezkontrolují, nepodívají se na kroužky a pak se diví. Takové chování jen nahrává podobným prodejcům a podvodníkům. Svoje fotky jsme už viděl někde jinde nesčetněkrát, i texty, ale abych to tady řešil a s někým se dohadoval, to fakt zapotřebí nemám..

Samozřejmě, není nutné, vše svalovat na prodejce, pokud si já sám nezkontroluji kroužky.Hloupost sebe sama, nelze svalovat na druhé.K.

28.6.2015 17:11
martinp.

XXX.XXX.168.84

Ale v tuto chvíli nejde až tak o ty nezkontrolované kroužky. To jsem jenom uvedl jako druhou zkušenost. A pro shopps: Že jste někde viděl svoje fotky není totéž, jako když se, prodávají, Vaši ptáci. To je to podstatné, ale to myslím nebylo tak těžké pochopit z mého příspěvku. Vlastně je asi jedno, kdo sem co napíše za názor, když většina lidí ani nemá vyplněný profil. Pak vůbec není jasné s kým diskutujete. Mohl bych vidět Vaše stránky? Rád se podívám na něco nového, pokud tedy už Váš web neznám. Děkuji.

28.6.2015 20:59
daktari

XXX.XXX.197.196

doktor1 napsal(a):
Dobrý deň, zdravím diskutujúcich.
Chcem popísať jednu moju skúsenosť s tu sa rozčuľujúcim nad neserióznosťou martinp.
Chovám už dlhšie neofémy dovtedy len tyrkysové, tak po zhliadnutí stránok pána martinap som ho telefonicky oslovil, či by som mohol prísť, vidieť a objednať si nejaké odchovy z mutácií neof.modrohlavej.Pán ma slušne privítal, ukázal krásne neofémy, ja som na papier napísal o čo by som mal záujem, dohodli sme sa, že sa mi ozve.Prešli mesiace, ja som zo šlušnosti neotravoval a čakal som na telefonát.V novemri mi to už nedalo, ozval som mu a on mi oznámil, že nič pre mňa nemá, lebo sa mu nič nepodarilo odchovať./Od 20-30 párov?/ Pomyslel som si svoje o jeho serióznosti, zašiel som do Nemecka doniesol som od chovateľov odtiaľ aj lutiná aj violety a v januári som od kritizovaného p.Faba kúpil krásny pár violet /so Slovenskými krúžkami/ a toho roku sa mi darí, mám už zo všetkých aj prvé hniezda, čo by som od martinap nemal.A najlepšie na tom je, že martinp sa pred asi mesiacom v tejto diskusii chválil, že v tej sezóne odchoval 104? kusov a aký je svetovo úspešný.
Takže pozametajme si najprv pred vlastným prahom.Ďakujem martinp.Dr.Brunovský.

Na tom nevidím nic divného. A kdo rozumí mutacím a genetice, tak jistě chápe, že ptákům se nedá poručit co mají odchovat, protože je o to konkrétní zájem. A můžete mít párů třeba 50.
Jezdím si kupovat ptáky do chovu do zahraničí. Myslíte, že Vám tam někdo bude držet ptáky několik měsíců? Na to zapomeňte. Jedete třeba přes tisíc km a vybíráte z toho, co tam právě je.
Ještě jeden příklad k violetám. Mám pár modrá violeta 1F x modrá violeta 1F. V loňské roce jsem potřeboval od nich mladé violety, mimo jiné i k vykrytí zájemců. A výsledek ? :
1.hnízdo 1 violeta a 3 modré bez faktoru.
2.hnízdo 3 modré bez faktoru
3 hnízdo 4 modré violety, z toho dvě 2F.

Myslím, že je to jasná ukázka z problematiky.
Takže pokud Vám Martin řekl, že neodchoval požadované ptáky, pak tomu věřte.

28.6.2015 22:14
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
pokud nedate vodoznak pres ptaky, ne defakto zbytecny. Chapu proc ho tam nedavate, ale pak se stim neda nic delat.
A k tem ustepacnym prispeckum co tu jsou, skratka kazdy to vidi jinak. To jeste neznamena ze to vidi spatne. Naprosto chapu rozhorceni autora nad tim ze nekdo prodava ptaky s jeho fotkama. Doslova na toto pasuje chlubit se cizim perim.
Upozornit na tokveto chovani je myslim naprosto v poradku a ten kdo s tim ma co do cineni si to precte a muze se podle toho zaridit.
S pozdravem Smidla.

20.9.2015 15:08
Ganjalover

XXX.XXX.32.247

Pan Fabo je naozaj arogantni neferovy prekupnik davajte si nan ho pozor ja od nej nezoberem uz ani brk.

20.9.2015 16:38
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

martinp. napsal(a):
Ale v tuto chvíli nejde až tak o ty nezkontrolované kroužky. To jsem jenom uvedl jako druhou zkušenost. A pro shopps: Že jste někde viděl svoje fotky není totéž, jako když se, prodávají, Vaši ptáci. To je to podstatné, ale to myslím nebylo tak těžké pochopit z mého příspěvku. Vlastně je asi jedno, kdo sem co napíše za názor, když většina lidí ani nemá vyplněný profil. Pak vůbec není jasné s kým diskutujete. Mohl bych vidět Vaše stránky? Rád se podívám na něco nového, pokud tedy už Váš web neznám. Děkuji.

Plně s Vámi souhlasím. Není třeba se rozčilovat. Patřím ke staré generaci, která byla zvyklá na jiné praktiky. Komunikace byla poštou s plnou adresou. Koupě též poštou a bez problému, alespoň v drtivé většině.Telefon, mobily nebyly, byl vyjímkou. Nepoctivci byli i tehdy, dnes je jich víc. Zkušený se nedá napálit, ikdyž znám případy, že ano a začátečník by si měl vzít k sobě ostříleného chovatele.
Mně vadí, že dnes hodně lidí píše své rozumy úplně anonymě, mnozí lžou, není problém si napsat na kritiku svého vyjádření pochvalu jakoby od cizího. Takže každý má možnost se zachovat podle vlastního rozhodnutí, nebýt naivní a hlavně neplakat nad tím, že ho někdo podvedl.
A otázka překupníků? Podívejme se kolem sebe. Od alkoholu, krmiv a potravin jsou skoro všicni překupníci. Kdyby nebyli, bylo by líp?

26.9.2015 21:49
atka

XXX.XXX.176.10

smidla napsal(a):
Dobry vecer,
pokud nedate vodoznak pres ptaky, ne defakto zbytecny. Chapu proc ho tam nedavate, ale pak se stim neda nic delat.
A k tem ustepacnym prispeckum co tu jsou, skratka kazdy to vidi jinak. To jeste neznamena ze to vidi spatne. Naprosto chapu rozhorceni autora nad tim ze nekdo prodava ptaky s jeho fotkama. Doslova na toto pasuje chlubit se cizim perim.
Upozornit na tokveto chovani je myslim naprosto v poradku a ten kdo s tim ma co do cineni si to precte a muze se podle toho zaridit.
S pozdravem Smidla.

Vodoznak není vše-dnes jsem objevila inzerát, kde mi hned padla do oka fotka- a je moje.I s mými www.str ánkami.
Chovateli to vůbec nevadí a inzeruje své ptáky s cizí fotkou.
No, alespoň mi dělá reklamu...

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2599106/kakarik-cc-prirodni/.

26.9.2015 21:51
atka

XXX.XXX.176.10

A jiný zase má zájem koupit a také mé foto..., což chápu. Když takovéí ptáky nemá, tak nemá ani foto...
Jen ukázka, že ani vodoznak není záruka, že vše foto nebude použito...
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2592147/kakarik-c-c-prirodni-zeleny/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík