Papoušek královský, lámání ocasních per

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2015 06:27
sigi9

XXX.XXX.137.41

Dobrý den.Asi dva měsíce mám papouška královského.Měl trochu roztřepená ocasní pera.Myslela jsem, že je to od lezení po pletivu.Ale během dvou měsíců ocas skoro nemá a pera se mu lámou.Ovoce i zeleninu dostává každý den.Potřebovala bych poradit.Třeba se s tim někdo už setkal.Děkuji.

1.7.2015 14:57
pavel758

XXX.XXX.35.159

Asi mu chybí sépiová kost.

1.7.2015 15:15
geldek

XXX.XXX.237.194

Dobrý den,
nevím, jestli jsou na takové chování náchylní p. královští, ale takto vypadala ocasní pera našeho žaka, když měl asi 8 měsíců (odhadem), protože si je okusoval sám. Pak ho to naštěstí přešlo, jsou mu nyní 2 roky - zatím se takové chování znovu neobjevilo. Také jsem si ze začátku myslela, že je to od klece a dveří, po kterých rád leze.

Nemůže to být reakce na změnu prostředí? Kolik mu je?

1.7.2015 18:42
aymara55

XXX.XXX.70.146

geldek napsal(a):
Dobrý den,
nevím, jestli jsou na takové chování náchylní p. královští, ale takto vypadala ocasní pera našeho žaka, když měl asi 8 měsíců (odhadem), protože si je okusoval sám. Pak ho to naštěstí přešlo, jsou mu nyní 2 roky - zatím se takové chování znovu neobjevilo. Také jsem si ze začátku myslela, že je to od klece a dveří, po kterých rád leze.

Nemůže to být reakce na změnu prostředí? Kolik mu je?

Vyzerá to, že si to ohrýzol sám, ale určite na to mal nejaký dôvod, napr. roztoče.

2.7.2015 09:18
sigi9

XXX.XXX.228.45

Děkuji všem za odpovědi.Roztoče asi nemá.Je zatim ve společné volieře i se samicí a korelama.Žádný papoušek si nadměrně neprobírá peří.Samice je taky v pohodě.Že by si to štípal sám jsem si nevšimla.Okolo klecí se motám často.Sépiové kosti mají.I skořápky jim dávám.Kroužek má 2014.Změna prostředí nevim.Jak už sem psala, ocas měl odrbnutý už při kupování.Vitamíny do něho cpát zatim nechci.Teď je hodně ovoce i zeleniny.Větve i zelený taky mají.Dneska si tam sednu a uviidim, jestli se opravdu neštípe sám.Ještě jednou děkuji.

2.7.2015 10:22
aymara55

XXX.XXX.70.146

sigi9 napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi.Roztoče asi nemá.Je zatim ve společné volieře i se samicí a korelama.Žádný papoušek si nadměrně neprobírá peří.Samice je taky v pohodě.Že by si to štípal sám jsem si nevšimla.Okolo klecí se motám často.Sépiové kosti mají.I skořápky jim dávám.Kroužek má 2014.Změna prostředí nevim.Jak už sem psala, ocas měl odrbnutý už při kupování.Vitamíny do něho cpát zatim nechci.Teď je hodně ovoce i zeleniny.Větve i zelený taky mají.Dneska si tam sednu a uviidim, jestli se opravdu neštípe sám.Ještě jednou děkuji.

Roztoče som uviedol iba ako príklad, môže to byť hocičo iné. A ešte ako si môžete byť istá, že ich nemá ?

6.11.2016 15:08
Luciie12

XXX.XXX.107.86

Můj to taky dělá... ale má před přepeřením. Sépiovky si moc nevšímá, to je pravda, ale má grit i písek... tak nevím... také bych přivítala více názorů zkušených :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík