Tadeáš Bača

XXX.XXX.164.150
Dobrý den, potřebuji stavební povolení na voliéru o velikosti 2x4x2 m (VxDxŠ) ? :) Chci ji stavět u již stojící budovy...
Dobrý den,
na voliéru těchto parametrů, bez ohledu na to zda má či nemá pevné základy nepotřebujete stavební povolení, ohlášení ba dokonce ani územní rozhodnutí či souhlas pokud stavíte dále, jak 2m od hranice pozemku se sousedem a stavba nebude vytápěna či vybavena hygien. zázemím o ploše do 16m2. Mohl bych citovat zákon, ale dal jsem přednost kratšímu vysvětlení.
Pozor pokud chcete stavět u stávající budovy mělo by se jednat o přístavbu pro kterou již tato pravidla neplatí.
S pozdravem
Kratochvíl.
Tadeáš Bača

XXX.XXX.164.150
Výlety jen ze dřeva...
Podle stavebního zákona (č.183/2006 Sb.) skutečně u staveb do 16 m2 není nutné stavební povolení ani ohlášení. Viz § 103:
(1) Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují
...
e) stavby, a to
...
3. stavby pro chovatelství o jednom nadzemním podlaží o zastavěné ploše do 16 m2 a do 5 m výšky, podsklepené nejvýše do hloubky 3 m.
§ 96 Územní souhlas
(1) Místo územního rozhodnutí stavební úřad vydá územní souhlas, pokud je záměr
v zastavěném území nebo v zastavitelné ploše, poměry v území se podstatně nemění a záměr
nevyžaduje nové nároky na veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu. Územní souhlas
nelze vydat v případech záměrů posuzovaných ve zjišťovacím řízení, nebo pro které bylo
vydáno stanovisko k posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí podle zákona
o posuzování vlivů na životní prostředí11).
(2) Územní souhlas postačí v případech
a) stavebních záměrů uvedených v § 103
viz příspěvek nade mnou...
Ve středu jdu na stavební úřad tak pak dám vědět, jinak po tel rozhovoru mi bylo řečeno, že do 16 metru je potřeba územní souhlas proto tam jdu. Ale jelikož mi 16 metru čtverečních nevyhovuje tak to budu mit horší.