Velikost voliéry pro papoušky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2015 20:16
jirka3108

XXX.XXX.103.249

Zdravím, chci se zeptat kolik páru andulek můžu dát do voliéry š.95, v.185 a d.300
a kolik párů korel mohu dát do voliéry š.85, v.180 a d.180
Původně jsem měl 3páry andulek a 1 pár korel v té větší, ale samec korely má období kdy útočí na andulky, strká jim hlavu do budek a jakoby se tam snaží dostat, pak je zase chvíli klid a andulky mu div nesedí na zádech a nevadí mu to.. ale aspoň 1x za dva dny si všímám, že na ně útočí..
Díky za odpovědi.

17.7.2015 12:47
loufan

XXX.XXX.155.190

Andulek 10 párů a korel dva.

17.7.2015 14:25
Hodonak

XXX.XXX.126.173

loufan napsal(a):
Andulek 10 párů a korel dva.

Množitel, dodavatel výkupů by to tam možná narval. Pro mě je představa dvaceti dospělých andulek, s cca šedesáti mladýma z prvního hnízdění a dalšíma šedesáti v budkách, přímo děsivá. Na ploše necelých tří metrů čtverečních narvaných osumdesát ptáků?

17.7.2015 14:38
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Hodonak napsal(a):
Množitel, dodavatel výkupů by to tam možná narval. Pro mě je představa dvaceti dospělých andulek, s cca šedesáti mladýma z prvního hnízdění a dalšíma šedesáti v budkách, přímo děsivá. Na ploše necelých tří metrů čtverečních narvaných osumdesát ptáků?

Vaše představa je děsivá oprávněně, ale vychází pouze z teoretických čísel. Až to tam pustí, možná bude mladých v celé voliéře 10 a kdo ví jesti a to se tam vejde. Každý si to musí sám zkusit a pak je chytřejší.

17.7.2015 14:40
jirka3108

XXX.XXX.103.249

Mám v plánu 5 párů, jen jsem chtěl vědět, jestli to není mnoho s tím, že mladé po vylétnutí z budky dám do jiné voléry. Navíc se mi nedaří spářit, mám momentálně 4páry ale hnízdí mi jen dva..
Korel jsem chtěl dva páry, ale taky nevím jestli ta voliérka není pro dva páry malá..

17.7.2015 14:43
faap

XXX.XXX.226.103

Hodonak napsal(a):

Šedesát mladých od 10 párů to je jen vaše zbožné přání.Nic nemám proti tomu že někdo má v hnízdě i 9 mladých.Ale to je jen jeden pár a to je možné.Ale v hejnovém chovu aby všechny páry vyvedli po 6 mladých to je prakticky vyloučeno.To může napsat jen někdo kdo se hejnovým chovem nikdy nezabíval.A ta poznámka že dalších šedesát v budkách při druhém hnízdění tak to je úplně vyloučeno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík