Zdravím, chci se zeptat kolik páru andulek můžu dát do voliéry š.95, v.185 a d.300
a kolik párů korel mohu dát do voliéry š.85, v.180 a d.180
Původně jsem měl 3páry andulek a 1 pár korel v té větší, ale samec korely má období kdy útočí na andulky, strká jim hlavu do budek a jakoby se tam snaží dostat, pak je zase chvíli klid a andulky mu div nesedí na zádech a nevadí mu to.. ale aspoň 1x za dva dny si všímám, že na ně útočí..
Díky za odpovědi.
loufan
napsal(a):
Andulek 10 párů a korel dva.
Množitel, dodavatel výkupů by to tam možná narval. Pro mě je představa dvaceti dospělých andulek, s cca šedesáti mladýma z prvního hnízdění a dalšíma šedesáti v budkách, přímo děsivá. Na ploše necelých tří metrů čtverečních narvaných osumdesát ptáků?
Hodonak
napsal(a):
Množitel, dodavatel výkupů by to tam možná narval. Pro mě je představa dvaceti dospělých andulek, s cca šedesáti mladýma z prvního hnízdění a dalšíma šedesáti v budkách, přímo děsivá. Na ploše necelých tří metrů čtverečních narvaných osumdesát ptáků?
Vaše představa je děsivá oprávněně, ale vychází pouze z teoretických čísel. Až to tam pustí, možná bude mladých v celé voliéře 10 a kdo ví jesti a to se tam vejde. Každý si to musí sám zkusit a pak je chytřejší.
Hodonak
napsal(a):
Šedesát mladých od 10 párů to je jen vaše zbožné přání.Nic nemám proti tomu že někdo má v hnízdě i 9 mladých.Ale to je jen jeden pár a to je možné.Ale v hejnovém chovu aby všechny páry vyvedli po 6 mladých to je prakticky vyloučeno.To může napsat jen někdo kdo se hejnovým chovem nikdy nezabíval.A ta poznámka že dalších šedesát v budkách při druhém hnízdění tak to je úplně vyloučeno.