Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2015 20:26
zdendiz

XXX.XXX.112.76

Zdravím.
Prosím Vás je to přírodní samec nebo má nějakou mutaci? Popř. jakou?
Všem děkuji za odpověd.

16.7.2015 20:33
atobajus

XXX.XXX.192.99

Je to samec neofémy tyrkysové a mutace rudoprsá.

16.7.2015 20:57
zdendiz

XXX.XXX.112.76

Dostal jsem je jako pár neofém modrohlavých samička je modrohlavá na 100%.

16.7.2015 21:41
zdendiz

XXX.XXX.112.76

Co se stane když se skříží neofema tyrkysová rudoprsá a neofema modrohlavá ? Potomci budou neplodní?

17.7.2015 07:18
zdendiz

XXX.XXX.112.76

17.7.2015 08:09
jardda

XXX.XXX.35.230

zdendiz napsal(a):
Co se stane když se skříží neofema tyrkysová rudoprsá a neofema modrohlavá ? Potomci budou neplodní?

Doufám, že to berete, jako řečnickou otázku... Všeobecně není dobré mezidruhové křížení i když v přírodě k tomu dochází a tudíž to matička příroda zařídila tak, že potomci jsou většinou neplodní. Je jasné, že hodně mutací se přeneslo cestou mezidruhového křížení (např. modrohlavá opalín...), ale chtělo to velkou trpělivost a další práci s tzv. vyčištění kdy zhruba po třech generacích nepoznáme rozdíly ve změně genotypu.
Takže odpověď je ano některý kříženec může být plodný! JP.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2015 09:38

zdendiz napsal(a):

Potomci z mezidruhového spojení neoféma tyrkysová x neoféma modrohlavá jsou neplodní. Není tudíž v tomto případě ani možno přenášet mutaci modrohlavé na tyrkysovou a opačně. Proběhlo spoustu pokusů přenést modrou mutaci neofémy modrohlavé na neofému tyrkysovou a vzhledem ke 100% neplodnosti jejich kříženců to bylo neúspěšné.

17.7.2015 12:56
saroun

XXX.XXX.89.202

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Potomci z mezidruhového spojení neoféma tyrkysová x neoféma modrohlavá jsou neplodní. Není tudíž v tomto případě ani možno přenášet mutaci modrohlavé na tyrkysovou a opačně. Proběhlo spoustu pokusů přenést modrou mutaci neofémy modrohlavé na neofému tyrkysovou a vzhledem ke 100% neplodnosti jejich kříženců to bylo neúspěšné.

Přeji hezký den, nevím, kde berete tu jistotu. Asi to máte vyčtené z literatury. Musím konstatovat, že nečtete důvěryhodné zdroje. V minulosti byla nedůvěra i k tvrzení, že země je kulatá. Jak to dopadlo?
Plodnost kříženců samců sice není stoprocentní, s věkem ale roste, mám zprávy i plodnosti kříženců samic.
Pro zadavatele: Nemáte fotku z boku? Aby bylo vidět křídlo.

17.7.2015 19:05
zdendiz

XXX.XXX.112.76

saroun napsal(a):
Přeji hezký den, nevím, kde berete tu jistotu. Asi to máte vyčtené z literatury. Musím konstatovat, že nečtete důvěryhodné zdroje. V minulosti byla nedůvěra i k tvrzení, že země je kulatá. Jak to dopadlo?
Plodnost kříženců samců sice není stoprocentní, s věkem ale roste, mám zprávy i plodnosti kříženců samic.

Zdravím...Foto dodám ;-).

17.7.2015 19:07
zdendiz

XXX.XXX.112.76

zdendiz napsal(a):
Zdravím...Foto dodám ;-).

Jinak toto je starý samec (otec) kterého jsem měl stále za modrohlavého (ikdyž mi to bylo od začátku podezřelé).

17.7.2015 19:41

saroun napsal(a):

Dobrý den.
Opravdu to nemám vyčteno z literatury a ani nevím, ve které se o tom pojednává. Je to prostě jenom praxe a osobní zkušenost mě a dvou přátel, více to nebudu rozvádět.
Yettiho taky prý pár lidí vidělo a snaží se ostatní přesvědčit o tom, že existuje, ale ještě nikdo nebyl schopen ukázat ho živého. Jen pár podvržených důkazů a báchorek.
Vy máte doma živé a plodné křížence tyrkysová x modrohlavá nebo o tom máte jen zprávy?

17.7.2015 21:08
saroun

XXX.XXX.89.202

Dobrý den.
Opravdu to nemám vyčteno z literatury a ani nevím, ve které se o tom pojednává. Je to prostě jenom praxe a osobní zkušenost mě a dvou přátel, více to nebudu rozvádět.
Yettiho taky prý pár lidí vidělo a snaží se ostatní přesvědčit o tom, že existuje, ale ještě nikdo nebyl schopen ukázat ho živého. Jen pár podvržených důkazů a báchorek.
Vy máte doma živé a plodné křížence tyrkysová x modrohlavá nebo o tom máte jen zprávy?

Zdravím, myslím, že zde není dobrá půda pro téma kříženci. Ale pokud chcete o tomto tématu popovídat, kontaktujte mě na některou cílovou adresu, které mám uvedené v profilu.

17.7.2015 21:09
hzp

XXX.XXX.83.72

Dobrý den.

Sorry, ale Vaše praxe a osobní zkušenost Vaše a dalších dvou přátel není skutečně dost velký a reprezentativní vzorek nato, abyste mohl říci tak kategorický závěr, že to či ono není možné.

19.7.2015 09:20
daktari

XXX.XXX.197.196

jardda napsal(a):
Doufám, že to berete, jako řečnickou otázku... Všeobecně není dobré mezidruhové křížení i když v přírodě k tomu dochází a tudíž to matička příroda zařídila tak, že potomci jsou většinou neplodní. Je jasné, že hodně mutací se přeneslo cestou mezidruhového křížení (např. modrohlavá opalín...), ale chtělo to velkou trpělivost a další práci s tzv. vyčištění kdy zhruba po třech generacích nepoznáme rozdíly ve změně genotypu.
Takže odpověď je ano některý kříženec může být plodný! JP.

A u tyrkysových se podle Vás přenesla opalinová mutace od bourků a tak dál...
Proč tedy ještě není u tyrkysových lutino a modrá přenesená z modrohlavých a proč u modrohlavých není žlutá a tmavý faktor přenesený z tyrkysových? Když je to z vašeho tvrzení tak jednoduché? Myslím, že Vše tvrzení není správné.
Na druhou stranu připouštím plodnost kříženců mezi modrohlavými a tyrkysovými. V zahraničí se v poslední době odchovala již třetí generace.

22.7.2015 08:36
daktari

XXX.XXX.197.196

Ještě pořád jsme neviděli tu 100% samičku modrohlavou...

22.7.2015 09:07
jardda

XXX.XXX.60.60

daktari napsal(a):
A u tyrkysových se podle Vás přenesla opalinová mutace od bourků a tak dál...
Proč tedy ještě není u tyrkysových lutino a modrá přenesená z modrohlavých a proč u modrohlavých není žlutá a tmavý faktor přenesený z tyrkysových? Když je to z vašeho tvrzení tak jednoduché? Myslím, že Vše tvrzení není správné.
Na druhou stranu připouštím plodnost kříženců mezi modrohlavými a tyrkysovými. V zahraničí se v poslední době odchovala již třetí generace.

Za mojím názorem si stojím, jinak s Váma souhalsím, že to není tak jednoduché a věřte tomu, že naši zahraniční kolegové v Holansku a Belgii na tom intenzivně pracují, jeden z takových bastlířů je i např. http://www.blackrosella.nl/, ( ten se věnuje rozelám..).. další příklad jsou alexandři velcí (mutační)... jinak většina se s tím určitě chlubit nebude a pod pokličkou si kujou další pikle. Kdo se tomu chce věnovat, musí mít hooodně voliér a všech nežádoucích jedinců se musí zbavit, tudíž nic neprodává a s nejistým výsledkem. Každopádně kdo vyjde na světlo s lutino tyrkysákem, tak si může gratulovat v malé výhře ve sportce a v neposlední řadě, když už někdo takové ptáky dá na trh, tak pták musí být "čistý" a doma bude mít několik destítek párů, kteří budou produkovat danou mutaci. JP.

22.7.2015 11:14
daktari

XXX.XXX.197.196

Zdravím.
V podstatě s Vámi souhlasím. U rosel a alexandrů je to známé. To že se ty pokusy dělají u neofém jsem také připustil. Jen znovu říkám : kde berete tu jistotu (kterou jste napsal) že opalinové modrohlavé jsou z tyrkysových?
Do těchto zemí jezdím několikrát do roka, chovatele, který jako první odchoval opalinové modrohlavé znám osobně dost dobře. Jeho linie opalinových z tyrkysáků není.

22.7.2015 12:24
zdendiz

XXX.XXX.112.76

Tady jsou foto samičky...
Omlouvám se za kvalitu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík