Amélie 69

XXX.XXX.37.164
ANo. Papač písal v časopise že dáva neofemam uhlie...
wolosko
napsal(a):
Dobrý den
Četl jsem že je dobré předkládat papouškům uhlí. Můžu jim dát uhlí na grilování? Pokud ne tak jaké dáváte Vy?
Děkuji.
V žádném případě papouškům grilovací uhlí nedávejte! Může být napuštěné nějakou látkou podporující hoření.Pro tyto účely si udělejte svoje, stačí spálit pár polínek čistého dřeva.
kládík
napsal(a):
V žádném případě papouškům grilovací uhlí nedávejte! Může být napuštěné nějakou látkou podporující hoření.Pro tyto účely si udělejte svoje, stačí spálit pár polínek čistého dřeva.
Vaše obavy jsem měl též. Dříve jsem kupoval g. uhlí, pak už byly u nás k dostání pouze brikety.
U uhlí jsem obavy neměl, dělá se většinou z tvrdého dřeva tradičním postupem. U briket jsem měl obavy z pojiva, jinak surovina je stejná. Výrobci uvádějí, že je používáno potravinářské pojivo. Něco by na tom mělo být pravdy, protože spalováním a mnohdy při grilování i nedokonalým by škodliviny byly v mase, které jíme. Snad některý odborník výrobce, který zabrousí do oblasti chovu exotů se ozve.
Ja kupujem uhlíky priamo pre vtáky vyrobené (Vitakraft Vogel kohle), predávajú to v komerčných zoopredajniach.Je to taký malý sáčok, ale nemíňa sa to nejako extra rýchlo. Prisýpam to mojim Neofémkam do gritu s pieskom, tam si to vyberú, keď sa im to hodí. Malo by to pomáhať pri trávení, a naozaj to postupne odoberajú, takže im to zrejme vyhovuje.
daktari
napsal(a):
Napošutěné jsou pouze grilovací brikety, aby držely pohromadě. Grilovací uhlí je vyráběno pouze procesem hoření a dušení, čím získává kvalitu, kterou ohořelým kusem dřeva nezískáte. Dávám grilovací uhlí už několik let a nikdy jsem neměl problém. Naopak je velmi prospěšné.
Vracím se k tématu. Někteří výrobci uvádějí, že piliny slisují bez pojiva a tím při uhelnatění drží briketa pohromadě. Nejsem z oboru, jen hledám informace. Používám g. bgikety ty s potravinářským pojivem v košíčích na pletivu i s vápennými kostkami "sepiemi". Kolik papoušci polknou nebo jen rozdrtí, nemám takto přehled. Myslím si, že kdyby dřevěné uhlí ve voliéře nebylo, nic se nestane, naopak jeho spotřeba může bránit vstřebávání jiných důležitých látek ve střevě.