Grilovací uhlí papuškům

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2015 16:53
wolosko

XXX.XXX.35.220

Dobrý den
Četl jsem že je dobré předkládat papouškům uhlí. Můžu jim dát uhlí na grilování? Pokud ne tak jaké dáváte Vy?

Děkuji.

Amélie 69

26.7.2015 18:12
Amélie 69

XXX.XXX.37.164

ANo. Papač písal v časopise že dáva neofemam uhlie...

26.7.2015 18:32
kládík

XXX.XXX.217.6

wolosko napsal(a):
Dobrý den
Četl jsem že je dobré předkládat papouškům uhlí. Můžu jim dát uhlí na grilování? Pokud ne tak jaké dáváte Vy?

Děkuji.

V žádném případě papouškům grilovací uhlí nedávejte! Může být napuštěné nějakou látkou podporující hoření.Pro tyto účely si udělejte svoje, stačí spálit pár polínek čistého dřeva.

26.7.2015 20:22
daktari

XXX.XXX.197.196

Napošutěné jsou pouze grilovací brikety, aby držely pohromadě. Grilovací uhlí je vyráběno pouze procesem hoření a dušení, čím získává kvalitu, kterou ohořelým kusem dřeva nezískáte. Dávám grilovací uhlí už několik let a nikdy jsem neměl problém. Naopak je velmi prospěšné.

26.7.2015 20:24
wolosko

XXX.XXX.35.220

Mnohokrát děkujismajlík

26.7.2015 22:00
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

kládík napsal(a):
V žádném případě papouškům grilovací uhlí nedávejte! Může být napuštěné nějakou látkou podporující hoření.Pro tyto účely si udělejte svoje, stačí spálit pár polínek čistého dřeva.

Vaše obavy jsem měl též. Dříve jsem kupoval g. uhlí, pak už byly u nás k dostání pouze brikety.
U uhlí jsem obavy neměl, dělá se většinou z tvrdého dřeva tradičním postupem. U briket jsem měl obavy z pojiva, jinak surovina je stejná. Výrobci uvádějí, že je používáno potravinářské pojivo. Něco by na tom mělo být pravdy, protože spalováním a mnohdy při grilování i nedokonalým by škodliviny byly v mase, které jíme. Snad některý odborník výrobce, který zabrousí do oblasti chovu exotů se ozve.

27.7.2015 10:19
hulenová

XXX.XXX.213.74

Také dávám grilovací uhlí už několik let a nikdy jsem neměla žádný problém.

27.7.2015 10:25
anaj

XXX.XXX.177.66

Grilovací uhlí slyším poprvé a k čemu je pro ptáky dobré, můžu ho dát každému druhu i andulkám. Pohodíte ho jen tak na zem. děkuji

27.7.2015 12:38
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

Ja kupujem uhlíky priamo pre vtáky vyrobené (Vitakraft Vogel kohle), predávajú to v komerčných zoopredajniach.Je to taký malý sáčok, ale nemíňa sa to nejako extra rýchlo. Prisýpam to mojim Neofémkam do gritu s pieskom, tam si to vyberú, keď sa im to hodí. Malo by to pomáhať pri trávení, a naozaj to postupne odoberajú, takže im to zrejme vyhovuje.

27.7.2015 19:57
akrobat

XXX.XXX.116.252

hulenová napsal(a):
Také dávám grilovací uhlí už několik let a nikdy jsem neměla žádný problém.

Také dávám grilovací uhlí ptákům a potom dám ptáky na grilovací uhlí...

27.7.2015 21:59
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Akrobate, myslíte, že jste vtipný? Mýlíte se. Přečetl jsem si Vaše dřívější reakce v diskuzi a jsou dost ubohé. Mírněte se, nemístně nevtipkujte a taky jednou poraďte. Já Vás jen nekritizuji, já svůj názor výše napsal. Buďte zdráv.

27.7.2015 22:16
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

daktari napsal(a):
Napošutěné jsou pouze grilovací brikety, aby držely pohromadě. Grilovací uhlí je vyráběno pouze procesem hoření a dušení, čím získává kvalitu, kterou ohořelým kusem dřeva nezískáte. Dávám grilovací uhlí už několik let a nikdy jsem neměl problém. Naopak je velmi prospěšné.

Vracím se k tématu. Někteří výrobci uvádějí, že piliny slisují bez pojiva a tím při uhelnatění drží briketa pohromadě. Nejsem z oboru, jen hledám informace. Používám g. bgikety ty s potravinářským pojivem v košíčích na pletivu i s vápennými kostkami "sepiemi". Kolik papoušci polknou nebo jen rozdrtí, nemám takto přehled. Myslím si, že kdyby dřevěné uhlí ve voliéře nebylo, nic se nestane, naopak jeho spotřeba může bránit vstřebávání jiných důležitých látek ve střevě.

28.7.2015 07:43
hulenová

XXX.XXX.213.74

Také jsem četla, že není dobré mít neustále k dispozici ve voliéře dřevěné uhlí. Že by se mělo podávat jen občas. Mě se to ale neosvědčilo. Takže u nás ho mají stále k dispozici.

Přidejte reakci

Přidat smajlík