Dobrý den.Před čtrnácti dny mi vylétli penanti z budky už se docela všichni rozlétali ale včera najednou jeden chodí jenom po zemi a když ho náhodou načapám na bidélku a chce odletět tak spadne jako švestka ani skoro nerostáhne křídla.Nevite co se sním mohlo stát?Je nějaká šance na uzdravení?
Jiří888888

XXX.XXX.7.154
Mě se to také stalo. Vylítli penanti a někteří přestali létat. to se asi narazil do pletiva. B uď se to za pár dní spraví nebo ne.
Petr46
napsal(a):
Dobrý den.Před čtrnácti dny mi vylétli penanti z budky už se docela všichni rozlétali ale včera najednou jeden chodí jenom po zemi a když ho náhodou načapám na bidélku a chce odletět tak spadne jako švestka ani skoro nerostáhne křídla.Nevite co se sním mohlo stát?Je nějaká šance na uzdravení?
Dobrý den, bud je začervený nebo má málo vápníku. At se daří Chlup.
Ondra.b
napsal(a):
Zkuste ho odchytit a prohmátnout břicho. Buď je začervený nebo jsou to kokcidie (moje teorie) jen pro případ odpůrců . Ať se daří.
Pane kolego, nejsem odpůrce, jen předávám informaci z jedné konference (od předního veterináře), že u papoušků nebyly kokcidie zjištěny a pokud se používají kokcidiostatika, využívá se jejich současná účinnost na bakteriální infekce. Tedy zdravotní stav se může zlepšit, ale s kokcidiemi to nemá nic společného.