Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2015 20:07
mitraton

XXX.XXX.168.34

Vážení chovatelé, přátelé,

Z důvodu přistěhování nových sousedů a jejich opakovaným stížnostem na hluk a jinému zaujetí vůči mému chovu andulek jsem po 28 letech chovatelské radosti donucen s těžkým srdcem můj chov veškerého zvířectva zrušit. Zničili mi mou vášeň, hobby, mnohaleté snažení a dosažené úspěchy.

Pokud by měl někdo zájem o pokračování započaté práce v chovu chocholatých a duhových andulek, koupi kompletního chovu, podívejte se na můj inzerát https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2563308/ruseni-chovu/

Věřím, že pro nadšeného člověka s láskou ke zvířatům bude můj chov naplněním a radostí.

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

7.8.2015 20:11
eli22

XXX.XXX.181.33

mitraton napsal(a):

Z důvodu přistěhování nových sousedů a jejich opakovaným stížnostem na hluk a jinému zaujetí vůči mému chovu andulek jsem po 28 letech chovatelské radosti donucen s těžkým srdcem můj chov veškerého zvířectva zrušit. Zničili mi mou vášeň, hobby, mnohaleté snažení a dosažené úspěchy.

Pokud by měl někdo zájem o pokračování započaté práce v chovu chocholatých a duhových andulek, koupi kompletního chovu, podívejte se na můj inzerát https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2563308/ruseni-chovu/

Věřím, že pro nadšeného člověka s láskou ke zvířatům bude můj chov naplněním a radostí.

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

To je strašný, nedá se to ještě vyřešit nějak jinak? Nějak se domluvit.

7.8.2015 20:41
maxa

XXX.XXX.125.165

Tak to by mě nedonutil ani ten jeblej soused !Pane jsou nějaké právní normy - to jest vzdálenost chov.zařízení, hluk atd.Pochybuji, že to všechno Vaše andulky splnují. Nebojte se nějakého přivandrovalce nebo s Váma bude cvičit v dnešní době každý.Pokud na to nemáte povahu vemte si právníka a on mu to vysvětlí.Tomu věřte.

7.8.2015 20:48
majna

XXX.XXX.133.170

mitraton napsal(a):

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Pokud, jde pouze o nátlak sousedů, doporučuji je poslat tam kam slunce nesvítí...
Zkuste kontaktovat ACHEP (třeba pomůžou). Rozhodně bych nic nerušil. Navíc pokud to chtějí hnát přes hygienu, tak to jim přeju hodně štěstí, jelikož na měření hluku musí být splněna řada podmínek, které jde jen obtížně dosáhnout. Co vím z jedné hygienické stanice tak za 20 let se jim nikdy nepodařilo naměřit vyšší hladinu hluku u papoušků, vždy to dopadlo fiaskem pro stěžovatele.
Takže braňte se!

7.8.2015 21:14
ulmus

XXX.XXX.32.26

Nedejte se!

7.8.2015 21:14
cone

XXX.XXX.160.35

Rád jsem se koukal na vámi zveřejńované fotky andulek z chovu. Nic nerušte, vždy se dá domluvit a najít nějaký kompromis. Domlouvání se může vést na více urovních, vždy se dá domluvit, jen se musí chtít. Nedávno byl v čas. Papoušci článek o hluku papoušků, jeho měření atd. - koukněte se na něj. přes nějaký hluk cesta nevede ke zrušení chovu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2015 21:25

Toto je přesné, néplava bude rozkazovat a rozkazovat.Neměl jsem ani jednoho souseda jen v jednom rohu mé hektarové zahrady si za plotem začal jeden developer stavit takové betonové kostky.Mám tam chatku a okolo smrky, modříny atd.Dále se tam už od roku 1937 pasou ovce.A jeden pán milionář měl blbé keci že ho ruší zvonce na ovcích že ho ruší štěkot mých ovčáckých psů, dále že ráno kokrhá kohout pak že ho ruší papoušci a že kvetou stromy a on má alergiji a dále.Tak jsem toho parchanta seřval že si to za obrázek nedal!A to já snesu hodně.Je to rok a je klid, a to vyhrožoval hygoenou, policajtama a já už nevím čím, nic se nestalo.Neustupovat a neustupovat.Dat jim tam amazonany a donich.

7.8.2015 21:35
maxa

XXX.XXX.125.165

Mám dojem, že nad 40 decibelů a to musí soustavně řvát tak 10 párů arů tak jste povinen je 10min.z hod.zavřít a to u Vás nepřipadá vůbec v úvahu.A ještě něco měření a to 2x platí zadavatel stížnosti a to je mám dojem 20000, -a až u Vás naměří 2 decibeli tak upřimnou soustras pro toho debila.Pane vůbec se nebojte a vůbec né imbecilů.

7.8.2015 21:38
maxa

XXX.XXX.125.165

Já bych tam tomu dementovi dal patagonce.Já bych ho vyléčil hajzla!

7.8.2015 21:57
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

mitraton napsal(a):

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Divím se Vám, že jste povolil. Mám problém podobný, bohužel ne se sousedy, ale v rodině - sourozenecký vztah. Na rozdíl od Vás chovám amazoňany, amazonky, p. patagonské a skupina a.čínských už zabrnká na nervy hodně lidem. andulky by byla procházka řůžovým sadem, ikdyž by jich byla stovka.Chovám exoty 40 let, snažím se hlučnost tlumit, ale chovu bych se nevzdal. Ve sporu, kdyby ho stěžovatel vyvolal, byste měl vždy navrch.

7.8.2015 22:27
xl883

XXX.XXX.10.4

Co to je za svět poslední dobou, přistěhovalci se musí přizpusobit a respektovat místní a né se roztahovat a pomalu velet.Musíte se tomu postavit a obhájit si to.Takhle rozjetej chov na urovni a se zkušenostma zrušit?Rušit andulky ohledně hluku je nesmysl a když jim ustoupíte a zrušíte to, tak zachvíly si vymyslí další hovadinu a budou s Váma vláčet.Kam ten svět spěje, prostě je pošlete do zadku a mějte ostré lokty.Držim palce

7.8.2015 23:11
leef

XXX.XXX.43.113

mitraton napsal(a):

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Martine, to je hodně smutný příběh. Vím s jakým nadšením jsi se chovu věnoval a nejde uvěřit, že to vše bude minulostí. Asi žijeme v divné době v divném světě, obklopují nás divní lidé. Je mi z toho smutno... Držím palce aby se ještě našlo schůdné řešení a sousedova nesnášenlivost a nevraživost nebyla důvodem ke zmaru tvého chovu.

7.8.2015 23:12
smidla

XXX.XXX.199.215

mitraton napsal(a):

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Dobry vecer pane Zaruba,
nepatrim k tem co radi este ukricenejsi papousky. Ale zrusit chov? Chapu ze sousedi dokazi byt otravni. Ostatne mohl bych vypravet co vsechno mi soused provadel. Az mi jednou dosla trpelivost a zasel jsem na radnici. Slovo dalo slovo, starosta svolal jednani na miste. Ledva jsem otevrel dvere domu uz jsem slysel jak soused buntuje ostani sousedy co taky prisli. Ani nebudu vykladat jaky do me vjel vztek. Ale mlcel jsem. Na vsechny namitky jsem mu strucne a vecne odpovedel. A kdy uz mi dochazela trpelivost rekl jsem ze ho dam k soudu a odesel jsem. Jak jsem se otocil jen slysim: pane Haska PROSIM vratte se. To me drobet zarazilo. Poprosil me aby jsme to vyresili normalne. A od te doby je diky bohu klid.
Pokud mate chut a silu pokracovat v chovu, rozhodne ho neruste kvuli sousedovi. Za nejaky cas by Vas to mohlo mrzet. Co se tyce hlucnosti, nekolikrat to tu zaznelo, nema sanci. O mereni musite byt predem informovan a daji se udelat opatreni. Navic limity ve dne jsou vyzsi a v noci ptaci spi.
Jsem presvedcen ze sve rozhodnuti zvazite a vydate se cestou sveho hlasu. Soused si casem zvykne nebo se odstehuje. Takovy je zivot.
S pozdravem Smidla.

7.8.2015 23:45
frantajetel

XXX.XXX.72.41

mitraton napsal(a):

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Nerušte chov, zrušte souseda...Ne vážně, souhlasím s ostatními diskutujícími, nehažte flintu do žita, ale střelte z ní souseda do pr... Námitky nerudného souseda opravdu nejsou důvodem k zrušení chovu a nevěřím, že by se mu to podařilo soudní cestou. Možná by ho rušily i případně Vaše děti a taky byste je přece kvůli tomu nedal pryč. Je vidět, že chovatelství je Váš velký koníček, Vaše chlouba. Nenechte se o ni připravit jedním neurvalcem...

8.8.2015 00:15
Erikae

XXX.XXX.249.251

ProsímVás nedejte se! Takovým lidem bude vždycky něco vadit. Dáte pryč andulky a najdou si zas něco jiného! Neustupujte jim, to je to, co oni chtějí. Jsou noví a hned jim něco vadí-těm asi vadí i žít. Takové lidi se.. všechno. A lidé, kteří nemají rádi zvířata, to je...
Zkuste to řešit na tom úřadě, třeba jim bude stydno a přestanou s tím...

8.8.2015 07:39
helena.

XXX.XXX.66.189

Přidávám se k ostatním je škoda likvidovat chov kvůli nějaké naplavenině když se jim nelíbí hluk at táhnou o dům dál nikdo je nenutil se tam stěhovat.

8.8.2015 09:16
zbosace

XXX.XXX.11.205

Robíte chybu keď to vzdavate. Niečo podobné ale z inej príčiny postretlo aj mňa. I keď to je už niekoľko rokov stále sa z toho nemôžem spamätať. Medzeru sa snažím vyplniť novými ľuďmi, inou činnosťou, pretvarovanim sa že je všetko v poriadku, že to môže byť ešte horšie. A ono to aj horšie je... Kto nezažil nepochopí. Držím vám palce a dúfam že ste svoje rozhodovanie ešte neukoncili. S pozdravom.

8.8.2015 10:07
Strouhy

XXX.XXX.116.252

mitraton napsal(a):

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Nevzdávat se. Na mě byla dokonce sepsána petice sousedem a jinými lidmi kteří se mnou vůbec nesousedí. Hold závist je závist.

8.8.2015 10:08
cone

XXX.XXX.160.35

Matně si vzpomínám na film "Adéla ještě..." no a tam vlastně takový malý návod místního původu byl - česká facka. Věřte, že občas zabere spolehlivě. Asi špatná rada, ale já bych na vašem místě zašel možná i dále! Držte se pane Záruba, na hrubý pytel patří ještě hrubší záplata.

8.8.2015 10:12
simacek123

XXX.XXX.142.1

Dle mého nazoru si zadavatel jiste sam poradi, proc mu davat takove rady když o ne nezadal a zadat nebude jelikož je vekove nekde jinde nez většina z vas. a tudíž ma i svůj rozum. Rady tipu par facek, kopnout do pr...je nejspis vytvor zaku zakladky.

8.8.2015 10:36
klas

XXX.XXX.208.239

Nemyslím, že by někdo chtěl radit, ale je to taková explozivní reakce kdy se člověk dokáže vžít do této nemilé situace, tak by vzteky nejdříve rozdával rány Samozřejmě, že se dá většina věcí vyřídit diplomaticky i když ne vždy ku prospěchu našich opeřenců nebo jiných mazlíků, to se bohužel děje Pan Záruba si jistě poradí, ale morální podporu tu určitě má

8.8.2015 13:18

Bouzel to je presne ono plno lidi z mest se zene na vesnice s vidinou toho jaky je tam klid ale uz nepocitaji stim ze v pet rano zacne kokrhat kohout zacne stekat pes zacnou zpivat ptaci a to nejen exoti atp. a uplne nejhorsi jsou satelitaci jedine co u nich na zahrade uvidite je bazen par jehlicnanu o ktere se nemusi starat hospodarske zvirectvo je pro ne jen zapachajici cosi a podle toho to tet bouzel na vesnicich vypada.starousedlik ktery se tam narodil musi snaset kecy a utrapy radoby novych sousedu kteri o zivote na vesnici nemaji sebemensi predstavu.

8.8.2015 13:27

Strouhy napsal(a):
Nevzdávat se. Na mě byla dokonce sepsána petice sousedem a jinými lidmi kteří se mnou vůbec nesousedí. Hold závist je závist.

Dobrý den. Nedejte se tak lehce. Kdyby věc došla, až ke krajnímu řešení a to k soudu, tak se píše toto:

Soud musí při posuzování míry přiměřenosti poměrům přihlédnout ke konkrétním okolnostem případu, například:
jak dlouho hluk trvá (hluk z dopravy pod okny je prakticky nepřetržitý, zatímco sousedův synek cvičí na housle jen dvě hodiny týdně),
jaké je jeho frekvenční složení (vysoké impulzní tóny obtěžují více než hluk s neměnnou frekvencí)
v kterou denní dobu (je značný rozdíl, zda ve středu dopoledne nebo v neděli nad ránem) a
zda jde o hluk pro dané místo obvyklý, resp. zda tento nebo podobný zdroj hluku se v místě nacházel již dříve (provoz pily v sousedství je již od nepaměti).

Chováte papoušky již dlouho a to i před přistěhováním nových sousedů. Nemá šanci uspět. Naopak bych podal protižalob. na něj! Hodně pevných nervů a ať vám to dobře dopadne!

Norngreek

8.8.2015 13:48
Norngreek

XXX.XXX.38.154

Ano, zadavatel sice nezadal o rady, ale pokud by je nechtel cist nemusel zakladat tema v diskusi.

Chapu obe strany. Zadavatel si nechce delat problemy, nicit sousedske vztahy, mit kazdy den strach z toho ze mu soused napriklad ptaky otravi.

Pana souseda nikdo nezna, ale uz ho tu vsichni nazyvaji hajzlem a podobne. Asi mu hluk jez andulky vadavaji proste vadi. A je jedno zda jr z mesta, nebo z vesnice. Predstavte si, ze se k vedle vas/nad ci pod vas nastehuje clovek ktery ma jako konicek hudbu. Vecer bude hrat na gramce tekno, elektro a podobne nesmysly. Bohuzel na nej nijak nemuzete, ale jiste vam to bude vadit. Potom jste hajzlove vy.

Jedina moznost je kompromis a toho se da vzdy nejak dosahnout.

8.8.2015 15:30
bob2

XXX.XXX.15.63

Je to už více než 40 let. Choval jsem papoušky společně se svým otcem a dostali jsem se do stejné situace. Jeden soused (také "přivandrovalec") si začal stěžovat. Já jsem v té době byl na vojně a po ní jsem se od rodičů odstěhoval, takže celý chov zůstal otci. Bohužel můj otec byl jednáním souseda tak znechucen, že nakonec podlehl a celý chov zrušil. Myslel si, že bude klid. NEBYL! Soused si začal stěžovat, že mu moji rodiče ruší televizi (měl starý rozbitý křáp). Když si přece jen pořídil novou (která již fungovala správně), tak si stěžoval, že mu moji rodiče vypínají elektrický proud (přitom měl v bytě instalaci dělanou snad ještě za Rakouska-Uherska a elektrické zkraty v jeho bytě byly asi na denním pořádku). Prostě zmetek zmetkem zůstane, na tom nic nezměníte. Takže souseda ignorovat a nechat na něm, jestli se bude soudit.
Dobrovolně chov nerušte. K tomu vás v našem snad právním státě může donutit skutečně pouze soud a ne žádný soused.

8.8.2015 22:16
frantajetel

XXX.XXX.72.41

simacek123 napsal(a):
Dle mého nazoru si zadavatel jiste sam poradi, proc mu davat takove rady když o ne nezadal a zadat nebude jelikož je vekove nekde jinde nez většina z vas. a tudíž ma i svůj rozum. Rady tipu par facek, kopnout do pr...je nejspis vytvor zaku zakladky.

My máme taky svůj rozum, takže nepotřebujeme Vaše rady, jak komu radit...

9.8.2015 06:47
simacek123

XXX.XXX.142.1

frantajetel napsal(a):
My máme taky svůj rozum, takže nepotřebujeme Vaše rady, jak komu radit...

A tak neradte nebo radte, ono je to stejne jedno. Ja osobne na anonymni rady dvakrát nedam, jelikoz dotycniho neznam.A jestli to pan Zaruba cte tak jiste se aspoň trochu pobavi.

9.8.2015 07:31
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Pán Martin Z. sa v jednom zo svojich chovateľských odborov rozhodol, zatiaľ v tejto diskusii, záujemcu o chov nezískal...To nás čaká všetkých, že nemáme komu odovzdať štafetu chovu, ako celku...

Ilustračné foto z netu.

9.8.2015 08:58
eli22

XXX.XXX.181.33

simacek123 napsal(a):
A tak neradte nebo radte, ono je to stejne jedno. Ja osobne na anonymni rady dvakrát nedam, jelikoz dotycniho neznam.A jestli to pan Zaruba cte tak jiste se aspoň trochu pobavi.

Pane Šimáčku, Vy budete divný patron! Nejste nějaký zatrpklý? Vaše příspěvky jsou minimálně dost divné. Je fakt, že každý je nějaký, ale ne každý se tím chlubí.

9.8.2015 10:06
milanplšek

XXX.XXX.18.68

Me to prijde jako diskuze o nekom bez neho. Mam ztoho pocit ze pan Zaruba taha vsechny za nos, ze se rozhodl ukoncit chov a chce ho proste dobre prodat. Protoze neverim tomu ze me nejaky pristehovalec jen tak pripravy o celozivotni konicek. A ze bych to jen tak vzdal. Minimalne v nasem state trva vsechno roky nez se k necemu dojde.

9.8.2015 10:23
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

milanplšek napsal(a):
Me to prijde jako diskuze o nekom bez neho. Mam ztoho pocit ze pan Zaruba taha vsechny za nos, ze se rozhodl ukoncit chov a chce ho proste dobre prodat. Protoze neverim tomu ze me nejaky pristehovalec jen tak pripravy o celozivotni konicek. A ze bych to jen tak vzdal. Minimalne v nasem state trva vsechno roky nez se k necemu dojde.

Foto andulky z inzerátu "CHOVATEĽA M. Z.", ktorá má nevyčísliteľnú chovateľskú hodnotu.

P. S. Stále platí pravidlo; Podľa seba hodnotím Teba?

9.8.2015 10:34
chovatelaustralie

XXX.XXX.115.227

Pan Záruba zde, nevím jestli úmyslně nebo ne, zadáním svého příspěvku rozvířil diskuzi. Téměř ve sto procentech názorů je soused zcela jednoznačně za své chování zde odsouzen. Jsme lidé různí a škoda, že se soused asi nikdy k tomu zde nevyjádří. Také pan Záruba se zde už po reakcích jiných chovatelů neozval. Škoda. Co jej k tomu vede, nevím. Pravdu mají zde mnozí ale asi je třeba vědět toho někdy více. Jestli má na něj soused nějaké jiné páky o kterých nevíme. Například černá stavba nebo něco jiného. Není totiž jinak zcela logické, jak by někoho mohl druhého donutit zrušit chov exotů a v tomto případě andulek, na svém pozemku. Nedovedu si to třeba já v mém případě vysvětlit. Doufejme, že když to zde pan Záruba takto rozvířil, že to celé lépe vysvětlí. Nebo se už neozve a zůstane to jako mnohé jiné s otazníkem. ZN.

9.8.2015 11:02
atobajus

XXX.XXX.195.189

Hlavně nám do toho nikomu nic není, vše je jen na jednání a rozhodování dvou zůčastněných stran

9.8.2015 11:36
alex66

XXX.XXX.204.8

atobajus napsal(a):
Hlavně nám do toho nikomu nic není, vše je jen na jednání a rozhodování dvou zůčastněných stran

Když pan Záruba založil tohle téma tak se má snad každý právo vyjádřit, není na tom nic špatného.
Podle mě když někdo s takovým zaujetím a tak dlouho provozuje chov tak by se tak snadno nevzdal všeho co tak dlouho budoval.
Pane Zárubo, ještě zvažte svoje rozhodnutí, mohl by jste si to vyčítat po zbytek života.

9.8.2015 11:49
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Pro zadavatele:A ten soused třeba přez den nejezdí se sekačkou?To by mne točilo daleko víc.Nebo, když sousedi o víkendech vrtají, řežou, děti jim tam ječeji...

9.8.2015 13:19
modrohlavej

XXX.XXX.168.57

milanplšek napsal(a):

Dobrý den, plně s vámi souhlasím, mluvíte mi z duše, p. Záruba založil téma a už se k němu nehlásí, ale pravdu se asi nedovíme, jelikož nemuže promluvit druhá strana.

9.8.2015 13:38
chovatelaustralie

XXX.XXX.115.227

modrohlavej napsal(a):
Dobrý den, plně s vámi souhlasím, mluvíte mi z duše, p. Záruba založil téma a už se k němu nehlásí, ale pravdu se asi nedovíme, jelikož nemuže promluvit druhá strana.

Naprosto s Vámi souhlasím. Nemá cenu zde někoho odsuzovat nebo něco hodnotit. Mám zkušenost a věřím, že i mnoho dalších lidí, že dokud nevyslechnete druhou stranu, pokud nějaká vůbec existuje, tak nelze si dělat vůbec nějaký obrázek. Pan Záruba zde otevřel téma a tím to pro něj skončilo. Jak zde již někteří naznačili, důvod může být různý. Souhlasím s názory, že pro chovatele v podstatě od mládí až do vyššího věku toto nemůže být důvod skončit z tohoto uváděného důvodu. Tomu nevěřím. Přistěhoval se soused a ten mu to zakazuje? To přece neudělá člověk který tím žije celý život. V podstatě ani mu to nikdo z jakéhosi důvodu nemůže zakázat. ZN.

9.8.2015 14:41
binddy

XXX.XXX.211.3

mitraton napsal(a):

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Pane Zárubo, já chovatel nejsem, mám jenom dvě andulky, ale dovedu si představit, co to pro vás znamená zrušit chov a přestat se věnovat něčemu co vás velmi baví a kde jste dosáhl mnoho úspěchů. Myslím, že když chov zrušíte, tak si potom ještě víc uvědomíte, jaké prázdno vzniklo a budete se podle mně trápit. Chápu, že neustálé spory se sousedem musí být úporný a unavující, dokonce to může člověka i jeho rodinu tak znechutit, že už chce mít od všeho klid a rosekne to. Radu asi neočekáváte, já k ní ani nejsem kompetentní a vy už jste se asi rozhodl, ale názor určitě nevadí. Určitě tušíte, že vás to bude hrozně deptat a štvát a že třeba nebudete moci do budoucna najít činnost, která by vás tak zaujala a těšila jako chov andulek. Ten soused co se přistěhoval si nepořizoval byt jako zajíce v pytli, moc dobře věděl do čeho jde, že tam ten chov andulek je. Vy jste si je nepořídil až po jeho přistěhování a to je velký rozdíl, neměl se tam stěhovat, je to jeho problém. A vite co se mě líbí, že přesto, že by určitě několik chovatelů mělo zájem si Váš chov koupit, tak se vám to snaží rozmluvit, poradit a podpořit vás, aby jste to nedělal a to je moc pěkný ! Dneska totiž hodně lidí myslí jenom na sebe na svůj prospěch a jestli se děje něco někomu jinýmu, tak mu to někdy i přejí. Jestli tady každý říká, že soused bude mít smůlu, že i při měření hluku, nemůžou u andulek naměřit nepovolenou hlučnost a mají s tím osobní zkušenosti, tak to prosím vás nevzdávejte a souseda naprosto, ale uplně se vším všudy ignorujte, jako kdyby vůbec neexistoval ani kdyby vás začal slovně napadat. Když nebude z vaší strany žádná reakce, musí ho to přestat bavit, protože nebude mít soupeře. Dohodnout se po dobrém jste už určitě zkusil a nikam to nevedlo. Hodně štěstí, Neubauerová.

9.8.2015 15:03
simacek123

XXX.XXX.142.1

eli22 napsal(a):
Pane Šimáčku, Vy budete divný patron! Nejste nějaký zatrpklý? Vaše příspěvky jsou minimálně dost divné. Je fakt, že každý je nějaký, ale ne každý se tím chlubí.

Ono staci když se někdo chlubi blbosti.Zadavatel ten se vam neozve a ta druha osoba kterou nikdo nezna a hned pomlouva je z mého hlediska napadana pouze anonime a tudíž ne zrovna nejak dustojne.Jak by bylo Vam? asi dobře ze. Mimochodem kolik desitek paru andulek chovate.Ja vam muzu rici ja jich mam pouze třicet paru a kraval je cely den, ovsem me to nevadi jsem dle vas divny patron-magor kteremu je to vse jedno jelikož je mimo dosach sousedu. Ale kdybych byl na druhé strane, tak bych mezi ty urvance hodil granat.Kazda mince ma rub a lic.Chovu zdar.

9.8.2015 15:10
saroun

XXX.XXX.89.202

mitraton napsal(a):

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Zdravím, je zajímavé, že se vám v diskuzi dostalo nesčetně rad na válku se sousedem, ale nikdo se neptá na situaci. Kde třeba ptáky a jiná zvířata chováte, v jakých podmínkách, v jakých voliérách?
Bohužel mám zkušenosti s rušením chovu, i když z úplně jiných důvodů. Takže chápu, že to není jednoduché. Ono obvykle není kouře bez ohně a kompromis je mnohdy také na místě. Války se sousedy jsou často marným bojem, bez vítěze.

9.8.2015 15:38
maxa

XXX.XXX.125.165

Pane Šaroun, ale kompromis není rušení chovu a těmto přivandrovalcům určitě nevadí typ chov.zařízení.Je tu ale otázka jak to opravdu je a nebo není.

9.8.2015 15:52
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

maxa napsal(a):
Pane Šaroun, ale kompromis není rušení chovu a těmto přivandrovalcům určitě nevadí typ chov.zařízení.Je tu ale otázka jak to opravdu je a nebo není.

Pozrite v profilu chov M. Z. Vidieť kompromis, zrušenie na počet párov najnáročnejšej časti chovu.

9.8.2015 17:30
saroun

XXX.XXX.89.202

rastislavmpavelka napsal(a):
Pozrite v profilu chov M. Z. Vidieť kompromis, zrušenie na počet párov najnáročnejšej časti chovu.

Zdravím, díval jsem se. No právě. Bohužel někdy soudnost chovatelů je minimálně diskutabilní. Také jsem měl sousedy. Ne zrovna za plotem, mezi námi byl ještě jeden. Nedivil jsem se jeho odporu k chovatelství. Ti zmínění chovali dva koně, několik prasat, kozy slepice, kachny králíky a také asi 50 - 100 koček. Těžko se to dalo spočítat. Samozřejmě odkázané na samoživitelství a lov v okolí. Když foukal ten správný vítr, nebylo to nic příjemného. A sousedovic ary pod okny ložnice, to také asi není nic příjemného.

9.8.2015 20:14

Pane Saroune nezlobte se na me ale vseho vsudy sem napocital deset druhu zvirectva coz mi urcite nepripada nejak extremni navic kdyz pominu krepelky ryzovniky holoubky diamantove a neofemy ktere kraval urcite nedelaji natoz nejaky nesnesitelny zapach dale kdyz ktomu pridam anglicke parukare kteri jsou vyhradne volierove plemeno holubu tak sme na peti, jediny problem by mohly byt anduly ary a slepice(korely zminovat nebudu ty se taky moc nenarvou) s vlastni zkusenosti vim ze ary (choval je soused) jde nejvic slyset rano a vecer ale to dela kazdy ptak to bych si musel stezovat ze me rano budi kosak a vecer kvuli nemu nemuzu usnout protoze sedi na protejsim baraku a zpiva.slepice pokud jich neni na m2 dvacet taky toho zapachu moc nestvori ale verim ze nekomu neni prijemne ze kohout zacne kokrhat o pul pate rano ale pokud jdu na vesnici musim stim pocitat od toho ty vesnice vznikaly aby se tam lidi mohli venovat chovu hospodarskych zvirat ktere jim prinaseli nejen obzivu ale i radost! no a tet kvuli toho ze se vesnice stali velkym trendem bych mel kvuli cloveku ktery se narodil a celou dobu zil ve meste vsechno zrusit jen kvuli tomu ze muj novy soused nema svuj vytouzeny klid ktery si vysnil?to asi ne! na vesnici sem se narodil a zil dvacet let a vzdy vse fungovalu ve stylu ja chovam to a ty tamto a nikomu nic nevadilo prave naopak co nemel jeden mel druhy a tak se menilo darovalo pripadne za nejaky nizky peniz kupovalo nebo prodavalo coz bouzel ti dnesni "nadlidi" z mest nedokazou pochopit a verim ze ani nikdy nepochopi o cem zivot na vesnici je ikdyby tam zili dalsich sto let.

9.8.2015 22:13
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pane Saroune nezlobte se na me ale vseho vsudy sem napocital deset druhu zvirectva coz mi urcite nepripada nejak extremni navic kdyz pominu krepelky ryzovniky holoubky diamantove a neofemy ktere kraval urcite nedelaji natoz nejaky nesnesitelny zapach dale kdyz ktomu pridam anglicke parukare kteri jsou vyhradne volierove plemeno holubu tak sme na peti, jediny problem by mohly byt anduly ary a slepice(korely zminovat nebudu ty se taky moc nenarvou) s vlastni zkusenosti vim ze ary (choval je soused) jde nejvic slyset rano a vecer ale to dela kazdy ptak to bych si musel stezovat ze me rano budi kosak a vecer kvuli nemu nemuzu usnout protoze sedi na protejsim baraku a zpiva.slepice pokud jich neni na m2 dvacet taky toho zapachu moc nestvori ale verim ze nekomu neni prijemne ze kohout zacne kokrhat o pul pate rano ale pokud jdu na vesnici musim stim pocitat od toho ty vesnice vznikaly aby se tam lidi mohli venovat chovu hospodarskych zvirat ktere jim prinaseli nejen obzivu ale i radost! no a tet kvuli toho ze se vesnice stali velkym trendem bych mel kvuli cloveku ktery se narodil a celou dobu zil ve meste vsechno zrusit jen kvuli tomu ze muj novy soused nema svuj vytouzeny klid ktery si vysnil?to asi ne! na vesnici sem se narodil a zil dvacet let a vzdy vse fungovalu ve stylu ja chovam to a ty tamto a nikomu nic nevadilo prave naopak co nemel jeden mel druhy a tak se menilo darovalo pripadne za nejaky nizky peniz kupovalo nebo prodavalo coz bouzel ti dnesni "nadlidi" z mest nedokazou pochopit a verim ze ani nikdy nepochopi o cem zivot na vesnici je ikdyby tam zili dalsich sto let.

V podstatě s Vámi souhlasím, ale bohužel svět se změnil a život na vesnici o 100 procent. Jen budoucnost ukáže, zda k lepšímu či horšímu.
Když dnes lidem vadí nejen kvetoucí stromy, mám soucit s alergiky, platí daň za civilizaci, za rozbřesku zpěv kosa, kokrhání kohouta a mohl bych pokračovat do nekonečna, je to důvod k zamyšlení, kam se řítíme. Asi k umělým trávníkům okolo vyumělkovaných vil bez života a dalším výdobytkům civilizace. Minulý režim razil heslo, přiblížit vesnici městu. Co komunisté započali, to se bohužel v dnešní demokratické společnosti podařilo dovést do zdárného konce. Dnes sklízíme ovoce tohoto procesu a bude hůř.
Snad současné sucho, myslím, ač nerad, že ještě pár týdnů vydrží, ve svých důsledcích mnohé probudí z představ života odtrženého od přírody.
Trochu jsem odbočil od tématu, ale v tom je ta výhoda dneška, že kdo nechce, číst to nemusí.

9.8.2015 22:40
mitraton

XXX.XXX.168.34

Dobrý večer,

Měl jsem víkend na to, abych o všem v klidu popřemýšlel. Vzhledem k tomu, že andulky a drobné exotické ptactvo k mému životu patří a jsou mou skutečnou vášní, nevzdám se jich. Pro dobré sousedské vztahy zruším svůj chov slepic a holubů (přesto že vím, že kohout kokrhá, pes štěká, dítě pláče). Myslím, že tímto můj ústupek skončí, neboť je již druhým za takto krátkou dobu. Více asi netřeba do detailu psát, neboť není mou snahou se veřejně prezentovat jako oběť, souseda stavět do role diktátora, ale nalézt řešení pro poklidný život. Jak jsem se dozvěděl, důvodem kritiky mého chovu je něco zcela nesouvisejícího se zvířaty, ale veřejně toto zmiňovat nemohu. Myslím, že ptactvo v rozsahu, které mám (ary mám v jiném městě) svým hlasovým projevem skutečně neporuší hygenické hlukové normy, když by mělo jejich soustavné štěbetání vadit. Když se někdo zaměří s určitou averzí na cosi, vadí mu to a shledává v tom neskutečný a nepřekonatelný problém, lidé si umí averze vytvořit, ale je i korigovat.. Kos ráno a večer zpívá, čáp klepe zobákem, kukačka kuká, pes štěká, kocouři se mrouskají... Proto budu dále chovat to, bez čeho si ani život představit nedokážu a zruším pouze drůbež. Nikdy bych si nepřestal vyčítat, že jsem podlehl... Snad bude časem klid... Moc děkuji všem za podporu, která mě velmi potěšila..

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

9.8.2015 22:49

Bouzel svama taky musim souhlasit ze zivot na vesnici uz neni to co byval a to co uvadite je bouzel fakt ktery drive nebo pozdeji nastanne...myslim ze letosni sucho na tom nic moc nezmeni zaclo se sice jednat o obnove remizku rybniku atd. ale i tak je to opet beh na dlouhou trat tak samo jako to bylo pred a po revoluci...holt clovek si prirody nevazi...

9.8.2015 23:00

mitraton napsal(a):
Dobrý večer,

Měl jsem víkend na to, abych o všem v klidu popřemýšlel. Vzhledem k tomu, že andulky a drobné exotické ptactvo k mému životu patří a jsou mou skutečnou vášní, nevzdám se jich. Pro dobré sousedské vztahy zruším svůj chov slepic a holubů (přesto že vím, že kohout kokrhá, pes štěká, dítě pláče). Myslím, že tímto můj ústupek skončí, neboť je již druhým za takto krátkou dobu. Více asi netřeba do detailu psát, neboť není mou snahou se veřejně prezentovat jako oběť, souseda stavět do role diktátora, ale nalézt řešení pro poklidný život. Jak jsem se dozvěděl, důvodem kritiky mého chovu je něco zcela nesouvisejícího se zvířaty, ale veřejně toto zmiňovat nemohu. Myslím, že ptactvo v rozsahu, které mám (ary mám v jiném městě) svým hlasovým projevem skutečně neporuší hygenické hlukové normy, když by mělo jejich soustavné štěbetání vadit. Když se někdo zaměří s určitou averzí na cosi, vadí mu to a shledává v tom neskutečný a nepřekonatelný problém, lidé si umí averze vytvořit, ale je i korigovat.. Kos ráno a večer zpívá, čáp klepe zobákem, kukačka kuká, pes štěká, kocouři se mrouskají... Proto budu dále chovat to, bez čeho si ani život představit nedokážu a zruším pouze drůbež. Nikdy bych si nepřestal vyčítat, že jsem podlehl... Snad bude časem klid... Moc děkuji všem za podporu, která mě velmi potěšila..

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Pane Zaruba osobne se sice nezname a ani treba nepozname ale par vasich clanku o duhovkach sem cetl a vim ze mate snahu i o helikoptery a tudiz preju moc dalsich uspechu a doufam ze je jednou od vas (ty helikoptery smajlík ) uvidim a jelikoz sem vic holubar nez exotar tak bych ty holuby hned taky nezavrhoval, parukari patri k jednem nejslozitejsim plemenum vubec co se holubi rise tyka.s pozdravem Martin Szczotka.

9.8.2015 23:45
baku

XXX.XXX.144.116

mitraton napsal(a):
Dobrý večer,

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Dobrý večer pane Záruba, nebylo lepší nejdříve popřemýšlet jak sám píšete, než založit toto vlákno ? Píšete, že jste nucen zrušit chov andulek kvůli hluku a problému se sousedem a zrušíte chov slepic? které jsou na každém dvorku.Jak jste napsal - důvodem kritiky mého chovu je něco zcela nesouvisejícího se zvířaty - Nezlobte se na mě, ale podle mě jste si jen potřeboval udělat reklamu a zviditelnit se.

10.8.2015 07:44
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

baku napsal(a):
Dobrý večer pane Záruba, nebylo lepší nejdříve popřemýšlet jak sám píšete, než založit toto vlákno ? Píšete, že jste nucen zrušit chov andulek kvůli hluku a problému se sousedem a zrušíte chov slepic? které jsou na každém dvorku.Jak jste napsal - důvodem kritiky mého chovu je něco zcela nesouvisejícího se zvířaty - Nezlobte se na mě, ale podle mě jste si jen potřeboval udělat reklamu a zviditelnit se.

Každý príspevok, každého diskutéra je reklama pre diskutéra. Rozmýšľať nahlas a verejne sa dá v kruhu dobrých priateľov. Čím ďalej tým máme stále menej a menej priateľov?

Ilustračné foto zdroj; http://profit.etrend.sk/dennik/najlepsi-priatelia-cloveka.html.

10.8.2015 08:31
chovatelaustralie

XXX.XXX.115.227

Ještě k té naší vesnici několik slov. Žiji na okraji velkoměsta a na vesnici už jako dítě k babičce a známým jsem velmi rád jezdil. Určitě mnohým z nás to prostředí také přirostlo k srdci. To ranní kokrhání kohoutů, kejhání husí a kachen včetně husí puštěných i po návsi a večerní prozpěvování kosů s ozývající se harmonikou z hospody. To mám i jako již senior stále v uších a velmi rád na to vzpomínám. To už je ale velmi vzdálená minulost. Vesnice jakou jsem znal už nikde nevidím. Mám známé na té vesnici stále ale prostředí je už někde jinde. V té vesnici dominuje takzvaná satelitní přístavba domů s novými, většinou městskými lidmi. Architektura je všem asi dobře známa s dokonalím trávníkem a bazénem u domu. Ve vsi panuje téměř vzájemná nenávist domorodců a takzvaných naplavenin. Nekonečné spory a hádky o vzájemném spolužití jsou na denním pořádku. Samozřejmě přistěhovaným vadí kokrhání kohoutů, štěkání psů a někde i pach z drůbeže a králíků. Je jasné, že lidé kteří se přistěhovali jsou velmi dobře situovaní a jistě i na dobře placených postech v zaměstnání ve městě. Většina manželek těchto úspěšných pánů tráví například v současnosti život ležením a relaxováním u bazénů a večerním grilováním. Občas zmizí na dovolenou k moři ale po celý rok je jejich hlavní starost takzvané schopingování. Nevím jestli jsem to napsal správně ale tak to říkají. Česky, obcházení obchodů a nakupování. Chov jakéhokoliv zvířectva, snad kromě křečka nebo výjimečně nějakého zakrslého plemene pejska, je jim naprosto cizí a myslím, že naprosto nepochopitelné proč tu havěť mít. Když je tak jednoduché jít a cokoliv si v supermarketu koupit. Včera jsem sledoval v TV diskuzní pořad o budoucnosti zemědělství a o obrovských ztrátách zemědělské půdy u nás ale i jinde. Cena potravin na celém světě roste, lidí přibývá neúměrným tempem, oblastí k pěstování potravin zase ubývá vinou zhoršování klimatických podmínek a úbytku vody s tím spojených. Různé skupiny lidí i státy mají mezi sebou stále více konfliktů a válek. Lidé utíkají z některých oblastí a tlačí se tam kde myslí, že budou žít lépe. Mám trochu obavu, že takzvaně "lépe" už bylo. nevraživost těch hůře situovaných poroste a tím i vzájemná nesnášenlivost. Sousedská nevraživost je jen jeden z mála ukazatelů tohoto vývoje. Bohužel. Co s tím můžeme dělat? Začít asi každý sám u sebe. Přeji hezký den.

10.8.2015 10:55
saroun

XXX.XXX.89.202

mitraton napsal(a):
Dobrý večer,

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Zdravím, držím palce. Myslím, že jste zvolil tu nesprávnější cestu. Dohoda je v takových případech tím nejlepším řešením, byť za cenu menších ústupků. Známe na to krásné přísloví o vlku který se má nažrat, aby koza zůstala celá.

10.8.2015 11:07
cone

XXX.XXX.160.35

"důvodem kritiky mého chovu je něco zcela nesouvisejícího se zvířaty"- pokud by tato věta byla v zadání vlákna, jistě by ubylo dobrých i hloupých rad. Váš osobní život tady jistě nikdo řešit nechce a ani to není patřičné téma na zakladání vlákna iF.

10.8.2015 16:09
milanplšek

XXX.XXX.18.68

mitraton napsal(a):
Dobrý večer,

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Tak potom nevim proc mate porad inzerat na prodej celeho chovu.

10.8.2015 20:57
cistic

XXX.XXX.173.131

mitraton napsal(a):
Dobrý večer,

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Konecne ste dostal rozum.

10.8.2015 21:17
rezjarboza

XXX.XXX.64.16

Hlava nám to nebere - dobrý marketingový tah, když to podřadné nemohu prodat, tak nějakého troubu najdu co všechno koupí.

10.8.2015 21:19
smidla

XXX.XXX.199.215

mitraton napsal(a):
Dobrý večer,

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.

Zdravim,
priklanim se k jiz napsanemu, drzim palce at se dari a casem se to i se sousedy urovna.
A k tem rypavejsim prispevkum, vite, clovek proste nekdy potrebuje neco ze sebe dostat ven. U nas se rika, sdelena starost, polovicni starost.
Budme prejici a prejme panu Zarubovi i jeho sousedovi klid a takove bydleni, jake si preji, prostor pro sve zaliby a skratka pohodu a klidek.
S pozdravem Smidla.

10.8.2015 21:33
petajz

XXX.XXX.18.66

rezjarboza napsal(a):
Hlava nám to nebere - dobrý marketingový tah, když to podřadné nemohu prodat, tak nějakého troubu najdu co všechno koupí.

Kdyby jste pana Zárubu a jeho chov andulek znal, tak by jste takovou hloupost nemohl vůbec vypustit z pusy.Podřadné andulky se kupují jinde.

11.8.2015 21:01
rezjarboza

XXX.XXX.72.254

petajz napsal(a):
Kdyby jste pana Zárubu a jeho chov andulek znal, tak by jste takovou hloupost nemohl vůbec vypustit z pusy.Podřadné andulky se kupují jinde.

Pane chovateli ! S panem M.Z. jsem dost diskutoval na vláknech o andulkách a několikrát jsem měl možnost vidět, co nabízel na setkání v Přerově, takže mám svůj názor, na rozdíl od Vás.

11.8.2015 21:39
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

I já jsem se zapojil do této diskuze o hlučnosti a s tím souvisejícími problémy se sousedy.
Něco pamatuji, potože jsem ročník 1944, což je asi na této diskuzi až na několik případů vyjímka.
Ať budou papoušci řvát sebevíc, stěžovatel vždy prohraje. Ary ani aratingy jsem nikdy nechoval, ale "venezueláci a hejno číňanů" rozzuří i klidnější sousedy.
Sousedské spory hlučnosti vyhrá ten, co má silnější nervy. Když mně bylo 50 - 60 let byl jsem ve sporech tvrdý. Dnes jsem shovívavější a přistupuji na oboustraně vhodný kompromis. Ale s někým to nejde.
V této mnohdy podnětné diskuzi, o které jsme před 40. lety mohli jen snít, lze najít mnoho prospěšného a zadarmo. Má to jednu vadu. Je anonymní. Za svůj názor by se neměl nikdo stydět a alespoň využít možnost odpovědět mimo veřejnou diskuzi, když to administrátor umožňuje.
Zkusil jsem to, odezva žádná, nevím proč. Vždyť vše, co se zde přemílá, by mělo směřovat k cíli, dosahovat úspěchu v chovu, ať jde o zkušeného chovatele nebo laika. Možná, že jsem naivní, ale vždy se rád podělím o zkušenosti zájmového chovu se začátečníky a ušetřím jim roky zbytečných neúspěchů. Nenechte se odradit a mějte radost i z mála.
Zpět do reality. Peníze dělají peníze. Pokud chcete vydělat, musíte s rizikem investovat velkou částku, jinak budete zklamáni.

12.8.2015 12:55
faap

XXX.XXX.226.103

saroun napsal(a):
Zdravím, držím palce. Myslím, že jste zvolil tu nesprávnější cestu. Dohoda je v takových případech tím nejlepším řešením, byť za cenu menších ústupků. Známe na to krásné přísloví o vlku který se má nažrat, aby koza zůstala celá.

Nemohu s vámi souhlasit.Ustupky nejsou v takových sporech řešením.To o koze a vlkovi tady neplatí.Tady více platí že s jídlem roste chuť.Byl jsem účastníkem soudního sporu jako svědek a nepřejte si vědět co všechno po částečném vítězství sousedovi začne vadit.I když spor soused nakonec prohrál mohlo se tomu v začátcích předejít rázným NE.

Přidejte reakci

Přidat smajlík