Dobrý den, jedna osoba mě sklidila senegalské proso, které neměla sklidit, přidávám sem fotky toho skliděného prosa, jde to nějak zkrmit? Nebo dozrát? Děkuji.
Senegal vám dozraje cca 5 měsíců od zasetí, copak vypěstovat proso není problém, ale uchránit ho proti vrabcům je téměř nemožné, bohužel. Nemyslím tedy zasíťovat celou zahradu, pak utrpí i estetický vzhled zahrady.U pana zadavatele bych si trofl říct, že jedině na přímé zkrmení nebo zamrazení, z těch klasů možná dozraje fotka č.2 a 3...co je zelené, to je plné vody a to pouze a jen vyschne. Já sklízel proso tehdy, když na odvrácené straně od slunce byla přibližně polovina semen již červených a zbytek žloutl, ale již proso nepěstuji, téměř o celou urodu jsem v posledních letech přišel.
Ale míval jsem i takovou úrodu, než to vrabci objevili... pamatuju si, že to byl tok 2006, to se mi narodila dcera, byl nějaký neúrodný rok na vrabce, nebylii u nás téměř žádní...
mildaii
napsal(a):
Ale míval jsem i takovou úrodu, než to vrabci objevili... pamatuju si, že to byl tok 2006, to se mi narodila dcera, byl nějaký neúrodný rok na vrabce, nebylii u nás téměř žádní...
D. den, poveze někdo novou úrodu v takovéto kvalitě na srpnové faunatrhy v Ostravě? Tady už je po ní hlad.
Dobry den,
mam take jednu otazku. Vlomi mi proso vubec nenasadilo na klasy. Sel jsem mlacene. Roky predtim jsem sel vzdy vydrolene z klasu a to nebyl problem.
Letos mam klasy pouze po obvodu policka, prostredni dva radky opet bez klasu. Vse seto z jednoho mnou vypestovaneho klasu. mate nejake napady cim by to mohlo byt?
S pozdravem Smidla.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
mam take jednu otazku. Vlomi mi proso vubec nenasadilo na klasy. Sel jsem mlacene. Roky predtim jsem sel vzdy vydrolene z klasu a to nebyl problem.
Letos mam klasy pouze po obvodu policka, prostredni dva radky opet bez klasu. Vse seto z jednoho mnou vypestovaneho klasu. mate nejake napady cim by to mohlo byt?
S pozdravem Smidla.
Jestli mohu tak problem je pravděpodobně ve sklizni.Běžně to dělají tak že se ručně vystříhají krásné velké klasy a to co tam zbyde po ostžíhání tak se tam vjede s kombajnem a normálně se to vymlátí.To co tam zbývá bývají převážně drobné nedozrálé klasy a tady je ten problem.Klíčivost minimální nebo žádná.
Dobry den,
dekuji za reakci. Take se domnivam ze to muze souviset se zpusobem sklizne. Nicmene letos jsem sel svuj vlastni vypestek. Vybral jsem velky klas. Zrno jsem z klasu drolil rukou. Neni problem v klicivosti. Vzrostlo skoro vse. Bohuzel prostredni radky nenasazuji klasy. V krajnich jich take neni nahusto, ale jsou krasne velke.
Uvidime co s tim udelaji soucasne deste.
S pozdravem Smidla.