Dobrý den.
Potřebovala bych poradit, jestli je nějaké šikovné krmítko, z kterého by zrní nemohl papoušek vyhazovat (amazoňan). Chápu, že se kolem klece bude vždycky nějaké povalovat, ale ta naše potvora si sedne do misky a ne, že se v zrní přehrabuje, ale cíleně ho vyhazuje, to lítá všude po celé místnosti. Po chvíli jdu a misku ji prostě vyndám. Máte nějaký tip?
Náš to dělá taky, to jsou takové ty ptačí schválnosti :)
Má misku dole, těžkou, kameninovou, ale stejně si dá práci, se zrním vyšplhá nahoru a hází.
Nu - ono je to asi baví. Závěsné misky u nás naprosto být nemohou, to vyndá misku se zrním a překlopí ji.
Takže jestli máte závěsné misky, tak zkuste dolů tu těžkou...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Den mu nedajte zrat, len vodu, uvidite ako pekne bude papat bez vyhadzovania. u mna to robia vsetci vtaci zo zaciatku.
lentilka1982
napsal(a):
Máme závěsné, ale jsou tam hodně napevno, takže ji nevyndá. No ale jak píšete, přijde mi, že to dělá opravdu naschvál, začne vyhazovat a kouká po mě, co já na to
A nekadí si do ní, když ji má dole?
Má klec - bidla tak, aby si do ní nekadil :)
Po nás to hází¨, když si obouváme boty, jak se sehneme. A když se nám to nelíbí, tak se nám směje...
To on určitě vidí, že na to reagujete-že vám to vadí-a proto to dělá-vás tím upoutá.
Já ho odlákávám, když mu dám zrní, tak současně mu dávám nějaké ovoce/piškot přes klec na jiném místě.
On potom zapomene na misku, zabaví se něčím jiným, pak jde pít a pak povídá.
Nějak tu situaci s něčím spojit, aby se soustředil i na něco jiného.
Nic jiného mi nenapadá, zkusit nedávat žrát jsem zkoušela, to byl ještě vzteklejší, ale papoušek od papouška.
Taky možná záleží, jak velkou vrstvu zrní dáváte. Zkuste dát po dně, třeba hlad zvítěží nad vyhazováním. Nebo hledá nějaké jiné chutě-něco nového.
Ale z větší části to je podle mě ta hra a vzteklost a to, že na to reagujete, což se nedivím
lentilka1982
napsal(a):
Dobrý den.
Potřebovala bych poradit, jestli je nějaké šikovné krmítko, z kterého by zrní nemohl papoušek vyhazovat (amazoňan). Chápu, že se kolem klece bude vždycky nějaké povalovat, ale ta naše potvora si sedne do misky a ne, že se v zrní přehrabuje, ale cíleně ho vyhazuje, to lítá všude po celé místnosti. Po chvíli jdu a misku ji prostě vyndám. Máte nějaký tip?
Nechte ho vyhládnout, on si pak dá pozor aby něco vyhazoval! K.
lentilka1982
napsal(a):
Dobrý den.
Pravdepodobne ho prekrmujete. Denná dávka zrnín (aspoň u mňa ) je pre amazoňanov 1 polievková lyžica na kus a deň, ale k tomu ovocie, alebo zelenina.