Zdravím měl bych dotaz ke krmivu: je vhodné pro papouška senegalského krmivo Versele Laga Prestige Premium African Parrot, píšou, že to je pro velké africké papoušky, nicméně v hodnocení produktu pár lidí píše, že tím senegalce krmí, a dále jak je to s granulema, mohl by mít granule pro velké papoušky a nebo je tam lepší koupit nějaké drobnější? Rád bych to vše objednal ze zoohit.cz když mám zdarma poštovné, ale žádne granule pro střední papoušky tam nenabízí, ještě bych doplnil že granule by měl jako doplněk ke klasickému krmení, a jako odměnu, pokud by mu chutnaly. Děkuji za odpovědi.
Zlataak

XXX.XXX.43.12
Zdravim, presne tim sveho Senegalce krmim, je to rozhodne jeho nejoblibenejsi smes. Presto jdu zaexperimentovat a prave jsem objednala granule Zupreem a naklicovaci smes. Sucha semena bych chtela vypustit uplne. Z ruznych dikusi jsem vyrozumela, ze Zupreem papousci snasi relativne dobre, jako startovaci granule urcite. Doposud jsem kupovala Nutribird (take od Versele Laga), ale papousek mi radsi hladovel, nez aby snedl jeho standardni mnozstvi. Co se tyce velikosti, take jsem objednala pro velke papousky. Senegalec si granuli stejne pridrzi a bude okusovat. Necham mu po cely k den k dispozici suche granule, asi na 2 hodiny mu necham i namocene.Takze za me naklicena semena, cerstva zelenina a granule. Snad mi za to nevyklove oci:).
Pane, nedělejte si starosti. Krmte, jak je pro senegalce doporučováno, chcete- li, tak granule jako doplněk, jestli velké nebo malé je jedno, chce to trpělivost a naučí se brát i to, co odmítali.
Já žakům, amazoňanům i senegalským občas dám granuli pro velkého psa, kterého mám nebo občas i pro štěňata, ale málo, abych to se živočišnou bílkovinou mimo dobu odchovu nepřehnal. Možná mmě někdo setře, proč psí granule, když jsou papouščí. Pragmaticky. Když dojde zásoba, nemám cestu na burzu a nejbližší distributor je 40 km, dostanou psí granule.
Mně se nepodařilo, aby p. senegalští brali vajíčka, ale odchovávají a bez problémů i s piškoty.
stejsky12
napsal(a):
Děkuji za reakce, šlo mi spíše o to jestli není krmivo pro velké papoušky moc tučné pro senegalce.
Ještě jednou se připojím k Vašemu dotazu. Sám též získávám údaje o krmení a některé zdroje p. senegalským i žakúm doporučují více olejnatých semen. Varování před tučnou slunečnicí a semencem se hodně objevuje, ale platí, když se jimi cpou a téměř ničím jiným. Porovnejte tučnost slunečnice a semence, budete překvapen.
MVDr. Tukač semenec doporučoval. Samozřejmě všeho s mírou.