pavel758
napsal(a):
Dobrý den, moje dvě korely, když jsem šel okolo, tak nevím jestli zpívaly, ale měly přitom chocholku uplně přilepenou na hlavě, jsou to samci?děkuji.
Dobrý den,
pomohl by mi někdo určit pohlaví našeho koreláka? Jsou mu zhruba čtyři měsíce... Díky moc.
tarantule1

XXX.XXX.195.189
Martas1978
napsal(a):
Chtěl sem znát názor více chovatelů, ale asi budu muset věřit jedné odpovědi
No hlavně Ti to poradil člověk, který to u vlastních ptáků sám rozeznat nedokáže. U mladých korel to poznat takhle jednoduše prostě nejde.
Podle těch skvrnek zespodu by to mohl být sameček, je to šedá mutace, takže by to mělo fungovat tahle metoda, ale trošku mě tam zarážejí ty nepatrné tečky až dozadu u toho křídla. Měla jsem takové mládě, také jsem ho odhadla jako samce s tím, že mělo ty skvrnky jen do 2/3 křídla a pak jen velmi nepatrné tečky, ale nakonec se z toho vyklubala samička. Ale vyčkejte,4 měsíce je brzy, ale kolem 6. měsíce by se měl začít projevovat jako sameček - to znamená melodický zpěv, předvádění se atd. Pokud ne, tak existuje pravděpodobnost, že máte samičku.
Jinak ta ocasní pera nám neřeknou nic, dokud nepřepeří, ale jestli to chcete mírně urychlit, můžete jedno to krajní (nebo obě) žluté opatrně vytrhnout a během cca 3 týdnů nebo měsíce by mělo začít růst nové a pokud je to sameček, už bude maličko tmavší (nemusí být ještě úplně černé, protože hormony nemusí ve 4 -5 měsících ještě mít na takové úrovni, aby pírko narostlo černé jako dospělému, ale změna vidět bude. Pokud naroste opět takto jasně žluté pruhované, je to samička. Pokud bude z části černé (hlavně na konci, nebo žluté, ale hodně poseté černými skvrnkami, je to sameček.
anurra.rhonean23
napsal(a):
U té perlovky to je špatně poznat, co je to za pohlaví, ale pokud je starší než 1 rok, mělo by se opeření změnit - samcům perličky vypadávají a postupně se stávají jednobarevní, samičkám zůstávají stejné po celý život.
Děkuji za vyčerpávající odpovědi
Ted teda budu čekat
Chtěl sem to vedět, protože do budoucna chceme koupit"kamaráda, kamarádku"
Ještě jednou děkuji.