Dobrý den, cca před půl rokem jsem adoptovala 2 andulky, nedají bez sebe krok, věk neznám, dle ozobí mám pocit, že jsou oba samečci - šedý je jasný, ale zelený - má ozobí hnědé s nádechem do modro fialkova... díky za odpovědi.
Klaryk

XXX.XXX.78.47
enniekleka
napsal(a):
Děkuji, a je to normální že vůbec nesnáší vajíčka? sice nemaj budku, ale korela ta nám i bez samce snáší jak nosná slepice...proto jsem si i myslela že je tohle samec... nemám s ptáčky moc zkušeností.
Říkala jste, že jste si je adoptovala před půl rokem že? Nejsem žádný znalec, ale z vlastní zkušenosti - pořídili jsme si andulku a snášet začala asi až po jednom a půl roce, možná déle. To stejné s korelou. Bohužel na první pohled nepoznám stáří papouška, ale není to tím že je mladá? Zkuste počkat.
Což o to, nemám chovatelské ambice, ujala jsem se jich, jelikož je paní donesla "k nám" do zverimexu, že už je nechce, a mě jich bylo líto, bála jsem se že by je kolegové každého zvlášť a oni jsou na sebe opravdu hodně fixovaní. Jen jsem prostě řešila to pohlaví - x lidí jsme to zkoumali a neshodli jsme se někdo říkal to, druhý ono rozsekl to strejda, kterej nadsadil, že to je asi hermafrodit :-D ale fakt je že nevydává skoro žádný zvuky - podle toho se asi taky dá špekulovat že je to samice... mám k tomu ještě další dva samce, ale neperou se o ní - tři chlapi na jednu babu :-Da všichni tři ostatní jsou uřvaní až až...no a oba tihle "adoptovaní" ptáci měli neumělě ustřižená křídla, paní je měla neustále na volno (prý) ale měla je zavřené v klícce 20*30*20 cm - hrůza když jsem to viděla... nyní už jim peří dorostlo a oba krásně lítaj. u toho zeleného si myslím že je naopak spíš starší, občas bývá bez nálady, často pospává, - dokud nevidí žrádlo, to se pak hrne přes mrtvoly :-D.