Alexandr čínský - hnízdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2015 20:49
Otakar1012

XXX.XXX.252.29

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s hnízděním alexandrů čínských v tom smyslu, jestli mohou hnízdit dva-krát ročně? Na jaře měli svou první snůšku, samice nakladla pouze jedno vejce, seděla na něm - z budky se prakticky nehnula, samec jí celou dobu krmil, mládě se vylíhlo, vše se zdálo být v pořádku, ovšem za pět dní po vylíhnutí samice vylétla z budky a už se tam nevrátila, když jsem se do budky podíval našel jsem mládě bohužel mrtvé. Je možné, že by mohli zahnízdit tento rok ještě jednou, na podzim či v zimě ? Alexandry chovám ve vnitřní voliéře. V některé diskusi na internetu jsem četl, že to možné je, ale nebyl jsem si tím příspěvkem jistý. Děkuji za odpověď.

27.8.2015 16:48
faap

XXX.XXX.226.103

Možné to je a stává se to hlavně tam kde není rozdělen roční ciklus ziním a letním obdobím.Abych to vysvětlil kdo nechová alexandry čínské venku a nenechává je vymrznout a má je ve vnitřních prostorech tam je to častější.

27.8.2015 21:02
Otakar1012

XXX.XXX.252.29

Děkuji za odpověď.

2.12.2016 20:48
Cherokee

XXX.XXX.161.31

Prosím o radu: chovám alexandry čínské - vloni měli 3 roky, ale nezahnízdili. Chovám je celoročně ve venkovní voliéře a zatím jsem jim tam ponechal budky. Samice jsou často schované v budkách i v tomto období (listopad+prosinec). Co je vhodnější? Odebrat na zimu budky nebo jim je můžu na zimu ponechat?
Děkuji všem za radu.

2.12.2016 21:17
hyty

XXX.XXX.151.66

Nechat celoročně

3.12.2016 10:37
FRANTA 53 R

XXX.XXX.215.220

Cherokee napsal(a):
Prosím o radu: chovám alexandry čínské - vloni měli 3 roky, ale nezahnízdili. Chovám je celoročně ve venkovní voliéře a zatím jsem jim tam ponechal budky. Samice jsou často schované v budkách i v tomto období (listopad+prosinec). Co je vhodnější? Odebrat na zimu budky nebo jim je můžu na zimu ponechat?
Děkuji všem za radu.

Zdravím.já mám taky čínany, nasedly mě ve 4.letech.po odebrání mladých samice byla pořát v boudě akorát vylezla se nažrat, tem seděním v budce přestala létat když jsem šel do voliéry tak neodlétla ale spadla ne zem.ptal jsem se kolegů na burze čím to může být, tak mi potvrdily moji dměnku že to mohlo byt tem že byla pořád v budce..a proto jsem ji prodal za sinbolyckou cenu.já už budku po odchovu odělávám a dávám ji koncem unora.

4.12.2016 07:35
milanplšek

XXX.XXX.144.38

FRANTA 53 R napsal(a):
Zdravím.já mám taky čínany, nasedly mě ve 4.letech.po odebrání mladých samice byla pořát v boudě akorát vylezla se nažrat, tem seděním v budce přestala létat když jsem šel do voliéry tak neodlétla ale spadla ne zem.ptal jsem se kolegů na burze čím to může být, tak mi potvrdily moji dměnku že to mohlo byt tem že byla pořád v budce..a proto jsem ji prodal za sinbolyckou cenu.já už budku po odchovu odělávám a dávám ji koncem unora.

Dobry den. Vsechno je otom ze kazdy ptak je proste jiny. Kdyz jste pozoroval ze samicka po odchovu je porad v budce tak jste ju mel oddelat a bylo to. Mel jste jednu takovou zkusenost a uz proste budky oddelavate ale papousci na ni treba radi vysedavaji kor v zime kdy si muzou prikryt nozky atd. Jina samice uz to treba nedela vsechno je to jen otom ze u ptaku clovek musi prosedet pozorovanim hodiny a to jsou ty zkusenosti. Kazdy je ma jiny. Proto na ty dotazi co se tady porad dokola obevuji / muzu chovat dva pary a tri pary a to stim o jinym atd./ proste nejde odpovedet. Bylo by to hrozne jednoduchy reknete me jak to mam delat a jeto. Ale je to proste nas konicek a pokud mu nebudem venovat veskery volny cas tak to tak jednoduse fungovat nebude.
Chovu zdar

4.12.2016 07:51
kubanec

XXX.XXX.103.251

Jen pro zajimavost četli jste ten inzerat že borec prodává 75 kusu čiňanu ? To muselo řvát jak blázen.

4.12.2016 17:09
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Cherokee napsal(a):
Děkuji všem za radu.

Vlastní zkušenost, nelze aplikovat všeobecně.
3 páry ve skupině, budky celoročně. Odchov byl.3 roky staré samice se pářily celé léto, lezly do budek, vyvedla jen jedna. Když seděla, samci se vzájemně krmili. Pohoda. Pak jsem nedovřel krmný pult a 17.10.2016 1,3 chovní ulétli. Po měsíci byl 1,0 vyfotografován 10 km od úletu v lese. Vypadal zdravě.
KIdyby někdo odchytil,1000, - Kč odměna za kus. Okres ZR.

Přidejte reakci

Přidat smajlík