Strašidelný zvuk nočního lesa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2015 16:00
bennu

XXX.XXX.67.142

Ahoj, chtěla jsem se tu zeptat, jestli někdo nevíte, co je to za zvuk, který je občas slyšet v televizi v nočních lesních scénách, často v pohádkách. Strašidelné ostré, pronikavé, poměrně krátké, skřehotavé výkřiky. Nevím jak lépe to popsat. Navozuje atmosféru tajemného lesa, asi jakože hejkal. Je to nějaké skutečné zvíře (asi pták?), které lze slyšet i v reálu, nebo je to jen televizní zvuk? Kteří ptáci takto v noci křičí? Dík

Zrovna mě nenapadá jediný film, ve kterém je tento zvuk slyšet. Podobný zvuk vydává bažant, ale není to úplně ono.

31.8.2015 19:16
cana

XXX.XXX.102.143

Jiří Ovčáček...smajlík?

31.8.2015 20:08
aymy

XXX.XXX.32.10

Tak hádám Žlunu zelenou, i když by ji mělo být slyšet spíše ráno a k večeru. Latinsky ji nepíšu, poněvadž mi to tu hlásí vulgarismy. Tak hádám, že straka ob. zde latinsky taky neprojde smajlík

31.8.2015 20:20
geldek

XXX.XXX.237.194

Jestli jde o noční les, pak to bude nějaká sova. Odhaduji sýc rousný. Najděte si zvuky ptáků na stránkách Českého rozhlasu. Ukázky zvuků sýce:
http://www.rozhlas.cz/hlas/sovy/_zprava/syc-rousny-37029

jiné sovy naleznete zde:
http://www.rozhlas.cz/hlas/sovy/.

31.8.2015 20:39
atobajus

XXX.XXX.195.189

aymy napsal(a):
Tak hádám Žlunu zelenou, i když by ji mělo být slyšet spíše ráno a k večeru. Latinsky ji nepíšu, poněvadž mi to tu hlásí vulgarismy. Tak hádám, že straka ob. zde latinsky taky neprojde smajlík

Opravdu to často bývá právě žluna zelená

http://hledani.rozhlas.cz/?query=%C5%BEluna+zelen%C3%A1&offset=0&zdroj=audia.

31.8.2015 21:15
geldek

XXX.XXX.237.194

A nebavíme se o nočních zvucích lesa? Nevím, ale ornitologové by se asi divili, kdyby slyšeli varovné volání žluny v noci. Je to denní pták, v noci by se křikem zbytečně ohrozila.

31.8.2015 23:40
aymy

XXX.XXX.32.10

Ano píše se o nočních zvucích. Ovšem paní se zmiňuje o zvucích z televizních pohádek a ty jsou mnohdy plné fikce. Například noční scény se obvykle netočily v noci, ale tak že se před kameru dal modrý filtr. Zvuky se komponovaly né vždy podle skutečnosti, ale podle nálady. Skvělým příkladem je např. pohádka Princ a večernice, kde jsou ony záhadné ptačí zvuky. Je tam i žluna u scény z loupežnického doupěte. Dříve je tam scéna jak princ odjíždí do světa a jak jede lesem k hospodě u zemské koule, kde ho pak okradou, ozve se tam ten drsný zvuk, za ním zní bažant.

1.9.2015 01:04
popo3

XXX.XXX.210.132

aymy napsal(a):
Ano píše se o nočních zvucích. Ovšem paní se zmiňuje o zvucích z televizních pohádek a ty jsou mnohdy plné fikce. Například noční scény se obvykle netočily v noci, ale tak že se před kameru dal modrý filtr. Zvuky se komponovaly né vždy podle skutečnosti, ale podle nálady. Skvělým příkladem je např. pohádka Princ a večernice, kde jsou ony záhadné ptačí zvuky. Je tam i žluna u scény z loupežnického doupěte. Dříve je tam scéna jak princ odjíždí do světa a jak jede lesem k hospodě u zemské koule, kde ho pak okradou, ozve se tam ten drsný zvuk, za ním zní bažant.

Ano ale pani sa píta či je to možné aj v reálu a tu by som sa priklonil ako píše gledek k tým sovám.Niesom odborník na sovy čo sa týka druhu ale keďže som velmi velmi často býval v lese jak cez den tak v noci z vlastnej skúsenosti viem že niektoré sovy vydávajú zvuky nielen im vlastné ale dokážu napodobnit mnohé iné zvuky ako štekot psa, plač akoby niekto plakal, rôzne škrekoty a mnoho iných zvukov.

1.9.2015 01:33
popo3

XXX.XXX.210.132

V televízii je hodne zvukov fiktývnych no mnoho aj prebratých z reálu tým netvrdím že zrovna zvuky z nejakého filmu či rozprávky musia byt reálne ale aj môžu prípadne čiastočne upravené a mnohokrát pre efekt vsunuté tam kde by ste sa za normálnych okolností s nimi nestretli. V nočnom lese nemusíte ale aj môžete zažit vela strašidelních zvukov a nielen od vtákov ale aj od iných zvierat.

1.9.2015 02:29
daniel kejda

XXX.XXX.126.232

Pravdepodobne jde o volani sycka.

12.9.2015 20:42
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Bennu. Je úsměvné číst odpovědi na určení původce zvuku, který nikdo z odpovídajících neslyšel.
Ale u nás je možné všechno.

Bič na havloidy

1.6.2017 19:22
Bič na havloidy

XXX.XXX.140.234

cana napsal(a):
Jiří Ovčáček...smajlík?

Trapné -_-.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Queentin

12.4.2022 13:27
Queentin

XXX.XXX.246.139

Ahoj, koukám, že diskuze je už nějaký ten rok stará, ale narazila jsem na ni náhodou a nedá mi to neodpovědět :-). Máš zřejmě na mysli volání lišky obecné.... když jsem koukala na Vraždy v Midsomeru, snad v každém díle v noci tam něco na pozadí hrozně vřískalo, tak jsem pátrala a zjistila jsem, že je to jen obyčejná liška :-). Tady je ukázka: https://www.biolib.cz/cz/taxonsoundclip/id19/. Hezký den, K.

Neregistrovaný uživatel

12.4.2022 18:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

bennu napsal(a):
Ahoj, chtěla jsem se tu zeptat, jestli někdo nevíte, co je to za zvuk, který je občas slyšet v televizi v nočních lesních scénách, často v pohádkách. Strašidelné ostré, pronikavé, poměrně krátké, skřehotavé výkřiky. Nevím jak lépe to popsat. Navozuje atmosféru tajemného lesa, asi jakože hejkal. Je to nějaké skutečné zvíře (asi pták?), které lze slyšet i v reálu, nebo je to jen televizní zvuk? Kteří ptáci takto v noci křičí? Dík

Zrovna mě nenapadá jediný film, ve kterém je tento zvuk slyšet. Podobný zvuk vydává bažant, ale není to úplně ono.

Je to před sedmi léty,pokud to stále trvá-vypadá to na noční návraty minimálně dvou kamarádů z hospody.

Přidejte reakci

Přidat smajlík