Poznám pohlaví pyrurky podle chování?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2015 08:43
Hanka1344

XXX.XXX.140.195

Pěkný den Všem,
ráda bych se zeptala zkušených chovatelů, mám Pyruru zelenolícou a nemá testy DNA, takže nevím zda je to holka či kluk. Poznám to podle chování ?
Když ho (říkám mu Oliver) hladím po zádech, tak třepetá křídly, vrní si a pulzuje mu prdelka. Nebo dáte mi prosím nějakou radu jak to poznat bez testů DNA ?
Důvodem proč nechci na testy je, že je poměrně maličký a nechci ho tím ani stresovat a ani ohrožovat na životě..
Chtěla bych mu pořídit kamaráda, je na mě hodně závislej a když se občas zdržím v práci tak je z toho hned smutný a už se mi i vyškubal. Je mu pět let, myslíte, že nebude problém aby k sobě přijmul v tomto věku partnera ?

Moc děkuji za rady,
Hanka.

4.9.2015 08:55
atobajus

XXX.XXX.195.189

Hanka1344 napsal(a):
Pěkný den Všem,
ráda bych se zeptala zkušených chovatelů, mám Pyruru zelenolícou a nemá testy DNA, takže nevím zda je to holka či kluk. Poznám to podle chování ?
Když ho (říkám mu Oliver) hladím po zádech, tak třepetá křídly, vrní si a pulzuje mu prdelka. Nebo dáte mi prosím nějakou radu jak to poznat bez testů DNA ?
Důvodem proč nechci na testy je, že je poměrně maličký a nechci ho tím ani stresovat a ani ohrožovat na životě..
Chtěla bych mu pořídit kamaráda, je na mě hodně závislej a když se občas zdržím v práci tak je z toho hned smutný a už se mi i vyškubal. Je mu pět let, myslíte, že nebude problém aby k sobě přijmul v tomto věku partnera ?

Moc děkuji za rady,
Hanka.

Bez DNA to nepoznáte a pokud ho chcete spárovat tak Vám doporučuji určitě testy udělat. Papouška to nijak nestresuje a už vůbec ho to neohrožuje na životě.
Věřím, že partnera rád přijme...možná hned a možná to bude chtít trochu seznamování. To uvidíte až jak si padnou do oka.

4.9.2015 09:05
Hanka1344

XXX.XXX.140.195

atobajus napsal(a):
Bez DNA to nepoznáte a pokud ho chcete spárovat tak Vám doporučuji určitě testy udělat. Papouška to nijak nestresuje a už vůbec ho to neohrožuje na životě.
Věřím, že partnera rád přijme...možná hned a možná to bude chtít trochu seznamování. To uvidíte až jak si padnou do oka.

Děkuji za odpověď, myslela jsem si to.. A když ho nechci párovat, nebude to vadit když budou dvě samičky nebo dva sečkové, nebudou se třeba prát ? Vlastně o mladý vůbec nestojím, jde mi opravdu jen o to, aby u sebe měl nějakýho parťáka smajlík

4.9.2015 09:55
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

Hanka1344 napsal(a):
Děkuji za odpověď, myslela jsem si to.. A když ho nechci párovat, nebude to vadit když budou dvě samičky nebo dva sečkové, nebudou se třeba prát ? Vlastně o mladý vůbec nestojím, jde mi opravdu jen o to, aby u sebe měl nějakýho parťáka smajlík

Dobrý den.
Souhlasím s "atobajus". Opět, pokud nechce odchov, tak stejně je potřeba vědět, máte-li samečka nebo samičku. Chcete-li jen parťáka, tak stejného pohlaví a jak teď poznáte co dokoupit? Pokud dokoupíte do páru protějšek, tak se páření a snůšce neubráníte.

4.9.2015 18:21
romgr

XXX.XXX.230.214

Dobrý den, mám dva kluky (2roky dokrmený a druhý 5 měsíců nedokrmený) a neudělají bez sebe téměř nic... Jak se ztratí jeden z dohledu, je to křik na celý dům.. Po 5 dnech jsme je spolu pustili prolétnout a do jedné klece jsme je dali asi po týdnu. Vše proběhlo v klidu...

5.9.2015 11:14
eli22

XXX.XXX.181.33

romgr napsal(a):
Dobrý den, mám dva kluky (2roky dokrmený a druhý 5 měsíců nedokrmený) a neudělají bez sebe téměř nic... Jak se ztratí jeden z dohledu, je to křik na celý dům.. Po 5 dnech jsme je spolu pustili prolétnout a do jedné klece jsme je dali asi po týdnu. Vše proběhlo v klidu...

Tomu úplně věřím Pokud bych měla mít dva jedince stejného pohlaví, tak bych určitě volila právě dva samečky, ne dvě samičky.

5.9.2015 11:26
atobajus

XXX.XXX.195.189

Hanka1344 napsal(a):

Určitě to nevadí a budou spolu vycházet, ale určitě nedávejte ptákům budku nebo nějaký úkryt na spaní protože i v případě, že budete mít spolu dvě samice tak se budou chovat jako pár a nechtěné snůšce se nevyhnete.

5.9.2015 13:04
aymara55

XXX.XXX.70.146

Hanka1344 napsal(a):

Na Vašom mieste, by som kľudne dokúpil ešte jednu. Vôbec nezáleží aké pohlavie, kľudne kúpte krúžkované mláďa bez DNA, (bude lacnejšie ). Absolútne nevadí, keď budú rovnakého pohlavia, zlobu to robiť nebude. Zoberte v úvahu, že kedysi keď sa DNA u nás ešte nerobilo, tak sa vtáci párovali "od oka" a buď to vyšlo, alebo nie. Po niekoľkých rokoch sa ukázalo, že sa párovali dvaja samci, alebo dve samice a všetko bolo OK.

5.9.2015 14:04
eli22

XXX.XXX.181.33

aymara55 napsal(a):
Na Vašom mieste, by som kľudne dokúpil ešte jednu. Vôbec nezáleží aké pohlavie, kľudne kúpte krúžkované mláďa bez DNA, (bude lacnejšie ). Absolútne nevadí, keď budú rovnakého pohlavia, zlobu to robiť nebude. Zoberte v úvahu, že kedysi keď sa DNA u nás ešte nerobilo, tak sa vtáci párovali "od oka" a buď to vyšlo, alebo nie. Po niekoľkých rokoch sa ukázalo, že sa párovali dvaja samci, alebo dve samice a všetko bolo OK.

Jenom k tomu, že bez DNA budou lacinější. To sice ano, ale tak o 300 Kč, což je myslím částka, která nikoho nepoloží. To jen pro upřesnění.

5.9.2015 14:19
Hanka1344

XXX.XXX.168.19

Děkuji Všem za rady, teď ještě sehnat správného parťáka, koukala jsem že na jihu Čech nejsou zrovna Pyrurky často k mání...

5.9.2015 14:38
Hanka1344

XXX.XXX.168.19

Tak jsem nakonec našla dva inzeráty, ale mohla bych ještě poprosit o radu, co je lepší vybrat a zda vůbec můžu pořídit jiný druh, tím myslím, že když mám zelenolícou, můžu vzít třeba žlutobřichou atd. ? Koukám teda, že ceny jsou hodně rozdílné, ale na tu určitě koukat nechci, dám klidně i víc...

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2583664/prodam/
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2574179/pyrura-zlutoprsy-hypoxantha/

Děkuji

5.9.2015 15:21
atobajus

XXX.XXX.195.189

Hanka1344 napsal(a):
Tak jsem nakonec našla dva inzeráty, ale mohla bych ještě poprosit o radu, co je lepší vybrat a zda vůbec můžu pořídit jiný druh, tím myslím, že když mám zelenolícou, můžu vzít třeba žlutobřichou atd. ? Koukám teda, že ceny jsou hodně rozdílné, ale na tu určitě koukat nechci, dám klidně i víc...

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2583664/prodam/
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2574179/pyrura-zlutoprsy-hypoxantha/

Děkuji

Vezměte stejný druh, konkrétně ta žlutoprsá je stejný druh jako máte Vy jen je to mutační pták, tzv. opalin.

5.9.2015 19:58
k_onderkova

XXX.XXX.97.126

Doporučuji se přihlásit do skupiny o Pyrurách na facebooku ->

https://www.facebook.com/groups/739329786148611/

Je tam spousta chovatelů, kteří jsou ochotní kdykoliv poradit.

5.9.2015 20:33
Hanka1344

XXX.XXX.140.196

atobajus napsal(a):
Vezměte stejný druh, konkrétně ta žlutoprsá je stejný druh jako máte Vy jen je to mutační pták, tzv. opalin.

Děkuji

5.9.2015 20:34
Hanka1344

XXX.XXX.140.196

k_onderkova napsal(a):
Doporučuji se přihlásit do skupiny o Pyrurách na facebooku ->

https://www.facebook.com/groups/739329786148611/

Je tam spousta chovatelů, kteří jsou ochotní kdykoliv poradit.

Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík