Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JanK.

9.9.2015 19:55
JanK.

XXX.XXX.194.130

K samečkovi kterého mám cca 2 roky jsem pořídil novou samičku. Bohužel jeho chování spočívá v tom že ji nahání po kleci a vyklovává ji peří. Značná část samičky je bez peří a dokonce má i na krku proklovlou kůži. Jinak najíst či napít ji nechá a v noci ji i pustí místo sebe do hnízda které je vyloženě jeho teritorium. Co se s tím dá dělat aby ji dal pokoj?

10.9.2015 08:02
johnas

XXX.XXX.225.60

Budku bych dal pryč a pokud máte jinou klec dal bych je tam kde to nezná no snad to ustane a nebo je dejte ven nízká teplota je teď zklidní asi je samec v toku to je normal.

10.9.2015 14:20
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Tak se zebřičky nechovají, tak se perou samečci mezi sebou. Mám zebry asi 50 let, tohle mi nikdy neudělaly.

10.9.2015 16:50
hzp

XXX.XXX.83.72

No vidíte,50 let a pořád je se co učit. I když mě osobně 50 let netrvalo poznat, když si pták chrání své území a druhého dodatečně přidaného bere jako vetřelce. Na pohlaví při tom moc nezáleží, sice pravděpodobněji vyjede na samce, ale není pravidlem.

12.9.2015 20:20
vadovo

XXX.XXX.168.92

Chtěl bych odchovávat chocholaté zebřičky a nevím zda musí být chocholatí oba rodiče, nebo stačí jen samec nebo samice.Děkuji za odpověď v genetice se nevyznám.

12.9.2015 20:34
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

hzp napsal(a):
No vidíte,50 let a pořád je se co učit. I když mě osobně 50 let netrvalo poznat, když si pták chrání své území a druhého dodatečně přidaného bere jako vetřelce. Na pohlaví při tom moc nezáleží, sice pravděpodobněji vyjede na samce, ale není pravidlem.

Dělat závěry z jednoho subjektivního případu je unáhlené. U zedřiček není problémů, jak zde někdo uvedl. Ale vyskytne se řídce jedinec, který se chová jinak. Nečekat, nediskutovat, neztrácet čas, vyměnit. Řeknu to pragmaticky. Nic to u zeřičky nestojí. Jo, kdyby to byl kakadu i jen růžový nebo amazňan, tam už bych byl opatrnější. Zlobte se na mě nebo ne, ale peníze hrají roli. Chovu zdar.

13.9.2015 10:50
glanz

XXX.XXX.233.138

JanK. napsal(a):
K samečkovi kterého mám cca 2 roky jsem pořídil novou samičku. Bohužel jeho chování spočívá v tom že ji nahání po kleci a vyklovává ji peří. Značná část samičky je bez peří a dokonce má i na krku proklovlou kůži. Jinak najíst či napít ji nechá a v noci ji i pustí místo sebe do hnízda které je vyloženě jeho teritorium. Co se s tím dá dělat aby ji dal pokoj?

Ono to není tak jednoduché, jak psali předchozí.
1. Jak je samička stará?
2. Dělal to sameček už dříve?

Až na toto odpovíte, můžeme se bavit dál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík