Ara ararauna - jde s váhou dolů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2015 18:16
mercedes

XXX.XXX.6.7

Dobrý den.Chtěl bych poprosit o radu.Ararauna má asi 90 dní.Před měsícem brala čtyři a půl 24ml stříkaček dokrmovací směsi a teď tak 14 dní zpátky bere jenom tak jednu a půl až dvě stříkačky.Problém je, že jí musím krmit každé dvě hodiny, protože má prázdné vole, jinak de s váhou dolu.Měla kilo a nyní má těch 920g.Ráno ještě méně.Děkuji za radu.

11.9.2015 19:41
eli22

XXX.XXX.181.33

No podle mě by v tomto věku měla už z velké většiny přijímat stravu sama, měla by být už delší dobu postupně odstavována, ne jen krmena dokrmovací směsí. Spíš by se měla tak jen na noc dokrmovat kaší a postupně úplně odstavit. V tom asi bude ten problém.

Imperialis

11.9.2015 21:05
Imperialis

XXX.XXX.98.108

Dobrý večer! Spýtam sa: ponúkate are už potravu na odstav? Napr. banány, nakrájané hrozno, citrusy, naklíčené semienka, orechy bez škrupiny a piškóty? Kolísanie váhy smerom dolu vo vami uvádzanom veku mláďaťa nemusí byť problém. Má to svoju prírodnú príčinu, ale to teraz nebudem rozoberať. Kolegyňa eli22 má správny názor. Najlepšie však spravíte, keď sa poradíte s chovateľom, od ktorého máte aru. On najlepšie pozná svoje papagáje a mláďatá. Je v záujme všetkých postarať sa o aru, ktorá ešte nie je odstavená.

11.9.2015 21:06
mercedes

XXX.XXX.32.249

Aře chybí pravá lícní kost, takže asi ořechy nikdy loupat nebude, koupil jsem granule, ale jenom se v nich přehrabuje.Piškot ještě sní, ale z toho se nenažere.Hroznové víno ještě ocucává, ale toje tak všechno.

11.9.2015 21:12
mercedes

XXX.XXX.32.249

Jak jsem již uvedl, piškoty ano, víno ocucává.Chovatel od kterého jsem aru koupil, mi jí prodal s tím, že má křivý zobák, ale když jsem jí vzal na rentgen, tak bylo velké překvapení.Nyní mi telefon vůbec nezvedá.

Imperialis

11.9.2015 21:20
Imperialis

XXX.XXX.98.108

Ako som písal - orechy bez škrupiny. To treba dávať mladým arám aj bez handikapu. Ale keďže má takýto handikap, tak jej bude trvať dlhšie, kým sa osamostatní. S tým musíte rátať. Fakt, že jej klesá váha a odmieta prijímať dokrmovaciu zmes je ten, že má vek na osamostatnenie, kedy ju aj vlastní rodičia sami menej kŕmia. Skúste jej ponúknuť rozmixovanú zmes ovocia s medom. K tomu vyskúšajte aj vaječnú miešanku s nastrúhanou mrkvou. Nechcem to zhľahčovať, ale viete ako kŕmia indiáni mladé papagáje? Rozžujú banán a z úst ho podajú are do zobáka. Pokiaľ to pomôže, spravte to. Ale hlavne sa poraďte s chovateľom, od ktorého aru máte.

11.9.2015 21:24
eli22

XXX.XXX.181.33

Imperialis napsal(a):
Ako som písal - orechy bez škrupiny. To treba dávať mladým arám aj bez handikapu. Ale keďže má takýto handikap, tak jej bude trvať dlhšie, kým sa osamostatní. S tým musíte rátať. Fakt, že jej klesá váha a odmieta prijímať dokrmovaciu zmes je ten, že má vek na osamostatnenie, kedy ju aj vlastní rodičia sami menej kŕmia. Skúste jej ponúknuť rozmixovanú zmes ovocia s medom. K tomu vyskúšajte aj vaječnú miešanku s nastrúhanou mrkvou. Nechcem to zhľahčovať, ale viete ako kŕmia indiáni mladé papagáje? Rozžujú banán a z úst ho podajú are do zobáka. Pokiaľ to pomôže, spravte to. Ale hlavne sa poraďte s chovateľom, od ktorého aru máte.

Já si to ani nedovedu představit . No a chudák se poradit ani nemůže, píše, že mu "chovatel" nebere telefon.

Imperialis

11.9.2015 21:25
Imperialis

XXX.XXX.98.108

mercedes napsal(a):
Jak jsem již uvedl, piškoty ano, víno ocucává.Chovatel od kterého jsem aru koupil, mi jí prodal s tím, že má křivý zobák, ale když jsem jí vzal na rentgen, tak bylo velké překvapení.Nyní mi telefon vůbec nezvedá.

Takže röntgen preukázal, že jej chýba pravá lícna kosť? Pokiaľ máte o tom záznam a máte aj iný ako telefonický kontakt na daného chovateľa, tak aru vráťte. Iný postup nechám na vás, pretože nechcem vopred súdiť bez vyjadrenia protistrany. Neodstavená handikapovaná ara vyžaduje viac starostlivosti ako zdravá ara.

11.9.2015 21:39
mercedes

XXX.XXX.32.249

Aru vracet nebudu, protože už je to náš mazel a nechci si ani domyslet co by s ní bylo kdybych jí vrátil, nebo kdybych si jí vůbec nevzal.Už jsem kontaktoval i veterinu v Brně, ale pokud ji chybí část lebky, není operace možná.Budem doufat...

Imperialis

11.9.2015 21:48
Imperialis

XXX.XXX.98.108

Som rád za vašu reakciu, tak to má byť. Tým ale nechcem povedať, že by som tento fakt nekonfrontoval s daným chovateľom. Očividne máte trpezlivosť a to je to najdôležitejšie pri chove akéhokoľvek zvieratka alebo opatere človeka. Myslím, že pokiaľ budete trpezliví a aru naučíte samostatne prijímať aspoň mäkkú stravu, tak bude dlho a spokojne žiť. Poznám papagáje bez niektorých častí zobáka od papagája červenokrídleho až po kakadu inka a všetci boli po čase schopní samostatne prijímať potravu. Chce to trpezlivosť a čas. No a pokiaľ príroda rozhodne inak, tak to akceptujte. Veľa zdaru!

11.9.2015 22:20
mercedes

XXX.XXX.32.249

Hrozně moc děkuji za skvělé rady, všechno vyzkouším a budu ještě informovat ja to dopadlo.Moc děkuji.

12.9.2015 07:15
mirekl

XXX.XXX.107.242

Můžete zkusit v teplé vodě namočit granule pro Ary, ty by mohla snad sama přijímat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík