kakadu123456

XXX.XXX.176.15
Dobrý deň, videl som inzeraát v ktorom pán inzeroval rozely penantové ale vraj ide o vzácny poddruh a mladé sú hneď po opustení búdky vyfarbené ako rodičia.
Existuje takýto poddruh ?
Za odpovede dakujem.
Imperialis

XXX.XXX.98.108
Dobrý deň! Nie je to nemožné, museli by ste vidieť rodičov. Pokiaľ by sa však jednalo o čistý poddruh nigrescens, ktorého mláďatá sú v hniezde červené bez zeleného peria, mal by obrovskú hodnotu. Tento poddruh spoznáte podľa výrazne menšej veľkosti oproti nominátnej forme, tmavšiemu odtieňu červenej (až karmínovej) a k tomu vlnky na chrbáte sú viac čierne s karmínovým okrajom. Pokiaľ túto charakteristiku spĺňajú obaja rodičia a chovateľ vie preukazáť ich pôvod (myslím tým aspoň meno predchádzajúceho chovateľa), môže sa v extrémne vzácnom prípade jednať o poddruh nigrescens. V austrálskej knižke preloženej do českého jazyka s názvom Rosely a jejich mutace sa dokonca o tomto poddruhu píše: "U australských chovatelů je tento poddruh velmi vzácný, u evropských se vůbec nevyskytuje."
Červené mláďatá roziel pennantových sa u chovateľov vyskytujú pomerne často, hoci ja z vlastnej skúsenosti uprednostňujem mláďatá čo najviac zelené. Príčina tohto javu bola aj predmetom výskumu s preukázateľným výsledkom. Dočítate sa o ňom v knižke Milana Vašíčka: Papoušci Austrálie I.,2000. Tým však nechcem povedať, že červené mláďatá sú menejcenné, samy môžu mať neskôr zelené mláďatá.
kakadu123456
napsal(a):
Dobrý deň, videl som inzeraát v ktorom pán inzeroval rozely penantové ale vraj ide o vzácny poddruh a mladé sú hneď po opustení búdky vyfarbené ako rodičia.
Za odpovede dakujem.
Mluvit o nějakém čistém poddruhu penantů v našich chovech je v dnešní době nemožné. V roce 1960 vydala australská vláda zákaz vývozu. Vše je už prokříženo.
Navíc jak by mohl mít čistý poddruh, když některá mláďata má zbarvená červeně a jiná, ve stejném hnízdě, zeleně.
Pokud si chcete koupit penanty, tak si vyberte robustní mláďata zbarvená zeleně.
kakadu123456
napsal(a):
Za odpovede dakujem.
Váš příspěvek níže na toto téma:Ja to podvodník ?Podla mňa áno ale poraďte čo najskôr aby som mohol inzerát nahlásiť.