Dobrý den, prosím vás začínám s chovem těchto papoušku a chtěl bych poradit co je to přesně za mutace a v jaké mutaci budou jejich mladé.
Samice by prej měla štěpit do opalina a do opalina oranž.
Samec nevím..je takto složený pár ohledně mutací složen dobře nebo mám sehnat raději jinou mutaci samce.Předem děkuji za všechny vaše informace.
martin.tlucna
napsal(a):
Dobrý den, prosím vás začínám s chovem těchto papoušku a chtěl bych poradit co je to přesně za mutace a v jaké mutaci budou jejich mladé.
Samice by prej měla štěpit do opalina a do opalina oranž.
Samec nevím..je takto složený pár ohledně mutací složen dobře nebo mám sehnat raději jinou mutaci samce.Předem děkuji za všechny vaše informace.
Už jste se ptal dnes jednou. Odpovídal jsem vám.
To co tady píšete je nesmysl. Samice může štěpit na oranž, ale na opalino ne. Opalino je mutace vázaná na pohlaví. To znamená, že samice buď opalínová je nebo není. Na opalino může štěpit leda samec.
Pokud vám to prodávající takto řekl, tak lhal. A pokud nevíte, na 100% do čeho který pták štěpí, tak je těžké určovat jaké budou odchovy. V tom případě se držte toho co jsem vám psal.
Samce máte pallid (pastel). Podle červené barvy v křídlech bude zřejmě štěpit na opalino.
Samice je ino opalinová (rubino).
Odchovy by měli:
1/0 Palidino štěpitelé na opalino a 1/0 Pallidino opalin
0/1 Pallid,0/1 opalino a 0/1 pallid opalino
Třeba někdo přidá jiný názor, ale já vzhledem k tomu, že samice je celkem pěkná rubinka, tak bych k ní raději dal samce rubino. Pak by byli odchovy vše rubino.