holubička

XXX.XXX.22.144
Chudáci papoušci.
Mam přes zimu ve sklepě, žaky, červenokřídlé, králováky a jsou v pohodě.Mám dvě sklepní okna(80x50), světla je tam dost ale mám tam danou tuto objímku(http://www.lummax.cz/senzory/objimka-se-senzorem-e27-60w) a na tom napojeno cca 15bm vánočního řetězu +dvě žárovky(8w).Jakmile poklesne ve sklepě světlo senzor to vše rosvítí.Žaci mně přitom hnízdí.
holubička
napsal(a):
Chudáci papoušci.
Proč chudáci? Jak napsal simaček, pavel 6 nebo atobus, tak každý si představuje pod pojmem sklep něco jiného. Když jde ke mně zájemce, ptá se, mám se přezout? Ne, jdeme do sklepa. Místnosti mají podlahu pod terénem, okna třídilná, mnohý byt má menší, s parapetem 20cm nad terérem, jižní slunce.Teplota celoročně 10 - 15 stupńů s možností přitopit, třeba na 25. Mnozí tak možná nebydlí. Délka světelného dne záleží na tom, z jakých zeměpisných šířek ptáci pocházejí a kdy chci odchovávat, nebudu rozvádět.
Vadí mně, že v dialogu mnohých zde diskutujících se hovoří příliš stručně, dokonce to někteří vyžadují, a podle toho ty rady pak vypadají.
Dovolím si Vám dát radu. Naučme se spolu více mluvit i touto písemnou formou, vždyť to tolik času nezabere. Všichni z toho budeme mít prospěch.
(A nyní čekám na odpověď toho, který mně už jednou napsal, že na moje moudra či poučování není nikdo zvědavý a mám odpovídat na dotaz.)
loufan
napsal(a):
!Dobrý den. Připojuji se k názoru, že ptáci chovaní bez přístupu na vzduch, přímé slunce a déšť jsou chudáci. Papoušek by měl mít přístup ven alespoň hodinu denně za jakéhokoliv počasí. To že je sklep hezčí než něčí obývák je tomu ptákovi na prd.
Výžený,
odpovídám nejen Vám. K obsahu Vaší odpovědi nelze nic namítnout. Citujete obecná fakta.
Dotaz tazatele zněl na přesun ptáků na zimu. Vy, kteří píšete o chudáčcích ptáčcích jste to asi přehlédli. Tazatel nenapsal jaké ptáky má, mnozí si myslíte, že papoušky, protože ty chová kde kdo a zase není papoušek jako papoušek. A taková akademická rada, že na hodinu ven za každého počasí, tak chci vidět amazonka nebo žaka každý den hodinu venku, když je sychravo nebo týden - 10 stupňů i ve dne. A co to je v zimě přístup ven? Vlhké sychravo je horší než suchý mráz nebo vítr, ale to všichni ví a i já již píšu obecné fráze.
Kdyby každý tazatel uvedl druh, odpovědi by byly věrohodné. Odpověď na obecný dotaz je mnohdy ble ble ble.
loufan
napsal(a):
!Dobrý den. Připojuji se k názoru, že ptáci chovaní bez přístupu na vzduch, přímé slunce a déšť jsou chudáci. Papoušek by měl mít přístup ven alespoň hodinu denně za jakéhokoliv počasí. To že je sklep hezčí než něčí obývák je tomu ptákovi na prd.
Vazeny pane, diskutovat se da skoro o vsem ale s vámi ani ne o velkem kulo..., neberte to urazlive, ale jste uplne mimo situaci.