Zebřičky...? Kanárci?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2015 08:54
helisek27

XXX.XXX.232.1

Dobrý den, chceme si s dětmi pořídít nenáročné ptáčky pro radost. Hlavně jde i o to, že téměř každý víkend, kromě zimy, nejsme doma. Odjíždíme většinouv pátek odpoledne a v neděli se vracíme po poledni. Nechci je nějak mučit, myslíte že to s dostatkem krmení a vody nebude problém? Jinak bych byla vděčná za rady pro co se rozhodnout, klec nemáme velikou asi 50x50x40.

5.10.2015 09:32
dobromysl.oregano

XXX.XXX.174.250

S tím víkendem problém nebude. Do takové klícky bych doporučil jednoho samečka kanára - bude pěkně zpívat. S možností občasného proletu mimo klec..

were

5.10.2015 09:37
were

XXX.XXX.220.250

Dobrý den, jestli nejste přes víkendy doma, tak si radši nic nepořizujte. Jinak oba dva druhy jsou nenáročný na chov. Když už byste si něco přece jen chtěla pořídit, tak aspoň dva ptáčky. Radši dva samce - u kanárků hezky zpívají. Když byste měla párek, máte problém s hnízděním. Při snůšce a vylíhnutí mladých musíte být doma každý den. Klec je celkem vhodná pro oba druhy (max. dva kusy ptáků).

5.10.2015 09:37
helisek27

XXX.XXX.232.1

Děkuji, my bychom chtěli určitě ptáčky dva. Kanárci mohou být taky dva?

5.10.2015 09:38
helisek27

XXX.XXX.232.1

were napsal(a):
Dobrý den, jestli nejste přes víkendy doma, tak si radši nic nepořizujte. Jinak oba dva druhy jsou nenáročný na chov. Když už byste si něco přece jen chtěla pořídit, tak aspoň dva ptáčky. Radši dva samce - u kanárků hezky zpívají. Když byste měla párek, máte problém s hnízděním. Při snůšce a vylíhnutí mladých musíte být doma každý den. Klec je celkem vhodná pro oba druhy (max. dva kusy ptáků).

Tak nevím, psala jsem i na chovatelskou stanici zebřiček a taky mi teď napsali, že to není problém.

were

5.10.2015 09:45
were

XXX.XXX.220.250

helisek27 napsal(a):
Tak nevím, psala jsem i na chovatelskou stanici zebřiček a taky mi teď napsali, že to není problém.

To co jsem psal je můj názor. Víte, když bude 100 chovatelů budete mít 100 různých názorů. Musíte si to rozhodnout sama dle vašich podmínek a zdravého rozumu a hlavně číst a číst co který druh potřebuje k chovu. Já taky tak začínal. Samý dotaz a pořád na stránkách chovatelů. Nakonec mám doma australské papoušky a kanáry. Přeji hodně úspěchu, když se rozhodnete pro chov.

5.10.2015 10:33
jitule66

XXX.XXX.12.194

Píšete o kanáru - občasný prolet mimo klec - jak to praktikovat - vrací se sám,
nebo musíte uspořádat hon - chovám andulky tak vím, že se naučí, ale kanáři.¨
Také jsem četla, že kanáři trpí na parazity a tak mám strach chovat je v jedné místnosti
s andulkami
Díky za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík