Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2015 20:51
marpal09

XXX.XXX.49.25

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak amazoňanovi ostříhat/obrousit drápy. Máte nějaké zkušenosti? Častá výměna bidýlek nepomáhá, brusné bidlo mnozí chovatelé také nedoporučují... nevím, jak to udělat, abych ho moc nenaštvala, a přitom mu ty drápky trochu zkrátila. Předem děkuji za vaše tipy smajlík.

11.10.2015 22:14
aymy

XXX.XXX.32.167

No nevím, ale mě se u amazoňana brusné bidlo osvědčilo. Nedávejte ale cementové - vysušuje kůži a je studené. Použijte dřevěné obalené smirkovým papírem. Seženete to v e-šopech i ve zverácích. Můj pap. má jen jedno krátké na spaní a naprosto to stačí. Drápky nejsou jako jehly a je to přirozenější než stříhání, kdy pak rychleji rostou. A pomáhá mu to udržet je v přirozené délce. Občas bidlo i na čas odstraním a vrátím jej až když to jde na ruce cítit. Pro zdravé papouščí chodidla je dobré mít různe průměry a struktury bidel. Volit spíše měkčí dřeva.
Zkrácení je na zvážení podlé stavu drápků. Pokud jsou už moc přerostlé, že se zachytává o pletivo, nebo hrozí deformace, tak to bude lépší zkrátit radikálněji. Pokud si nejste jistá, foto by napovědělo. Taky to poznáte při chůzi po rovné ploše, kdy konce prstů nedoléhají, nebo se některé drápy vychylují na stranu. Takže jestli jsou přerostlé, svěřte stříhání raději veterináři, abyste papouškovi zbytečně neublížila, nebo je zastřihla neodborně.
Pokud je pap., krotký, můžete jej naučit drápky zabrušovat tréninkem.
Našla jsem tady návod, tak si dejte námahu si jej přečíst.
http://www.lerl.info/clickertraining/drapky.php.

Přidejte reakci

Přidat smajlík