Stalo se něco, co se asi ale dalo čekat - cena papoušků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2015 21:23
Pravda

XXX.XXX.159.151

Alexandr čínský, Papoušek královksý jsou nejméně prodáváná zvířata nyní ( """Šejk uzavřel stáje" Asi na 77% """ ) O papoušky není zájem, nejdou prodat, výkup 800-900kč Alexandr čínský nebo máte naštěstí lepší zkušenost...

11.10.2015 21:25
Pravda

XXX.XXX.159.151

Pravda napsal(a):
Alexandr čínský, Papoušek královksý jsou nejméně prodáváná zvířata nyní ( """Šejk uzavřel stáje" Asi na 77% """ ) O papoušky není zájem, nejdou prodat, výkup 800-900kč Alexandr čínský nebo máte naštěstí lepší zkušenost...

"""Stalo se něco co se ale dalo čekat """""""""" alespon si je nyní muže pořídit každy chovatel i začátečník

11.10.2015 21:59
hyty

XXX.XXX.75.79

Pravda napsal(a):
"""Stalo se něco co se ale dalo čekat """""""""" alespon si je nyní muže pořídit každy chovatel i začátečník

Jak to tak sleduju je to tak, a mam to potvrzene i od jinych chovatelu zbavujou se techto ptaku a u alexe velkeho je to podobne chci taky pořidit činany ale nebylo mi to doporučeno

11.10.2015 22:07
Pravda

XXX.XXX.159.151

hyty napsal(a):
Jak to tak sleduju je to tak, a mam to potvrzene i od jinych chovatelu zbavujou se techto ptaku a u alexe velkeho je to podobne chci taky pořidit činany ale nebylo mi to doporučeno

Protože budete čekat 3 roky než sednou a za tu cenu už budou v roce 2017 800kč/ks od chovatele a výkup 500kč.

11.10.2015 22:08
Pravda

XXX.XXX.159.151

hyty napsal(a):

Ale jako místo andulek jsou to tvrdí ptáci odolní.-)

Geelvinkiana

11.10.2015 22:32
Geelvinkiana

XXX.XXX.121.153

Pravda napsal(a):

No tak vidíte. Všetko zlé je na niečo dobré.

Arfaki

11.10.2015 22:39
Arfaki

XXX.XXX.121.153

hyty napsal(a):

Ja vám odporúčam založiť pár alexandrov čínskych. Keď už nie kvôli tomu, že sa vám páčia, tak kvôli tomu, že podľa vami potvrdených informácií od chovateľov zbavujúcich sa týchto alexandrov, nebudete mať v budúcnosti problém s predajom mladých.

11.10.2015 22:58
Pravda

XXX.XXX.159.151

hyty napsal(a):

No horší tou bude pokud se to dotkne Aru, Žaků, Kakaďů... Ti alexandři to je výhra ne tragédije.

11.10.2015 22:58
Pravda

XXX.XXX.159.151

Geelvinkiana napsal(a):
No tak vidíte. Všetko zlé je na niečo dobré.

JJ.

Simplex

11.10.2015 22:59
Simplex

XXX.XXX.121.153

A čo majú hovoriť chovatelia kakadu inka? V Austrálii stojí pár okolo 10 tis. Kč. (Nová Exota 10/2015, str.7). V našich podmienkach 10-krát toľko. Takže keď dostanete za alexandra čínskeho alebo papagája kráľovského menej ako pred 20-timi rokmi, treba sa s tým zmieriť. Treba sa preorientovať na aratingy žlté, ary červenouché alebo horské, tam pokles ceny len tak ľahko nehrozí. Odchovať tieto druhy je výzva a treba ju skúsiť. Pokiaľ sa vám to podarí, môžu sa vám vrátiť náklady na chov a trochu si aj prilepšiť.

Simplex

11.10.2015 23:17
Simplex

XXX.XXX.121.153

Pravda napsal(a):
No horší tou bude pokud se to dotkne Aru, Žaků, Kakaďů... Ti alexandři to je výhra ne tragédije.

Odchovať aru ambiguu sa podarilo len pár ľuďom v Česku a Slovensku. Ary manilaty a horské odchováva pár desiatok ľudí. Kakadu žltolíce odchováva pár ľudí, tak isto opthalmica, molucké kakadu, tenkozobé a iné - to je veľmi vzácny odchov. Čierne kakadu chová veľmi málo ľudí a odchováva možno 15 ľudí v ČR a SR. Potrvá desaťročia, kým sa stanú vzácne ary a kakadu relatívne bežnými druhmi v Európe, ak vôbec. To sa týka aj vzácnych (resp. málo chovaných) druhov amazoňanov, amazónikov a aratíng. Pokiaľ máte pocit stagnácie v chovateľstve, prejdite na náročnejšie druhy. Tie vás posunú v chovateľstve ďalej.

12.10.2015 12:46
Pravda

XXX.XXX.159.151

Simplex napsal(a):
Odchovať aru ambiguu sa podarilo len pár ľuďom v Česku a Slovensku. Ary manilaty a horské odchováva pár desiatok ľudí. Kakadu žltolíce odchováva pár ľudí, tak isto opthalmica, molucké kakadu, tenkozobé a iné - to je veľmi vzácny odchov. Čierne kakadu chová veľmi málo ľudí a odchováva možno 15 ľudí v ČR a SR. Potrvá desaťročia, kým sa stanú vzácne ary a kakadu relatívne bežnými druhmi v Európe, ak vôbec. To sa týka aj vzácnych (resp. málo chovaných) druhov amazoňanov, amazónikov a aratíng. Pokiaľ máte pocit stagnácie v chovateľstve, prejdite na náročnejšie druhy. Tie vás posunú v chovateľstve ďalej.

Pravda. Ale nevím co si o tom mám myslet? Myslím žaky výkup 2000kč, amazonan modročelý vákup 1700kč, kakadů růžové výkup 2000kč Kdyby nastal...

12.10.2015 12:48
Pravda

XXX.XXX.159.151

Simplex napsal(a):

Ochovat čínského se podaří jako každému smajlík To je blbost Pkud má někdo kakadu a sednou má dobré pár které sestavoval z více kusů a je jich zde už více a delší dobu...to se zase bojíte vy ! ať cena neklesne.

12.10.2015 13:54
milanplšek

XXX.XXX.18.68

Pravda napsal(a):
Protože budete čekat 3 roky než sednou a za tu cenu už budou v roce 2017 800kč/ks od chovatele a výkup 500kč.

Tak uvazuje jen clovek co dela ptaky na kseft. Prece si kupuji ptaky co se me libi a co me delaji radost a neresim co budu delat s mladyma az je jednou odchovam. Kdyz sem pred 40letama jako malej kluk zacinal tak kralovsti, cervenokridly, penanti atd. byli nedostupnym snem. Dnes je mam ve volierach protoze jsou to krasni ptaci. A i kdyby se meli prodavat za 100kc tak se jich nevzdam.

12.10.2015 14:32
petajz

XXX.XXX.18.66

Pravda napsal(a):
Ochovat čínského se podaří jako každému smajlík To je blbost Pkud má někdo kakadu a sednou má dobré pár které sestavoval z více kusů a je jich zde už více a delší dobu...to se zase bojíte vy ! ať cena neklesne.

Nezlobte se na mě, ale vy tu plácáte páté přes deváté.Pokud se bojíte pořídit si papoušky proto že jejich cena za čas klesne a na odchovech nezbohatnete tak se dejte na chov králíků.Ty aspoň můžete sníst.To jste opravdu založil pěkně hloupé téma.

12.10.2015 18:51
Strouhy

XXX.XXX.116.252

Pravda napsal(a):

Tak nechovejte nic. Má rád takové kteří řeší nejdříve peníze a potom je zajímá chovatelství.

12.10.2015 20:23
bubanek

XXX.XXX.191.18

No vidite. A ja si zrovna letos poridil par kralovaku. Planoval jsem je uz leta a letos jsem si konecne udelal radost. Jsou to nadherny ptaci.

12.10.2015 20:56
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

bubanek napsal(a):
No vidite. A ja si zrovna letos poridil par kralovaku. Planoval jsem je uz leta a letos jsem si konecne udelal radost. Jsou to nadherny ptaci.

Máte pravdu, ono jde často o to, do jaké příjmové vrstvy obyvatel ČR patříme. Domnívám se, že drtivá většina zde diskutujících občas na několik vyjímek patří do té nižší vrstvy.
Chovatelství u nás a nejen exotů vzniklo jako záliba, která dnes stojí dost pěněz a členská základna mnohých odborností trvale klesá. Zúčastnit se větších výstav i v tuzemsku není laciná záležitost. Ale který koníček na tzv. plný úvazek je dnes laciný?
Nenaříkejme, těšme se z odchovu každého pěkného mládátka a kupec se jistě najde, samozřejmě na tom nevyděláme. Jen dodám, že 25 let jsem nebyl na dovolené. Mám zájmový chov, nemám placeného krmiče ani jiné zastání. Mám hrůzu z toho, že by se něco stalo a já na týden vypadl z domu. Za čtyřicet let chovu jsem spokojen, že nejsem ve velkém mínusu.
Z příjmu zaplatím krmení, ke zbytku přidám 20 někdy 50 procent a koupím další.
Kdo chce v oboru podnikat, má jiné priority a skladba osazenstva voliér tomu odpovídá.
Přeji všem, kteří vytrvají hodně chovatelského štěstí.

12.10.2015 22:31
Pravda

XXX.XXX.159.151

Moudivláček napsal(a):
Máte pravdu, ono jde často o to, do jaké příjmové vrstvy obyvatel ČR patříme. Domnívám se, že drtivá většina zde diskutujících občas na několik vyjímek patří do té nižší vrstvy.
Chovatelství u nás a nejen exotů vzniklo jako záliba, která dnes stojí dost pěněz a členská základna mnohých odborností trvale klesá. Zúčastnit se větších výstav i v tuzemsku není laciná záležitost. Ale který koníček na tzv. plný úvazek je dnes laciný?
Nenaříkejme, těšme se z odchovu každého pěkného mládátka a kupec se jistě najde, samozřejmě na tom nevyděláme. Jen dodám, že 25 let jsem nebyl na dovolené. Mám zájmový chov, nemám placeného krmiče ani jiné zastání. Mám hrůzu z toho, že by se něco stalo a já na týden vypadl z domu. Za čtyřicet let chovu jsem spokojen, že nejsem ve velkém mínusu.
Z příjmu zaplatím krmení, ke zbytku přidám 20 někdy 50 procent a koupím další.
Kdo chce v oboru podnikat, má jiné priority a skladba osazenstva voliér tomu odpovídá.
Přeji všem, kteří vytrvají hodně chovatelského štěstí.

Jsem z chudé vrstvy dělník.Vyměnil jsem chovné pár ptáků za můj za 2/ks Alexandrů čínských ze 4 mládat sem si od jedné páry vybral 2/ks 2.800kč si myslím není za 2Ks Pěkné čínské moc.

12.10.2015 22:41
Pravda

XXX.XXX.159.151

Pravda napsal(a):
Jsem z chudé vrstvy dělník.Vyměnil jsem chovné pár ptáků za můj za 2/ks Alexandrů čínských ze 4 mládat sem si od jedné páry vybral 2/ks 2.800kč si myslím není za 2Ks Pěkné čínské moc.

A přesto jsem je zatím neprodal, poněvač mám vybraný pár jinéch ptáčků. Toť vše, možná určitě jsem se zhrzeně naštval že klesla cena ptáků Alexandrů Královských Alexu malých, Alexu velkých. Ale pro peníze to nemám určitě ty ptáky co sem nechal 4.000kč muj pár měly hodnotu za ty 2 /ks čísnkých. Nebo andulky nechávám za cenu výkupu a korele také do chovu. Tímto se omlouvám chovatelům větších i menších ptáků za zkratové vyjádření.""Štve mě to no """ narovinu 3 Roky někdo čeká a pak vše je za pár šlupek ale je to život máte pravdu všichni i ten pán co měl Pap.Královské tenkrát to stálo hodně a chová ptáky 40L..........
Dá se čekat cokoliv v dnešní době. Omlovám se všem, hezký večer chovu zdar
.........

13.10.2015 01:13
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Vážení chovatelia exotického vtáctva. V žiadnom prípade nechcem „ironicky“ zasahovať do diskusii a poúčať exotárov, čo mame chovať.

Patrím medzi tých, ktorí nezostali pri chove exotických vtákov. Chov našej pôvodnej spievajúcej fauny a zdomácnených farebných kanárikov (taktiež s chochlíkom) ma upútal a definitívne zamestnal na vyše tri desaťročia.

Pevne verím, že pekný a zdravý nezdegenerovaný spievajúci stehlík pestrý v prírodnom sfarbení i v rôznych mutáciách, ako i ďalšia naša fauna bude v rovnováhe k extrémne premnoženej a často zdegenerovanej exotike a barbarsky zdevastovanej konzumnej spoločnosti.

Foto zdroj ifauna – autor Dalibor M. (datl).

Simplex

13.10.2015 09:42
Simplex

XXX.XXX.121.153

Pravda napsal(a):
Pravda. Ale nevím co si o tom mám myslet? Myslím žaky výkup 2000kč, amazonan modročelý vákup 1700kč, kakadů růžové výkup 2000kč Kdyby nastal...

Pane Pravda, zdieľam s Vami smútok a nespokojnosť s poklesom cien u dostupných druhov, netreba však robiť paniku. Pokiaľ dáte inzerát do lokálneho inzertného periodika, tak budete prekvapený, koľko záujemcov sa nájde. Potom človek nemusí dávať aj veľké dlhoveké papagáje do výkupu za smiešnu cenu. Teraz sa mladým chovateľom oplatí zakladať chovy, pretože papagáje sú dostupné. Aj tu platí, že všetko zlé je na niečo dobré.

13.10.2015 18:33
raddei

XXX.XXX.62.22

Z mé nikoliv ptáčkařské praxe, je tento problém i v teraristice. Zatím to postupuje v cca 5-8letých periodách. Před 5 lety nebyl problém sehnat přírodně vybarvená zvířata, dnes je to problém znatelný. Na druhou stranu je zas cena odchovů výrazně jiná. Mládata prodávaná po 500, - a to byl problém je prodat, dnes seženete od 3000, - výše. Nevím jak je to v ptáčkařině, ale u teraristiky je to přesycením trhu a následným prodejem dospělých, kvalitních zvířat.
Jediný lék na snižování ceny pod hodnotu zvířat, je neodchovávat nebo si zvířata držet doma a prodávat je za svou cenu.

14.10.2015 00:14
Pravda

XXX.XXX.159.151

raddei napsal(a):
Z mé nikoliv ptáčkařské praxe, je tento problém i v teraristice. Zatím to postupuje v cca 5-8letých periodách. Před 5 lety nebyl problém sehnat přírodně vybarvená zvířata, dnes je to problém znatelný. Na druhou stranu je zas cena odchovů výrazně jiná. Mládata prodávaná po 500, - a to byl problém je prodat, dnes seženete od 3000, - výše. Nevím jak je to v ptáčkařině, ale u teraristiky je to přesycením trhu a následným prodejem dospělých, kvalitních zvířat.
Jediný lék na snižování ceny pod hodnotu zvířat, je neodchovávat nebo si zvířata držet doma a prodávat je za svou cenu.

""Skoro""Podobné je to u ptáků ale nechávat např. mnoho andulek, zebřiček na to je výkup a nato mám Alexandry moc rád než abych je dal mačkat do výkupu, pokud je nerodám 2.700kč oba, nechám si je a příští rok kopím protějšky podle teho co mám?. V české republice je vše tak, jednou nahoře jednou dole smajlík Ale je to v tomto období normálí je hodně ptáčků.
Koupím bažat 2/slepičky zlatý, Bažant královský 2/slepičky Brno okolí, Vyškov okolí e-mail: 82nn73@seznam.cz T: 775 675 716 Předem díky za nabídky

14.10.2015 07:49
zbosace

XXX.XXX.14.107

Pravda napsal(a):
""Skoro""Podobné je to u ptáků ale nechávat např. mnoho andulek, zebřiček na to je výkup a nato mám Alexandry moc rád než abych je dal mačkat do výkupu, pokud je nerodám 2.700kč oba, nechám si je a příští rok kopím protějšky podle teho co mám?. V české republice je vše tak, jednou nahoře jednou dole smajlík Ale je to v tomto období normálí je hodně ptáčků.
Koupím bažat 2/slepičky zlatý, Bažant královský 2/slepičky Brno okolí, Vyškov okolí e-mail: 82nn73@seznam.cz T: 775 675 716 Předem díky za nabídky

Myslím že sa dostávate do kolotoča. Najskôr plačete že nemôžete predat a vzápätí na svojich odchovoch plánujete rozširovať chov. O čom to je?

14.10.2015 08:09
cistic

XXX.XXX.224.119

zbosace napsal(a):
Myslím že sa dostávate do kolotoča. Najskôr plačete že nemôžete predat a vzápätí na svojich odchovoch plánujete rozširovať chov. O čom to je?

14.10.2015 08:34
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Je to úhel pohledu... nemůžu prodat letošní nádherné, ani po pětistovce... Na druhou stranu sehnat přírodního penanta /pěkného/, se mi nedaří. Ale zase díky poklesu cen červenokřídlých si asi pár pořídím. Takže co? Mám plakat nebo jásat? Prostě o tom to je, a nevím, jak ostatním - mě jde hlavně o tu radost, že mám doma něco živého, co je krásné, a daří se tomu tak, že se to i rozmnožuje..

14.10.2015 09:14
arnold

XXX.XXX.25.28

Pravda napsal(a):

Zdravím, nevím jak u žaků ale další uvedené druhy k tomu pomalu ale jistě směřují. Myslím, že nebude trvat dlouho a tyto ceny budou běžné, nebo mírně vyšší třeba o 1 tis - 1,5 tis.
podívejte se do inzerce, amazoňané oranžovovkřídlý, modročelý a i kakadu růžový, je jich hodně, což bude mít za následek pád jejich cen. Min. rok jich bylo v inzerci méně.

pepek3

14.10.2015 09:24
pepek3

XXX.XXX.195.189

Pravda napsal(a):

Pane Hrabovský, proč Vy pod každým novým nickem vždycky vymyslíte nebo nahodíte nějaké blbé téma?

Atra

14.10.2015 22:23
Atra

XXX.XXX.121.153

arnold napsal(a):
Zdravím, nevím jak u žaků ale další uvedené druhy k tomu pomalu ale jistě směřují. Myslím, že nebude trvat dlouho a tyto ceny budou běžné, nebo mírně vyšší třeba o 1 tis - 1,5 tis.
podívejte se do inzerce, amazoňané oranžovovkřídlý, modročelý a i kakadu růžový, je jich hodně, což bude mít za následek pád jejich cen. Min. rok jich bylo v inzerci méně.

To nie je na škodu. Čo ušetríte pri nákupe papagájov, môžete investovať do ich starostlivosti, alebo im pripraviť kvalitnejšiu voliéru.

15.10.2015 18:38
Pravda

XXX.XXX.159.151

pepek3 napsal(a):
Pane Hrabovský, proč Vy pod každým novým nickem vždycky vymyslíte nebo nahodíte nějaké blbé téma?

Proč blbé ? celkově ro šlo dole nemyslím si to sám...

15.10.2015 18:44
Pravda

XXX.XXX.159.151

pepek3 napsal(a):

Nevým?asi na to mám Pech! """ Pepek 3""""nebo co jste? proč Blbé téma aspoň se představte když již myslíte kdo jsem aspon já se za pravdu neschovávám ale! upřímě napíši že myslím že se něco stalo... protože klesla cena papoušku alexandru apd. pokud si myslíte že ne je to váš názor...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2015 19:03

Pravda napsal(a):
Nevým?asi na to mám Pech! """ Pepek 3""""nebo co jste? proč Blbé téma aspoň se představte když již myslíte kdo jsem aspon já se za pravdu neschovávám ale! upřímě napíši že myslím že se něco stalo... protože klesla cena papoušku alexandru apd. pokud si myslíte že ne je to váš názor...

Ale jistě máte pravdu ale jsou takoví co to nehcou přiznat, dám příklad.Před rokem jsem si pořizoval dvě páry králováků můžu i říct že do půl roku jsem měl pěkné dvě páry doma.Cena za obě 6000kč.A tet ktomu, samozřejmě jsem navštívil pár chovatelů těchto krasavcú a někteří nechtěli prodat pod 3000kč že max tak 2400kč že mají pěkné papoušky a tak dále.A že pot tuto cenu seženu jen malé a podobné keci.Uběhlo půl roku já královské už doma a dávám nějaké andulky do výkupu protože já se za to nestydím a kdo předemnou nestojí v řadě na výkup.Pán s dvouma královákama.A cena za kteru je prodal 1400kč a já jsem mu dával když jsem u něj byl 1600kč.A to měl řečí jak si jich cení a podobně.Tak kde je pravda?.

15.10.2015 19:15
jirka50

XXX.XXX.190.58

To je normalni to same postihlo penat y zpevaky a celou australei.

15.10.2015 19:53
Pravda

XXX.XXX.159.151

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale jistě máte pravdu ale jsou takoví co to nehcou přiznat, dám příklad.Před rokem jsem si pořizoval dvě páry králováků můžu i říct že do půl roku jsem měl pěkné dvě páry doma.Cena za obě 6000kč.A tet ktomu, samozřejmě jsem navštívil pár chovatelů těchto krasavcú a někteří nechtěli prodat pod 3000kč že max tak 2400kč že mají pěkné papoušky a tak dále.A že pot tuto cenu seženu jen malé a podobné keci.Uběhlo půl roku já královské už doma a dávám nějaké andulky do výkupu protože já se za to nestydím a kdo předemnou nestojí v řadě na výkup.Pán s dvouma královákama.A cena za kteru je prodal 1400kč a já jsem mu dával když jsem u něj byl 1600kč.A to měl řečí jak si jich cení a podobně.Tak kde je pravda?.

Jo to je pravda ! já prodal od páru králováku v roce 2013 k/s za 1200kč smajlík až tak sem šešl dolů pěkné mládě.

15.10.2015 20:02
Pravda

XXX.XXX.159.151

jirka50 napsal(a):
To je normalni to same postihlo penat y zpevaky a celou australei.

U zpěváků nemám zkušenost ale co chlapu prodává v Přerově např. mutační modré apd. tak také říkala spousta lidí, jo kleslo to. Zase na jaře může bejt lépe ? no já třeba krmím andulky celé rok a prodávla sem po 60/kč kus a nezbohatnu smajlík je to Koníček jak např, Bažanti, Hlubi atd. Jen mě štve to že Andulku poznáte takřka brzy kdež/ to u Pap. královských 2/Letech někdo odborník v rok a půl a nemluvě u druhů alex. čínských či alexnadrů maléch zase je tu možnost DNA ale ?. Jak zde zhora píše pán /paní ať jim dopřeji lepší klece mylsím že letos 17.000kč díky úsporám i rodině a známému co mě to dělal jsem jim prostředí zlepšil i vnitřní části . To že na tom někdo zbohatl přeji každému smajlík Ale opak je pravdou je to koníček ! 2/ks Alex. čínský asi na 95% oba za 2.700kč neprodám ani nemám možnost vyměnit např. za 1,1 Alex malý modrý pár oba R.2013 - 2014 rok.... Nějak to šlo a nějak bude no...chovu zdar

15.10.2015 20:35

Pravda napsal(a):
Jo to je pravda ! já prodal od páru králováku v roce 2013 k/s za 1200kč smajlík až tak sem šešl dolů pěkné mládě.

Jo to za takové peníze jsou nějací žebráci, malá forma odchovaná zpěvákama takové keci.To pak píšou ti takzvaní chovatelé co si odchovů váží a pak po tají to dávají do výkupu a říkají já nemám problém prodat já si svého odchovu vážím a cením.To se jen směji.Samozřejmě jsou i chovatelé co mají opravdu top kvalitu ale těch je hodně, hodně málo.Ostatní to je jen faleš a utrhnout nějakou korunu bit moc dobře vědí že ta cena je už úplně někde jinde.

15.10.2015 20:57
federer

XXX.XXX.67.100

Já myslím že většina z nás to má na kšeft..Jinak by jsme nevyvěšovali budky, nepátrali po ruzných preparátech podporujících pohlavní aktivitu, oplozenost, líhnivost apod..nekupovali líhně, nedokrmovali, nedělali DNA a nevím co ještě..

15.10.2015 21:23

federer napsal(a):
Já myslím že většina z nás to má na kšeft..Jinak by jsme nevyvěšovali budky, nepátrali po ruzných preparátech podporujících pohlavní aktivitu, oplozenost, líhnivost apod..nekupovali líhně, nedokrmovali, nedělali DNA a nevím co ještě..

Tohle jde mimo mě, takové věci teda já osobně nepotřebuji to už je bezhlavé nepřirozené množení.Ale osobně mě to neva alespon to po takovích věcech klesá na ceně, můžu kupovat levně co ještě nemám.A to né na kšeft ale jen a jen pro radost oka a potěšení.Když vás to baví tak to tak dělejte to bude mazec až to dojde s cenama až na dno a to příjde!Mě to ale neublíží já chovám a odchováván jak příroda řekne, takže nějaké bezhlavé investice dotoho nedávám.Směs zrnin si sám namíchám samozřejmě kopím u prvopěstitelů né na burze, míchanici z domácích vajec a v pohodě.Asi nejdu s dobou ale svěřencům to asi nevadí nemám žádné úhyny voliéry pravidelně čistím deně čerstvá voda, ovoce a nazdar.

15.10.2015 22:50
Pravda

XXX.XXX.159.151

Jo to za takové peníze jsou nějací žebráci, malá forma odchovaná zpěvákama takové keci.To pak píšou ti takzvaní chovatelé co si odchovů váží a pak po tají to dávají do výkupu a říkají já nemám problém prodat já si svého odchovu vážím a cením.To se jen směji.Samozřejmě jsou i chovatelé co mají opravdu top kvalitu ale těch je hodně, hodně málo.Ostatní to je jen faleš a utrhnout nějakou korunu bit moc dobře vědí že ta cena je už úplně někde jinde.

Jo a Borci jako ty toho ptáka ani nevyděl posla si pro ně pán z daleka 1 pána žebrák pták to nebyl !Mrzák je ten co pomlová za zády ! Pára + mladé 2/ks mladé sem prodal /ks 1.200kč.

15.10.2015 22:58
Pravda

XXX.XXX.159.151

Pravda napsal(a):
Jo a Borci jako ty toho ptáka ani nevyděl posla si pro ně pán z daleka 1 pána žebrák pták to nebyl !Mrzák je ten co pomlová za zády ! Pára + mladé 2/ks mladé sem prodal /ks 1.200kč.

A Letos ze 4 mladéch po vyborném páru nechávám 2 /ks a jsou pěkní a robustní nejsou to žebráci!

15.10.2015 22:59
Pravda

XXX.XXX.159.151

Pravda napsal(a):
A Letos ze 4 mladéch po vyborném páru nechávám 2 /ks a jsou pěkní a robustní nejsou to žebráci!

Žebrák je ten co pomlouvá za zády a ptáky nevyděl! a neříká Pravdu! Chovu čau

16.10.2015 10:58
Hodonak

XXX.XXX.126.173

federer napsal(a):

Jsem v tom případě rád, že nepatřím mezi tu "většinu". Protože já mám tři voliérky, pro radost. Tržba za prodané odchovy zdaleka nedosahuje nákladů na krmení, a když k tomu připočítám i strávený čas /dělám i kaktusy, nějaké okrasné kytky, mám tři psy, atd.../, tak jsem si spíš mohl za takto ušetřené peníze koupit jezdeckého koně, platit jeho ustájení, a denně si dělat jenom vyjížďky po kraji.
Na druhou stranu, když se jdu podívat na burzu a vidím ty ještě ani pořádně neopeřené andulky, korely, a podobně, prostě vyrvané z budky, a hurá do výkupu, špinavé malé přenosky... asi máte pravdu.

16.10.2015 12:22

Pravda napsal(a):

Krásní králováci takové někteří nemají ani zdaleka a neustále je budou inzerovat dokola za 2500 nebo 2000kč nebo je co burzu vozit a pokoušet se prodat na stole.Pak je jen stresujou ale to jim vůbec neva.Chovu zdar.

16.10.2015 12:41
aymara55

XXX.XXX.70.146

Krásní králováci takové někteří nemají ani zdaleka a neustále je budou inzerovat dokola za 2500 nebo 2000kč nebo je co burzu vozit a pokoušet se prodat na stole.Pak je jen stresujou ale to jim vůbec neva.Chovu zdar.

Pre Bak. Podľa fotiek to vyzerá na odchov jedného mladého - samičky.
Ako som vám minule písal, kráľovskí nie sú penanti, Nie každý pár odchová 5 mladých.

16.10.2015 12:46
aymara55

XXX.XXX.70.146

Pravda napsal(a):
U zpěváků nemám zkušenost ale co chlapu prodává v Přerově např. mutační modré apd. tak také říkala spousta lidí, jo kleslo to. Zase na jaře může bejt lépe ? no já třeba krmím andulky celé rok a prodávla sem po 60/kč kus a nezbohatnu smajlík je to Koníček jak např, Bažanti, Hlubi atd. Jen mě štve to že Andulku poznáte takřka brzy kdež/ to u Pap. královských 2/Letech někdo odborník v rok a půl a nemluvě u druhů alex. čínských či alexnadrů maléch zase je tu možnost DNA ale ?. Jak zde zhora píše pán /paní ať jim dopřeji lepší klece mylsím že letos 17.000kč díky úsporám i rodině a známému co mě to dělal jsem jim prostředí zlepšil i vnitřní části . To že na tom někdo zbohatl přeji každému smajlík Ale opak je pravdou je to koníček ! 2/ks Alex. čínský asi na 95% oba za 2.700kč neprodám ani nemám možnost vyměnit např. za 1,1 Alex malý modrý pár oba R.2013 - 2014 rok.... Nějak to šlo a nějak bude no...chovu zdar

S tými kráľovskými, čo sa týka určenia pohlavia ste vedľa.
U mláďat, pár dní pred vyletením, je už poznať čo to je.

16.10.2015 12:47

aymara55 napsal(a):
Pre Bak. Podľa fotiek to vyzerá na odchov jedného mladého - samičky.
Ako som vám minule písal, kráľovskí nie sú penanti, Nie každý pár odchová 5 mladých.

Ano to je pravda já jen že se dá koupit za málo peněz pěkné královské.Tot vše.

16.10.2015 18:55
pan.

XXX.XXX.35.134

Pánové, snažil jsem se pochopit vaši diskusi, ale moc vám nerozumím.Papoušky chovám 50 let, v současnosti převážně Ameriku, ale tady trochu jiný problém, některé druhy se špatně schánějí.Ale teď k vašemu problému, cenu zboží určuje nabídka a poptávka a samozřejmě kvalita, ovšem na netu každého zajímá cena u vykupovačů a tu určujete vy, kteří ráno stojí frontu s plnými bednami a snažíte se všeho zbavit.Je to utopie, ale zkusme jednu burzu v Přerově a nebo v Týništi nic vykupovačům nedat, jaká bude cena za měsíc ? Jste schopni dát do výkupu andulu za pětikorunu a rozely za dvacku.Od cen ve výkupu se odvozuje cena na stole.
Přeji hodně zdaru a dobré ceny !

16.10.2015 19:05

pan. napsal(a):
Pánové, snažil jsem se pochopit vaši diskusi, ale moc vám nerozumím.Papoušky chovám 50 let, v současnosti převážně Ameriku, ale tady trochu jiný problém, některé druhy se špatně schánějí.Ale teď k vašemu problému, cenu zboží určuje nabídka a poptávka a samozřejmě kvalita, ovšem na netu každého zajímá cena u vykupovačů a tu určujete vy, kteří ráno stojí frontu s plnými bednami a snažíte se všeho zbavit.Je to utopie, ale zkusme jednu burzu v Přerově a nebo v Týništi nic vykupovačům nedat, jaká bude cena za měsíc ? Jste schopni dát do výkupu andulu za pětikorunu a rozely za dvacku.Od cen ve výkupu se odvozuje cena na stole.

Ano to je pravda ale to se nikdy nestane.To je to samé jako kdyby celá republika nešla do práce a chtěla platy jak v Německu, Franci, a pod.Také tu převážně děláme za výkupní ceny.

16.10.2015 19:05
Ondra.b

XXX.XXX.201.129

Jednoduše řečeno chovejte co se Vám líbí a to co je Vám dostupné. Chovám jak dražší papoušky tak levnější a například penanty nedám i kdyby stáli 100kč protože jsou to jedni z nejkrásnějších papoušků dle mého. Chovu zdar pánové.

PS : Za krásného králováka dám i 3000kč pokud to bude XL kus jak má výt, ale takových je v čr málo, a věřte mi že vím o čem mluvím!

16.10.2015 19:11

Ondra.b napsal(a):
Jednoduše řečeno chovejte co se Vám líbí a to co je Vám dostupné. Chovám jak dražší papoušky tak levnější a například penanty nedám i kdyby stáli 100kč protože jsou to jedni z nejkrásnějších papoušků dle mého. Chovu zdar pánové.

PS : Za krásného králováka dám i 3000kč pokud to bude XL kus jak má výt, ale takových je v čr málo, a věřte mi že vím o čem mluvím!

Ano to beru.

16.10.2015 23:33
bingo

XXX.XXX.213.22

17.10.2015 19:27
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

pan. napsal(a):

Vážený, jsem asi stejné generace jako Vy, možná proto s Vámi souhlasím. Kdyby se to, co navrhujete někomu podařilo zorganizovat, ceny by šly nahoru, ale jak píšete a máte pravdu, je to utopie a nakonec pro každého jak se říká, je bližší vrabec v hrsti než holub na střeše. Nebýt výkupu, mnozí by andulky vypouštěli z okna nebo prodávali jako krmivo pro dravce a ten rycholochov na množství bez ohledu na kvalitu by brzy skončil. Vadilo by to někomu? Nevím. Možná tomu výkupu.

17.10.2015 19:47
simacek123

XXX.XXX.142.1

Ano to je pravda ale to se nikdy nestane.To je to samé jako kdyby celá republika nešla do práce a chtěla platy jak v Německu, Franci, a pod.Také tu převážně děláme za výkupní ceny.

Plne s vámi souhlasim-nikdy se to nestane, a lidi budou chodit porad do práce za minimalni mzdu jako ovce. je to ovšem jejich věc.

18.10.2015 17:09
smuha

XXX.XXX.137.130

Kolik stojí ve výkupu přibližně:
andulka, korela, zpěvák, holoubek diamantový, kakariky.

18.10.2015 17:39
jirka50

XXX.XXX.190.58

Dorej andula 50 kc korela mutace 190 kc zpevak mutace 250 kc kakarik 200 kc.

29.12.2016 21:40
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

To je i můj názor, moc hezky jste to napsal.

30.12.2016 05:24
simacek123

XXX.XXX.142.1

A nebo je to tak ze zde chce každý koupit za malo.Co se tyce kralovaku nabizel sem 3000kc za pekny kus, bohuzel najdete a jedete a nakonec vidíte zmrseny kus.Dekuji.

30.12.2016 08:38
kareta

XXX.XXX.84.6

Tak se mě zdá že jediný chovatel co chová ptáky jako koníčka je tady milanplšek jinak tady nejsou opravdový zapálení chovatelé jenom prachžrouti. Nezlobte se ale tak to vypadá.

30.12.2016 15:57
smuha

XXX.XXX.137.130

Já mám papoušky zásadně pro radost, do výkupu papoušky v životě nedám. Maximálně nějaké mladé prodám přes inzerát jinak ne. Jednak za nehoráznou výkupní cenu výkupářů a hlavně jak se k ním chovají. To je radši budu mít hezky ve voliéře a budu se kochat.

30.12.2016 16:47
simacek123

XXX.XXX.142.1

kareta napsal(a):
Tak se mě zdá že jediný chovatel co chová ptáky jako koníčka je tady milanplšek jinak tady nejsou opravdový zapálení chovatelé jenom prachžrouti. Nezlobte se ale tak to vypadá.

Ano myslite ze mate pravdu, prachzrout jsem jinde kde to mese.Ptaky chovam od roku 1979 a budu dokud mechcipnu jako liliputka na dvore, a je me fuk kdo si co mysli každý ma jinou predstavu, ja teze.

30.12.2016 18:05
kokík

XXX.XXX.11.174

petajz napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale vy tu plácáte páté přes deváté.Pokud se bojíte pořídit si papoušky proto že jejich cena za čas klesne a na odchovech nezbohatnete tak se dejte na chov králíků.Ty aspoň můžete sníst.To jste opravdu založil pěkně hloupé téma.

Určitě se k Vám připojuji a plně s Vámi souhlasím, nebot ani Já jsem nepochopil co zde dotýčný, co založil toto téma myslel, spíš si myslím, že to neví ani on sám, nemám co dodat, děkuji.

30.12.2016 18:50
kareta

XXX.XXX.84.6

Simacek a kokik vy nejste chovatelé ale cvoci.

30.12.2016 22:51
plismi

XXX.XXX.99.144

Pane šimáček nezasahuji do diskuzí, ale Vy jste odborník na všechno.

31.12.2016 18:37
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kokík napsal(a):
Určitě se k Vám připojuji a plně s Vámi souhlasím, nebot ani Já jsem nepochopil co zde dotýčný, co založil toto téma myslel, spíš si myslím, že to neví ani on sám, nemám co dodat, děkuji.

Vážení,
dnes je všeho dost a nejen papoušků. Jaksi se vytratil původní smysl chovu ptáků jako koníček.
Kdo chce podnikat v oboru chovu exotů, musí se řídit pravidly trhu. Na této diskuzi se to trochu míchá. Před třiceti lety mně můj příbuzný řekl: Mě nezajímá, jak pták vypadá, ale jaká je jeho cena na trhu a to bylo za kumunismu!

Přidejte reakci

Přidat smajlík