Umělá (sepiová) kost, blok,...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2015 17:02
hersyko

XXX.XXX.144.116

Dobrý den vyrábíte si někdo?

17.10.2015 19:15
aymara55

XXX.XXX.70.146

hersyko napsal(a):

Nie, ten bordel by som vtákom nedal, dávam prírodnú !

17.10.2015 20:35
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

aymara55 napsal(a):

Můžete napsat, co Vás vede k tomu ohodnocení? Také si myslím, že toho tam moc není, protože to, co výrobce píše o složení mně moc neříká. Moc rád bych věděl složení prodávané tzv. umělé sepie podle názvů surovin a jejich podílu v celkové hmotnosti výrobku. Chápu, že si to výrobce nechává pro sebe, ale nedovolil bych si to nazvat bordel. Nebo Vy to víte?

17.10.2015 20:46
hersyko

XXX.XXX.144.116

aymara55 napsal(a):

Neptal jsem se na to co dáváte, ale na domácí výrobu.

17.10.2015 20:52
baku

XXX.XXX.144.116

hersyko napsal(a):
Neptal jsem se na to co dáváte, ale na domácí výrobu.

Je vidět, že někteří chovatelé nevědí o čem je řeč a na co jste se ptal, svůj recept a postup vám posílám do zpráv.

17.10.2015 21:29
aymara55

XXX.XXX.70.146

Moudivláček napsal(a):
Můžete napsat, co Vás vede k tomu ohodnocení? Také si myslím, že toho tam moc není, protože to, co výrobce píše o složení mně moc neříká. Moc rád bych věděl složení prodávané tzv. umělé sepie podle názvů surovin a jejich podílu v celkové hmotnosti výrobku. Chápu, že si to výrobce nechává pro sebe, ale nedovolil bych si to nazvat bordel. Nebo Vy to víte?

Jednoducho je sadrová a sádra nie je dvakrát vhodná na konzum. Prečo by som nedoprial svojim vtákom prírodnú, veď nestojí mailand.

18.10.2015 07:52
simacek123

XXX.XXX.142.1

aymara55 napsal(a):
Jednoducho je sadrová a sádra nie je dvakrát vhodná na konzum. Prečo by som nedoprial svojim vtákom prírodnú, veď nestojí mailand.

Ano mate tez pravdu, sepiova prava kost opravdu nestoji mnoho občas nejake to kilo koupim, ale v zhledem k tomu ze jde nahrazku vyrobit i po domácku a můžete tam dle libosti pridat i něco navíc není na skodu. Potrebne věci a slozeni najdete pomoci internetu a uz vam nic nebrani udelat vlasni pokus, jinak mnou udelanou berou stejne tak dobře jako tu pravou.

18.10.2015 10:48
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

Dobrý den.

Také nečekejte, že vstřebávání vápníku či jiných minerálů bude z umělého produktu nějaké závratné. Tudíž je to možná dobré akorát na obroušení zobáku. Odjakživa dávám pravé sépiovky a věřím, že to vyhozené peníze nejsou. M. Štěpán.

18.10.2015 11:32
eli22

XXX.XXX.181.33

Jednou jsem ty umělé koupila, je to asi dva roky. Od té době visí v klecích a voliérách nedotknuté. Prostě naši ptáci je neberou. JInak výroba je asi jednoduchá, forma, sádra a co se tam přidá je na každém.

18.10.2015 14:21
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

aymara55 napsal(a):

Děkuji za odpověď. Myslím si též, že sádra je to co to drží pohromadě. Pro drobné exoty umělý tvrdý výrobek nemá smysl, papoušci ho většinou hned zničí a skončí na podlaze, ale to udělají i s přírodní sepií, proto kupuji levnější zlomky. Umělá je příliš jemná, chybí mně tam složka křemitého písku, jistě, ten přírodní sepie také nemá, ale má zase soli a to je téma na další diskuzi. Ten, co se ptal na zkušenost z vlastní výrobou a reakce přímo neodpověděly na dotaz, tak bych je neodsuzoval jako nepochopení dotazu, jak kdosi napsal. Ten kritik patří k těm, dotaz - odpověď, jasně rychle, ale pánové, ono to tak v chovatelsví nefunguje.
A hersyko ve svém dotazu píše: "...vyrábíte si někdo ?" A pak se diví, že se neptal na to, co podáváte, ale na domácí výrobu. Sám neví, na co se před chvílí ptal. Mýlí se, na složení se neptal. To v tom prvním dotazu neuvedl, jen si to myslel. Takže je třeba prvně začít u sebe a pak se dát do druhých.

18.10.2015 14:43
Miroslav Bláha

XXX.XXX.217.9

hersyko napsal(a):

V dobách totalitních, kdy nebyla přírodní běžně k sehnání, jsem si jí vyráběl.Používal jsem plavenou křídu, hašené vápno a jemný křemičitý písek.Udělal jsem takovou hustou kaši a dal vyschnout do vaniček od termixu.Sádru jsem nepoužíval.

19.10.2015 13:21
baku

XXX.XXX.144.116

Moudivláček napsal(a):
Děkuji za odpověď. Myslím si též, že sádra je to co to drží pohromadě. Pro drobné exoty umělý tvrdý výrobek nemá smysl, papoušci ho většinou hned zničí a skončí na podlaze, ale to udělají i s přírodní sepií, proto kupuji levnější zlomky. Umělá je příliš jemná, chybí mně tam složka křemitého písku, jistě, ten přírodní sepie také nemá, ale má zase soli a to je téma na další diskuzi. Ten, co se ptal na zkušenost z vlastní výrobou a reakce přímo neodpověděly na dotaz, tak bych je neodsuzoval jako nepochopení dotazu, jak kdosi napsal. Ten kritik patří k těm, dotaz - odpověď, jasně rychle, ale pánové, ono to tak v chovatelsví nefunguje.
A hersyko ve svém dotazu píše: "...vyrábíte si někdo ?" A pak se diví, že se neptal na to, co podáváte, ale na domácí výrobu. Sám neví, na co se před chvílí ptal. Mýlí se, na složení se neptal. To v tom prvním dotazu neuvedl, jen si to myslel. Takže je třeba prvně začít u sebe a pak se dát do druhých.

Dobrý den proč se prosím zapojujete do témat, dotazů ke kterém nemáte co říct? Píšete krásně, ale mimo dotaz, který zněl, alespon podle mě jasně.Zadavatel se neptal na složení, atd. ale pouze na to zda jsi také někdo vyrábí doma.Já ano, a né jenom pro sebe! proto jsem soukromě odepsal a popsal i návod na výrobu. Od Vás jsem se toho nedočkal, tak nevím proč reagujete na každé nově založené téma ? Jak sám píšete- začít sám u sebe..S pozdravem a chovu zdar.

19.10.2015 14:48
janekk

XXX.XXX.48.75

baku napsal(a):
Dobrý den proč se prosím zapojujete do témat, dotazů ke kterém nemáte co říct? Píšete krásně, ale mimo dotaz, který zněl, alespon podle mě jasně.Zadavatel se neptal na složení, atd. ale pouze na to zda jsi také někdo vyrábí doma.Já ano, a né jenom pro sebe! proto jsem soukromě odepsal a popsal i návod na výrobu. Od Vás jsem se toho nedočkal, tak nevím proč reagujete na každé nově založené téma ? Jak sám píšete- začít sám u sebe..S pozdravem a chovu zdar.

Dobry den mohu poprosit o váš návod na vyrobu těch bloků děkuji

19.10.2015 16:17
milanplšek

XXX.XXX.18.68

Za totality jsem si je delal tak ze sem pouzil hasene vapno, jemnej ricni pisek, drcenou bilou kridu, drcene drevene uhli, drcene skorapky a jako prisady konvit, plastin a anyz. To sem zamichal z vodou udelal takovou jakoby maltu. A tu sem rozdelal asi ve dvou centimetrove vrstve na pecici plech rozrezal zednickou lzici na ctverce jaky sem potreboval. Do kazde sem udelal rebikem dve dirky abych tam mohl pozdeji navlict dratek a nechal na slunku uschnout. A hotovka . Chovu zdar.

19.10.2015 19:24
hersyko

XXX.XXX.144.116

milanplšek napsal(a):
Za totality jsem si je delal tak ze sem pouzil hasene vapno, jemnej ricni pisek, drcenou bilou kridu, drcene drevene uhli, drcene skorapky a jako prisady konvit, plastin a anyz. To sem zamichal z vodou udelal takovou jakoby maltu. A tu sem rozdelal asi ve dvou centimetrove vrstve na pecici plech rozrezal zednickou lzici na ctverce jaky sem potreboval. Do kazde sem udelal rebikem dve dirky abych tam mohl pozdeji navlict dratek a nechal na slunku uschnout. A hotovka . Chovu zdar.

Děkuji za věcnou odpověd.

20.10.2015 21:06
czcz

XXX.XXX.217.86

hersyko napsal(a):

Koupím hotové na burze a mám po starosti.Nejlépe mě vyhovuje od výrobce Čajka.

16.5.2021 13:14
pavel.durak

XXX.XXX.215.122

Dobrý den taktéž by mě zajímalo složení pokud byste byl laskav a zaslal mi ho do emailu. Děkuji

17.5.2021 16:18
zbosace

XXX.XXX.5.134

Chystám sa už veľmi dlho. Zatiaľ mám asi 10 l drevených škrupin, tuším 5 kg krmneho vápna, Plastin. Premýšľam kde zobrať kvalitne nezavadne drevené uhlie a čistý jemný piesok. Mal som nachystanych asi 5 l, pekne vypratý, ususeny na slnku ale ho našla mačka a použila na svoju potrebu...

17.5.2021 16:32
frodik

XXX.XXX.2.250

hersyko napsal(a):

Dobrý den,
zkoušel jsem si dělat vlastní, pak jsem zkoušel kupovanou a moji papoušci vše za chvíli rozbily a drtivá většina skončila na zemi bez užitku, proto jsem zvolil metodu že dám do misky německý mineral mix pro holuby s bylinkami apod. to berou perfektně jen se na to třepou do toho dám trochu polyminu a humaxu . A na hraní a ničení jim dávám starou vápenou omítku, kterou vždy od někoho splaším, dám velkej kus a ptáci mají na obrušování zobáku báječnou pomůcku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík