Dobry den, mame v chove par Mandelika hajneho. Vek je 9 mesiacov. U samca sa objavil problem pri vzlietnuti. Nieje apatycky, zerie. Ked vsak chce vzlietnut tak ho prekoti do lavej strany a nedokaze vyletiet. Mechanicke poskodenie som ziadne nenasiel. Keby to bol cicavec tak poviem ze ma zapal stredneho ucha. Ale u vtaka ?
tropicky svet
napsal(a):
Dobry den, mame v chove par Mandelika hajneho. Vek je 9 mesiacov. U samca sa objavil problem pri vzlietnuti. Nieje apatycky, zerie. Ked vsak chce vzlietnut tak ho prekoti do lavej strany a nedokaze vyletiet. Mechanicke poskodenie som ziadne nenasiel. Keby to bol cicavec tak poviem ze ma zapal stredneho ucha. Ale u vtaka ?
Zdravím.já jsem měl něco podobného u králováka, létat nemohl, když vlezl na pletivo tak spadl na zem když si stoupl zachvíli se překulil na záda a válel se po zemi..okamžitě jsem sním jel k veterinářovi on ho prohlíd dal mě bkomplex rozpustit do vody a dal mu dvě inekce jednu do svalu a druhou pod kůži..za dva dny královák létal..měl něco z uchem z vyrovnávacím tělízkem...
53franta
napsal(a):
Zdravím.já jsem měl něco podobného u králováka, létat nemohl, když vlezl na pletivo tak spadl na zem když si stoupl zachvíli se překulil na záda a válel se po zemi..okamžitě jsem sním jel k veterinářovi on ho prohlíd dal mě bkomplex rozpustit do vody a dal mu dvě inekce jednu do svalu a druhou pod kůži..za dva dny královák létal..měl něco z uchem z vyrovnávacím tělízkem...
Jen napíšu svoji zkušenost s doporučovaným B komlexem. Nic nového, dávali jsme ho už před třiceti lety. Veterinář s vlastní zkušeností s chovem ptáků mě řekl při problému s kardinálem červeným : Máte - li známého lékaře, ať Vám předepíše injekce B 12. Dejte každý den 2 kapky přímo do zobáku, B komplex je na dlouhé lokte. Zafungovalo to.
tropicky svet
napsal(a):
Dakujem, veterinara sme samozrejme hned navstivili, ale nenasiel nic mechanicky poskodene. B 12 hned zajtra nasadim. Dakujem.
Doufám, že jste to s veterinářem prokonzultoval a dávkování Vám doporučil. Není pták jako pták a mandelík není pták vhodný pro pokusy a méně je někdy více. Tak prosím pozor.