Pastelové rubino rozela vs skořicové rubino

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

22.10.2015 07:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.51

Pěkný den všem, chtěla by jsem pořídit do chovu pastelové rubino, anebo skořicové rubino. Můžete někdo vložit foto pro srovnání rozdíloů ve zbarvení? Dík. Ada.

Neregistrovaný uživatel

22.10.2015 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.51

Škoda, takže nikdo nemá ani tucha v čem je rozdíl v zabarvení a nemá ani foto...

22.10.2015 15:19
Miroslav Bláha

XXX.XXX.217.9

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Škoda, takže nikdo nemá ani tucha v čem je rozdíl v zabarvení a nemá ani foto...

Fotografie sice nemám, ale rozdíl mezi rubinem, skořicovým rubinem a pastelovým rubinem je vizuálně téměř nulový.Čisté rubino má vlnkování na zádech a křídlech čistě žluté.Skořice a pastel ho má takovým jakoby šedým nádechem.Zkuste se podívat na tyto stránky, tam nějaké fotky jsou. http://rozella.pl/galeria/c/index.html#.

Neregistrovaný uživatel

23.10.2015 08:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.51

Stránky znám. Chtěla jsem znát, zda li někdo nechová pastelové rubino selektivním způsobem - s co největším červeným zabarvením. Asi ne, všichni chtějí penízky,...rychlé penízky a na šlechtění není čas. Viděla jsem totiž i rubino s plně červenými zádami a ráda by jsem si pořídila něco takového do chovu. Holt musím jít nakoupit zase do zahraničí. Jinak rozely jěště zdaleka něrekli své poslední slovo - viz foto z webu.

23.10.2015 08:36
atobajus

XXX.XXX.195.189

Stránky znám. Chtěla jsem znát, zda li někdo nechová pastelové rubino selektivním způsobem - s co největším červeným zabarvením. Asi ne, všichni chtějí penízky,...rychlé penízky a na šlechtění není čas. Viděla jsem totiž i rubino s plně červenými zádami a ráda by jsem si pořídila něco takového do chovu. Holt musím jít nakoupit zase do zahraničí. Jinak rozely jěště zdaleka něrekli své poslední slovo - viz foto z webu.

Proč do zahraničí? Proč se tedy nepustíte do toho šlechtění? Přestaňte dokola párovat rubino na rubino, ale přidejte do toho i pořádně vybarvené opaliny, používejte i přírodní štěpitelné ptáky na opalin a ino.

Neregistrovaný uživatel

23.10.2015 09:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.51

Děkuji za radu na kterou by jsem sama nikdy nepřišla . Původní myšlenka byla přeci jenom o něčem jiném. Tady je moje představa, jak by mohla vypadat dobře prošlechtěná rubino selektivní forma...Co Vy na to?

monachus

23.10.2015 10:14
monachus

XXX.XXX.32.236

S chutí do toho a půl je hotovo!

Neregistrovaný uživatel

23.10.2015 10:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.51

monachus napsal(a):
S chutí do toho a půl je hotovo!

Taky Vám děkuji za hodnotný příspěvek. Když budu parafrázovat tak by se ná vás hodila otázka Jak ZTOHOVEN?

23.10.2015 15:59
milanplšek

XXX.XXX.18.68

Taky Vám děkuji za hodnotný příspěvek. Když budu parafrázovat tak by se ná vás hodila otázka Jak ZTOHOVEN?

No od vas sme zatim nevidely take zadny hodnotny prispevek, jen obrazky ktere jste nekde stahla ale nic co by jste odchovala sama. Takze ZTOHOVEN.

24.10.2015 08:12
anomym

XXX.XXX.117.37

Děkuji za radu na kterou by jsem sama nikdy nepřišla . Původní myšlenka byla přeci jenom o něčem jiném. Tady je moje představa, jak by mohla vypadat dobře prošlechtěná rubino selektivní forma...Co Vy na to?

Madam,
je chváli hodné, že se snažíze selektivně vyšlechtit roselu rubino. To Vám schvaluji, viděl jsem fakt supr ptáky.
Bohužel Vás musím zklamat, ta fotka co jste tam vložila je sice rubino (luitino opalin) rosela, ale rosela žlutohlavá nikoliv pestrá.
Možná by to mohla být kombinace pestré rosely rubino s mutací žlutohlavá (kniha Rosely a jejich mutace).
Víše uvedené fotky ta rozmazaná, je mutace rosely nádherné - zlatá x opalin možná, že je tam namíchám i pastel, ale to si nejsem jist.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2015 12:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.100

anomym napsal(a):
Madam,
je chváli hodné, že se snažíze selektivně vyšlechtit roselu rubino. To Vám schvaluji, viděl jsem fakt supr ptáky.
Bohužel Vás musím zklamat, ta fotka co jste tam vložila je sice rubino (luitino opalin) rosela, ale rosela žlutohlavá nikoliv pestrá.
Možná by to mohla být kombinace pestré rosely rubino s mutací žlutohlavá (kniha Rosely a jejich mutace).
Víše uvedené fotky ta rozmazaná, je mutace rosely nádherné - zlatá x opalin možná, že je tam namíchám i pastel, ale to si nejsem jist.

Dobrý den, děkuji za příspěvek. S vašim názorem se stotožňuji pouze částečně. Francouzský chovatel mě odepsal, že se jedná o rozelu pestrou. Takže, budu li mu věřit -není to transmutace. Můžete mít, ale pravdu v tom, že se jedná o kombinaci vícero mutací. Sama by jsem typovala lutino-opalín-zlatohřbetá...je to ovšem jenom hypotéza. Anotací tohoto vlákna jsem chtěla zjistit, zda se někdo může něčím podobným pochlubit, nebo zda hledá cestu jak k takovým odchovům dojít. Podívejte se dovnitř této diskuse a odpověste si každý sám co mě bylo poraděno...nesestavovat páry rubino x rubino, použít jenom selektivní jedince s velmi velkým rozsahem červené a dál nic. Tím se nedá docílit takového odchovu, ale jenom červenější rubina s víc červenými ocasními opeřením.
Pak nějaká ta invektíva na moji osobu a to je asi tak vše. Vy jediný jste byl schopen podívat se na ten problém komplexněji. Děkuji za názory všem diskutujícím, zvláště pak vám. Kéž by se víc chovatelů vydalo cestou přemýšlení a nikoliv stání ve frontě u výkupců. AD.

25.10.2015 13:28
blek

XXX.XXX.117.37

Dobrý den,
ano, jesli jste si všimla ve spodní části jsem Vám psal, že by to mohla být i petrá, ale kombinace rubino (lutino opalin) a u rosel pestrý velmi zřídka viděná mutace žlutohlavá, kdy ptáci dopeřují do barvy cca 2 roky.
Druhou fotku co jste vkládala je mutace rosely nádherné (goldmantlu) tzv. mutace gold, chcete-li zlatohřbetá, kde do kombinace je dán opalin případě doplněn o pastel.
Jen pro zajímavost dnes jsem byl v Týništi a když jsem viděl, že někdo prodává ptáky tuším, že byl název goldmantel, gold rubino. Nemyslím si, že to bylo co by mělo být, nevím zda je to úsměvné, nebo smutné. Jinak ptáci v barvě opravdu pěkná rubina.

25.10.2015 13:30
blek

XXX.XXX.117.37

Zajímalo by mě ještě, zda je to možné, zodpovědět otázky co je za mutaci rosela, která se tváří jako bělokřídlá. Je to zajímavá barva. Ve Věšem příspěvku je to první fotka.

Neregistrovaný uživatel

25.10.2015 16:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.100

blek napsal(a):
Zajímalo by mě ještě, zda je to možné, zodpovědět otázky co je za mutaci rosela, která se tváří jako bělokřídlá. Je to zajímavá barva. Ve Věšem příspěvku je to první fotka.

Dobrý den, mohlo by se jednat o 2F Edged (lemovaný) Pastel (Dilute). Byla by to krása, kdyby se povedlo udělat i kombinaci s oranžovou. Výsledný odchov by pak měl být celooranžový s karmínově červenou hlavou. Všechny barvy jsou již snad k dispozici...AD.

26.10.2015 07:25
Ivoš86

XXX.XXX.156.10

blek napsal(a):
Dobrý den,
ano, jesli jste si všimla ve spodní části jsem Vám psal, že by to mohla být i petrá, ale kombinace rubino (lutino opalin) a u rosel pestrý velmi zřídka viděná mutace žlutohlavá, kdy ptáci dopeřují do barvy cca 2 roky.
Druhou fotku co jste vkládala je mutace rosely nádherné (goldmantlu) tzv. mutace gold, chcete-li zlatohřbetá, kde do kombinace je dán opalin případě doplněn o pastel.
Jen pro zajímavost dnes jsem byl v Týništi a když jsem viděl, že někdo prodává ptáky tuším, že byl název goldmantel, gold rubino. Nemyslím si, že to bylo co by mělo být, nevím zda je to úsměvné, nebo smutné. Jinak ptáci v barvě opravdu pěkná rubina.

Také jsem na ně koukal, ptáci krásně červení, ale jak píšete...je to úsměvné i smutné, a pro někoho kdo třeba i pěkné lákadlo i když za tu cenu

Neregistrovaný uživatel

26.10.2015 08:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.51

Ivoš86 napsal(a):
Také jsem na ně koukal, ptáci krásně červení, ale jak píšete...je to úsměvné i smutné, a pro někoho kdo třeba i pěkné lákadlo i když za tu cenu

Dobrý den,
mohl by jste mě tedy přesněji popsat co jste vlastně viděl a proč je to úsměvné...? Viděl jste to co jsem zde zveřejnila, anebo něco podobného? Pokud je to úsměvné, tak protože cena byla příliš vysoká? nebo naopak?
Prosím o bližší informaci. Mockrát děkuji. AD.

26.10.2015 17:55
blek

XXX.XXX.117.37

Mám informaci, že ptáci (první fotka) by měli být v Čechách. Bohužel mi nikdo zatím neříkal co by to bylo zač. Pravdou je, že o mutaci Edged (lemovaný) jsem ještě neslyšel. Nemáte čistě náhodou její fotky? Mohlo by to být zajímavé.

27.10.2015 07:14
Ondra.b

XXX.XXX.201.129

Ptáci v ČR jsou, jsou to nádherné kusy. Ale jejich cena je trošučku všyší smajlík ! I co se týká nových mutačí v modré řadě...krása.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2015 08:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.51

blek napsal(a):
Mám informaci, že ptáci (první fotka) by měli být v Čechách. Bohužel mi nikdo zatím neříkal co by to bylo zač. Pravdou je, že o mutaci Edged (lemovaný) jsem ještě neslyšel. Nemáte čistě náhodou její fotky? Mohlo by to být zajímavé.

Dobrý den,
Mutace lemovaná (Edged) je známá již mnoho let. Teprve poslední dobou se zájem o ni zvýšil a to právě pro možnost získat zajímavé odchovy v kombinaci s modrou. Cena je velice nízká, není v ní podstatě rozdíl mezi cenou za opalinovou, nebo rubino. Pakliže někdo zná genetiku a má cíleně odchované mláďata s dvěma faktory ( jsou výrazně žlutější) může být, že se si řekne o pár korun více... Někteří chovatelé si ji pletou se strakami, které mají rovněž dominantní dědičnost, ale lemovaní ptáci na rozdíl od strak nikdy nemají žlutá pírka v hlavovém opeření. Projděte pár burz a s trochou štěstí je můžete najít. Pěkné vyobrazení mutace je v knize o rozelách Rosely a jejich mutace - autor Russell Prigle. Osobně by jsem je s modrou nekřížila. Mají krásně výrazný Psittacin po celém těle (hlavně 2F) a to mě osobně nabádá k úvahám o docela jiných kombinacích...viz můj text v tomto vlákně. Ten kdo chce ptáky téměř žluté, černoké s červenou hlavou může zkusit kombinaci 2FEdged 2Fstraka.No a pro fajnšmekry co se nebojí trochu kombinovat mohu nabídnou úvahu: 2F Edged 2F Straka Opalín. Ten kdo se rozhodne tak anebo tak hned tak nebude muset stát v dlouhé řadě u výkupu... AD.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2018 09:12

-.

10.8.2018 09:21

Proč tady urážíte ostatní chovatele? A proč nešlechtíte sama a jezdíte do zahraničí? To asi zvládáte dobře genetiku co? Jinak rozela žlutá opalin se dávno v ČR chová. A vám doporučuji zajet do zahraničí a už se nevracet.

10.8.2018 11:59
chovatelaustralie

XXX.XXX.113.235

Člověče, vzpamatujte se! Vy tady reagujete na tři roky starý příspěvek Tak jste přispívajícího vyškolil po třech letech a ten nebo ta z toho asi dnes neusne. Chtělo by to více přemýšlet.

10.8.2018 12:21
Rotvik

XXX.XXX.176.249

chovatelaustralie napsal(a):
Člověče, vzpamatujte se! Vy tady reagujete na tři roky starý příspěvek Tak jste přispívajícího vyškolil po třech letech a ten nebo ta z toho asi dnes neusne. Chtělo by to více přemýšlet.

10.8.2018 18:47
Loro20

XXX.XXX.113.235

Pane Preclík, to byl teda úlet. Paní má dobré názory. Začít se navážet po 3 letech? Trapné. Omluva by neškodila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík