Dobrý den, no řekl bych že ani jeden druh by se v tak malých prostorech neměl chovat v hejnu, teda pokud je nechcete mít zmrzačené. Moje zkušenost je s alexandry malými, choval jsem je do 2 roků spolu (4 kusy) ve voliéře podobných rozměrů, potom se začali napadat a párovat, tak jsem je rozdělil, jak byli mladí tak docela pohoda, sem tam nějaká šarvátka, ale jak dospěli už musel jít každý pár zvlášť.
Takže za mě ne.
K.
koldy
napsal(a):
Dobrý den, no řekl bych že ani jeden druh by se v tak malých prostorech neměl chovat v hejnu, teda pokud je nechcete mít zmrzačené. Moje zkušenost je s alexandry malými, choval jsem je do 2 roků spolu (4 kusy) ve voliéře podobných rozměrů, potom se začali napadat a párovat, tak jsem je rozdělil, jak byli mladí tak docela pohoda, sem tam nějaká šarvátka, ale jak dospěli už musel jít každý pár zvlášť.
Takže za mě ne.
K.
Je nejaký druh co by se dal chovat v techto prostorech alespon ve dvou parech?popřipadě pár větších papoušku kterym by tohle stačilo?
Dobrý den,
je rozdíl mezi alexandrama malýma a druhama, které Pán vyjmenoval. Voliéra není extrémně velká, ale malá také ne. Musíte zkusit, hlídat a uvidíte. Nemusíte mít pohromadě dva páry stejného druhu, já mám třeba dohromady vousáče s černohlavýma a je to bez problému. Záleží ale na povaze každého ptáka. Mám pár vousáču, které jsem choval i s korelama a horákama a byli naprosto nekonfliktní. Druhý pár nemůžu dát s ničím dohromady ani na zimu. Proto se musí co nejvíce hlídat a popřípadě včas zasáhnout, ale Vaše voliéra je na jeden pár vousáčů a jeden černohlavých, popřípadě rudohlavých, dost velká.
Dobrý den,
já zas takový rozdíl mezi druhy nevidím. Ale určitě je možné chovat papoušky jiných druhů pohromadě i stejného, záleží na povaze papoušků. Já jsem jen psal, že u mne to nešlo.
Jinak co se poštěstilo vám, jinému nemusí, určitě to Pán může zkusit, je to třeba bedlivě hlídat, ale třeba po nějaké době se to papouškům přestane líbit a vrátí se domů a budou zmrzačeni či mrtví.
K.
koldy
napsal(a):
Dobrý den,
já zas takový rozdíl mezi druhy nevidím. Ale určitě je možné chovat papoušky jiných druhů pohromadě i stejného, záleží na povaze papoušků. Já jsem jen psal, že u mne to nešlo.
Jinak co se poštěstilo vám, jinému nemusí, určitě to Pán může zkusit, je to třeba bedlivě hlídat, ale třeba po nějaké době se to papouškům přestane líbit a vrátí se domů a budou zmrzačeni či mrtví.
K.
Zdravím spíše by se mi líbilo mít ve volieře dva páry stejného druhu ale těžko říct který druh je snašlivějši je to o skušenostech a jak řikate jednomu se podaří sestavit pary a budou vklidu a u dalšího sačí jedinec ktery je jine povahy a je problem dosud chovam vše po párech, ale je to ve volierach pestřejší s vice ptakama.
koldy
napsal(a):
Dobrý den,
K.
Rozdíl mezi druhy je velký. Alexandři malí jsou vseobecně agresivní, zatímco třeba u číňanů nebo u Alexandů velkých je vseobecně známo, že se dají chovat v kolonii.
Jsou druhy, u kterých je pravděpodobnost úspěšného společného chovu menší a druhy, kde je pravděpodobnost menší, ale u obou skupin musí být chovatel ve střehu. V takto velké voliéře by ale neměl být za předpokladu dobré kondice ptáků, jakýkoliv problém, který by jste v čas ne podchytil.
fylip
napsal(a):
Rozdíl mezi druhy je velký. Alexandři malí jsou vseobecně agresivní, zatímco třeba u číňanů nebo u Alexandů velkých je vseobecně známo, že se dají chovat v kolonii.
Jsou druhy, u kterých je pravděpodobnost úspěšného společného chovu menší a druhy, kde je pravděpodobnost menší, ale u obou skupin musí být chovatel ve střehu. V takto velké voliéře by ale neměl být za předpokladu dobré kondice ptáků, jakýkoliv problém, který by jste v čas ne podchytil.
Co takhle, dat dohromady do mé voliéry paru čínanu a paru ružovych všechno z letošních odchovu byl by vtom problem co se tyka sparovaní ?
fylip
napsal(a):
No jestli myslíte vzhled, nároky na potravu, hnízdění tak ano. Všechny druhy se dají chovat v kolonii, když máte dostatečnou velkou voliéru či nějaké zařízení. Když máte ideální jedince tak můžete chovat pohromadě cokoliv.
Ano viděl jsem někde na netu chov alexandrů čínských ve voliéře kde byli 3 páry (pán si to pochvaloval bylo to i velice efektní), ale nakonec jsem viděl v inzerci že prodá páru, nevím sice z jakých důvodů, ale myslím si že rušení při hnízdění či napadání ostatních jedinců atd.
Já si myslím, že mimo hnízdění jdou některé druhy chovat pohromadě, třeba různé druhy alexandrů (viděl jsem alexandry malé 2 páry i s korelami) samozřejmě zas to musí být snášenliví jedinci a dostatečně velká voliéra, ale na hnízdění bych je dával do samostatných voliér, proč riskovat?
K.