Korela lutino - jak určit pohlaví?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2015 10:23
petysek.xd

XXX.XXX.4.26

Dobrý den, potřebovala bych poradit s určením pohlaví u korel lutino.
Je pravda, že u korel lutino mají samičky výraznější masku (líčka) než samci?
A mají kolem líček oranžové skvrnky, tzv. zrcadélka tuším, samci nebo samice?

Jinak že samci zpívají samozřejmě vím, mám už takto samce dva vybrané ale u zbylých tří ptáků váhám.

Předem děkuji

25.10.2015 10:32
modrohlavej

XXX.XXX.168.57

petysek.xd napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit s určením pohlaví u korel lutino.
Je pravda, že u korel lutino mají samičky výraznější masku (líčka) než samci?
A mají kolem líček oranžové skvrnky, tzv. zrcadélka tuším, samci nebo samice?

Jinak že samci zpívají samozřejmě vím, mám už takto samce dva vybrané ale u zbylých tří ptáků váhám.

Předem děkuji

0.1 mají ze spodu křídel žlutý pásek oproti 1.0, a výraznější masku mají 1.0.

25.10.2015 13:27
janekk

XXX.XXX.35.49

modrohlavej napsal(a):
0.1 mají ze spodu křídel žlutý pásek oproti 1.0, a výraznější masku mají 1.0.

Dobry den a jak se pozná albino děkuji.

25.10.2015 14:12
Kakadu123

XXX.XXX.176.15

janekk napsal(a):
Dobry den a jak se pozná albino děkuji.

Pozrite jej na matroš

25.10.2015 21:52
skodovak

XXX.XXX.241.249

Ahoj přátelé, mohu se přidat, ať nezakládám nové téma...?

potřebuju poradit ohledně mých korel,2leté nikdy u mně ani ťuk, udajná samice údajně jednou měla..je to pár?

Fotky jedinců, začínají vždy křídlem..

děkuji vám předem.

28.10.2015 16:47
petysek.xd

XXX.XXX.4.26

Děkuji za rady. Ale na několika stránkách jsem našla, že u lutino mutace je skutečně výjimka a samička má výraznější masku. Připojil by se do diskuze ještě někdo s nějakým názorem na sytost zbarvení?

A je pravda, že u perlové mutace mají samičky zespodu křídla pouze "kolečka" a samci spíše pásky?

28.10.2015 22:41
machin

XXX.XXX.209.200

Skodovak:Na první fotce je samec, druhý kus skořicový je špatně nafocen, u strak je zbarvení různé, spíš podle chocholek, chování a hlasového projevu, ale pokud skoř.srt. snášela poznáte to podle kůstek.U samce jsou pevně u sebe a u samice, která snesla je centimetrový rozestup.

28.10.2015 23:12
jako001

XXX.XXX.109.93

Jednoznacnym a najspolahivejsim znakom u lutino aj albino je spev samca a pokial nelutujete korunu dajte urobit dna.

28.10.2015 23:17
jako001

XXX.XXX.109.93

petysek.xd napsal(a):
Děkuji za rady. Ale na několika stránkách jsem našla, že u lutino mutace je skutečně výjimka a samička má výraznější masku. Připojil by se do diskuze ještě někdo s nějakým názorem na sytost zbarvení?

A je pravda, že u perlové mutace mají samičky zespodu křídla pouze "kolečka" a samci spíše pásky?

Tento znak je urcuje spolahlivo len v pripade prirodne sfarbenych, rady ako rozostup kostok alebo tvar chocholky je uz o hodne velkych skusenostiach.jednoznacne najspolahlivejsi je spev koreliaka ide o pekny melodicky spev nie skrekot ak màte pochybnosti skuste tento spev nahrat a pustit ostàvajucim v tàkom v pripade ze tam je samec a je pohlavne zrely vàm zacne odpovedat.

29.10.2015 01:23
skodovak

XXX.XXX.47.255

Děkuji.
Co mám konkrétně fotit? Bylo to mobilem foťák se mně bohužel vybil.
Ty kústky zkusím..

Je to sice hezký mohutný pár, ale rok nic, nevím proč.

29.10.2015 14:02
Kakadu123

XXX.XXX.176.15

skodovak napsal(a):
Děkuji.
Co mám konkrétně fotit? Bylo to mobilem foťák se mně bohužel vybil.
Ty kústky zkusím..

Je to sice hezký mohutný pár, ale rok nic, nevím proč.

Jestli rok nic, a mali budku tak to asi budou 2 samci jelikoz samice snaši vejce s i bez samce.

29.10.2015 14:21
skodovak

XXX.XXX.33.125

Pořád mně klame ten mramor na ocase.
A zpívat jsem ji ještě neviděl.
Oba ptáci jsou takový bez projevů pohlaví na pohled, co mám třeba šedého samce, ten zpívá a chová se při tom jako samec andulky tancuje kýve hlavou, tihle ptáci nic, jen někdy o sebe dá vědět ten tmavý, to snad samec je.

29.10.2015 15:03
zbosace

XXX.XXX.23.52

To s tým mramorovanym chvostom nebolo perlostrakate?

29.10.2015 15:10
skodovak

XXX.XXX.62.242

V tohle se tolik nevyznám. Leda z fotek.

29.10.2015 20:31
zbosace

XXX.XXX.23.52

Pýtam sa lebo nie je vidieť farebné škvrny. Ak by to bola perlostraka samica tak kresba vo farebnom peri zostáva. Ak samec tak kresba sa môže stratiť po roku ale náznaky alebo svetlejšie machule zostanú. Všeobecne u korel zo žltym sfarbením - lutino, žlté straky, žlté perlostraky a škoricove platí zásada že žltšie sú vždy samice.Hlavne na bbrušnej časti a chvost.

29.10.2015 20:44
skodovak

XXX.XXX.34.57

Neměl jsem ji od mladí.
Jediný rozdíl krom barev strakatosti a toho ocasu co je vidět na fotce na nich vidět nikde není. Řekl bych. Jinak chápu co myslíte.

30.10.2015 19:37
skodovak

XXX.XXX.241.249

Tady jsem udělal ještě fotky jestli to pomůže, jedná se mi o tu světlou straku, co jsem nahoře prosil o radu, tmavá je snad samec..

31.10.2015 10:42
warezos

XXX.XXX.248.246

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat zda je pravda že samice lutino mají na ocase náznak vodorovného rýhování jako u přírodních samic? mám 3 lutina z toho jeden loňský je 1,0 a zbylé 2 jsou asi 5 měsíční z prvního hnízda, ale ocas mají čistý jsou to tedy samci? a jen jsem je neslyšel zpívat? Děkuji TK.

31.10.2015 12:29
petysek.xd

XXX.XXX.4.26

Dobrý den, všem děkuji za rady. Určení podle zpěvu je samozřejmě asi nejjistější, mám takto vybrané dva samce. Ještě mám další dvě korely, měly by to být samičky, ale zmátl mě zpěv u jedné z nich, nebyl to přímo zpěv jako u samce, ale pohvizdovala si hodně podobně, ale viděla jsem i zpívat jen jednou od května co ji mám doma. Tak snad se jen snažila napodobovat samce a mohla by to být samice.

Jinak mohla bych udělat i DNA ale u korel mi to přijde momentálně už zbytečné, dva samečci jsou jistí a zbylé dvě začaly momentálně přepéřovat a obě jsou to perlové lutina, tudíž po přepéření už to bude doufám jisté.

ikor

31.10.2015 15:32
ikor

XXX.XXX.103.160

petysek.xd napsal(a):
Dobrý den, všem děkuji za rady. Určení podle zpěvu je samozřejmě asi nejjistější, mám takto vybrané dva samce. Ještě mám další dvě korely, měly by to být samičky, ale zmátl mě zpěv u jedné z nich, nebyl to přímo zpěv jako u samce, ale pohvizdovala si hodně podobně, ale viděla jsem i zpívat jen jednou od května co ji mám doma. Tak snad se jen snažila napodobovat samce a mohla by to být samice.

Jinak mohla bych udělat i DNA ale u korel mi to přijde momentálně už zbytečné, dva samečci jsou jistí a zbylé dvě začaly momentálně přepéřovat a obě jsou to perlové lutina, tudíž po přepéření už to bude doufám jisté.

Možem Vam len tolko na tu samičky že tak isto ako je samec neplodné tak može byť aj samicka neplodná to znamená že nikdy nebude znášať to mám od skuseno.

1.11.2015 13:44
petysek.xd

XXX.XXX.4.26

horooo napsal(a):
Samice.

Děkuji, podle fotky by to měly být opravdu samičky

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík