Dobrý den, chtěla bych se zeptat, měli jsme amazoňana a chtěli bychom s manželem žaka, ale jsem udivená z cen, jak je možné že někde ho nabízí za 8000 a někde za 18000 to je to takový byznys? přitom v inzerátu mají všichni všechny testy stejné, jak si máme vybrat? poradíte mi? bavili jsme se doma o ceně cca 10 000.je tato cena okolo 10 000 v pořádku? díky za odpověď.
Ceny jsou opravdu takto rozdílné. Můj názor: Ručně dokrmené mládě, které je již plně odstavené a naučené na pestrou stravu by mělo mít alespoň 100 dnů, cena bývá okolo 14000-15000Kč.
Určitě se dá koupit i levněji. Před koupí se rozhodně jeďte podívat, v jakém prostředí byl žako odchován, s chovatelem prodebatujte stravu a veškeré potřeby. A žako za 18000 je s vyšetřením, smlouvou a krmením (3kg) u jednoho známého chovatele a prodejce potřeb pro papoušky-nebudu jmenovat kvůli reklamě.
milda 33

XXX.XXX.142.32
Dokrmenýho žaka pod 12000 nekoupite pozor na chytraky kterí prodavají mladata na dokrmení s pbfd mě osobně se to stalo zdravim blba ze slovenska.
alda082
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, měli jsme amazoňana a chtěli bychom s manželem žaka, ale jsem udivená z cen, jak je možné že někde ho nabízí za 8000 a někde za 18000 to je to takový byznys? přitom v inzerátu mají všichni všechny testy stejné, jak si máme vybrat? poradíte mi? bavili jsme se doma o ceně cca 10 000.je tato cena okolo 10 000 v pořádku? díky za odpověď.
Cena za kvalitní mládě žáka je min.14 - 15 tis.
Úplně nejlepší je, když koupíte od chovatele, který má dobré reference od kupujících. Dá to trochu práce a času, vyhledat na netu, přečíst v diskuzích, ale stojí to za to. Já třeba i pro "blbou" křepelku čínskou, která má hodnotu cca 100 Kč, jela 100 km a projela 400 Kč, jenom proto, že jsem si vybrala super chovatele. A vyplatilo se, je pěkná, zdravá a má krásné a zdravé potomky. Pro pyruru jsem jela 250 km k vyhlášenému chovateli (nejen že papoušky chová, ale i publikuje). Takže mi ve finále vyšla na skoro 5000 Kč. ALe zase nelituju. Pár má krásné, silné, zdravé potomky. Nikdy se neprojevila žádná nemoc, dělají mi jen radost. A je třeba si uvědomit, že pořizovací cena je ta nejmenší investice, co vás čeká dalších xxx let.
Toho jsem si vědoma že pořizovací cena je prd oproti tomu co se pak do zvířete vrazí... máme doma ještě kakarika, taky jsem si pro ni jela trochu dál a hledala jsem chovatele i když pták stál 250 Kč je fajn, ale manžel vyrůstal vždy s velkým ptákem a chybí mu, jeho mamka má amazoňana jenže bydlí 250 km od nás tak je manželovi smutno, chápu ho já bych zase nevydržela bez psa, mám dva a život bez nich si už taky neumím představit. tak budeme hledat
eli22
napsal(a):
Úplně nejlepší je, když koupíte od chovatele, který má dobré reference od kupujících. Dá to trochu práce a času, vyhledat na netu, přečíst v diskuzích, ale stojí to za to. Já třeba i pro "blbou" křepelku čínskou, která má hodnotu cca 100 Kč, jela 100 km a projela 400 Kč, jenom proto, že jsem si vybrala super chovatele. A vyplatilo se, je pěkná, zdravá a má krásné a zdravé potomky. Pro pyruru jsem jela 250 km k vyhlášenému chovateli (nejen že papoušky chová, ale i publikuje). Takže mi ve finále vyšla na skoro 5000 Kč. ALe zase nelituju. Pár má krásné, silné, zdravé potomky. Nikdy se neprojevila žádná nemoc, dělají mi jen radost. A je třeba si uvědomit, že pořizovací cena je ta nejmenší investice, co vás čeká dalších xxx let.
Vazena, opravdu si cenim vašeho prispevku ze porizovaci cena je to nejmensi cim by se každý chovatel ac třeba obyčejného tvora mel ridit.Bohuzel je zde hromada tech co by nejlepe levne koupili ale draze nabizeji. Je to smutne ale v prispevcich tak každý druhy uvazuje.Preji mnoho chovatelských radosti a zdravou mysl.