fraze
napsal(a):
Na jare mam v planu postavyt zalet z presnych tvarnic porfix tloustka 20cm, ma někdo zkušenost, musim to ještě z venci zateplovat ?budou tamamazonan modrocely, kakadu ruzovy, zako kongo, ara ararauna.prosi o radu.dekuji
Ano, určitě zateplit, polys.10 cm. Bude tam topení?
Takhle to matlám já. Bohužel to z cihel moc neubývá, ale holt byly zánovní za odvoz. Nad lepším materiálem jsem také uvažoval, ale myslel jsem, že ty bloky jsou levnější. Zase by to ale přibývalo. Ale asi úsporu na blokách dám do střechy z pur panelů. Dal jsem poptávku výrobci v okolí a nabídl 500m2. Bude to taky pálka, ale zase než to dělat z támů, podbíjení, zateplení, krytina a ta práce. Mím tempem bych to taky nemusel dodělat
Já jsem letos také stavěl letos z 20. Zdivo zatepleno nemám, akorát jen střechu kde je 8cm a dveře. Střechu jsem "zateploval" jen kvůli létu, aby tam nebylo až tak velké vedro. Izolace 8 není nic moc, ale aspoň něco(zbyla mě ze stavby baráku). Jinak to zdivo pro teplomilné ptáci určitě nebude stačit, určitě zateplit. Já chovám odolné ptáci, tak to moc neřeším. Spíš mě dělá problém vlhkost.