Papoušek horský kouřový-pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2015 08:40
avio

XXX.XXX.245.166

Dobrý den, v jakém měsíci lze určit pohlaví kouřáků?děkuji.

28.11.2015 08:56
martin.z.vranova

XXX.XXX.214.130

avio napsal(a):
Tady jsou jejich fotky.

Akí sú starí ?

28.11.2015 09:35
avio

XXX.XXX.245.166

Jsou letošní, když jsem je kupoval od 2 chovatelů říkali, že jsou od května.

28.11.2015 09:52
modrohlavej

XXX.XXX.168.57

avio napsal(a):
Jsou letošní, když jsem je kupoval od 2 chovatelů říkali, že jsou od května.

Na 1 fotce 0.2, na 2 fotce 2.0, na 3 fotce 0.1, a na 4 fotce 1.0.

28.11.2015 10:21
avio

XXX.XXX.245.166

No to jsou furt oni na těch fotkách akorát že ty fotky 3 jsou starší a aktuální dnešní je ta 2. fotka
takže myslíte že už se to pozná ve staří 7měsiíců ?

28.11.2015 14:01
barp58

XXX.XXX.20.42

avio napsal(a):
No to jsou furt oni na těch fotkách akorát že ty fotky 3 jsou starší a aktuální dnešní je ta 2. fotka

To ještě nepoznáte. Samci by měli začít žloutnout na břiše tak ůnor březen 16 a hotoví by měli být do toho května 16, tedy do roku. Jak budou více žloutnout, tak se to pozná i dle osasních per, nové ocasní pero bude celé černé bez růžového lemu. Ale to musí být v určitém období, to nevím přesně, jinak naroste nové pero zase s růžovým lemem. Poznáte i podle hlasového projevu, samci si jako by povídají a mohou se i občas uklonit. Taky začne více červenat zobák.Též jim začnou křídelní znaky více červenat, samicím ne. Ty by měli zůstat takové jaké jsou. At'se daří. Pavel.

28.11.2015 14:05
barp58

XXX.XXX.20.42

barp58 napsal(a):
To ještě nepoznáte. Samci by měli začít žloutnout na břiše tak ůnor březen 16 a hotoví by měli být do toho května 16, tedy do roku. Jak budou více žloutnout, tak se to pozná i dle osasních per, nové ocasní pero bude celé černé bez růžového lemu. Ale to musí být v určitém období, to nevím přesně, jinak naroste nové pero zase s růžovým lemem. Poznáte i podle hlasového projevu, samci si jako by povídají a mohou se i občas uklonit. Taky začne více červenat zobák.Též jim začnou křídelní znaky více červenat, samicím ne. Ty by měli zůstat takové jaké jsou. At'se daří. Pavel.

První fotka bych řekl samice, čtvrtá samec, u druhé si nejsem jistý, chtělo by to z větší blízky. Pavel.

28.11.2015 15:26
goose

XXX.XXX.120.166

avio napsal(a):

Ve stáří zhruba půl roku začínají postupně některé kusy žloutnout. Někteří intenzivněji, někteří naopak ještě daleko později. Čili teď v tuto dobu to můžete pomalu rozpoznávat, nikoliv určit na 100 %.
Všiml jsem si během roku, že se objevují inzeráty, kdy chovatelé prodávají roční kusy, čili možná by bylo lepší investovat o nějakou tu stokorunu více, koupit kus, kde už to zřetelně poznáte a máte přece jen větší jistotu co jste koupil. Sám to dělám úplně stejně. Mladé horáky během léta odstavím a nechám si je do jara roku dalšího, kdy je budu nabízet. Mám tak sám pro sebe větší jistotu co vlastně nabízím. Zároveň jsem na základě předchozích zkušeností přesvědčen, že je to stále ještě období velmi vhodné pro sestavování potenciálních nových chovných párů.
Jestli si smím dovolit otázku, pak bych se zeptal na základě čeho Vám ti chovatelé ty horáky nabízeli? Dost pochybuji, že Vám byli schopni říct jaké Vám prodávají pohlaví.

28.11.2015 15:27
avio

XXX.XXX.245.166

Dobře děkuji vám moc :).

28.11.2015 15:32
avio

XXX.XXX.245.166

No kupoval jsem pro mě naslepo a řekl jsem si až se to vybarví tak budou koupim do páru nebo to nechám tak když to bude pár.Ale chovatele to tipovali podle chovu z domu tak to udajně mohlo jít do páru. Ale ja šel do toho hned že budu vědět až příští rok co to je a pak se uvidí.

28.11.2015 15:40
goose

XXX.XXX.120.166

Děkuji za odpověď. Tak ať se zadaří a složíte dobrý chovný pár.

28.11.2015 17:48
barp58

XXX.XXX.20.12

barp58 napsal(a):

Před lety jsem měl pár, choval u mě 6 let, jak kdy 4-5-6 mladých. Vždy tak 2 měsíce po výletu se dalo určit jejich pohlaví dle vzhledu. Co jsem přenechal chovatelům, nikdy jsem se nespletl. Samice byly zelenější, samečci žlutozelení a červená kresba v křídle byla jasnější a více červená.Pavel.

28.11.2015 17:51
avio

XXX.XXX.245.166

Tak to chápu to je lepší možná i poznat když člověk má vic jedinců v jedné voliéře ale ja mám bohužel tyto 2 kusy mladé :D.

23.2.2016 15:12
avio

XXX.XXX.245.166

Tak co myslite vybarví se do Páru ?

23.2.2016 16:34
simacek123

XXX.XXX.142.1

avio napsal(a):
Tak to chápu to je lepší možná i poznat když člověk má vic jedinců v jedné voliéře ale ja mám bohužel tyto 2 kusy mladé :D.

Staci když jim vytrhnes ze spodni časti ocasu barevna pera, samci dorostou cerna samici opet barevna.A mas jistotu na 100%.

Přidejte reakci

Přidat smajlík