Bednář

XXX.XXX.25.97
Dobrý den,
chci se zeptat co říkáte na tuto směs zrní, chci papouškům trochu přilepšit
celková váha nové směsi je 180 Kg: dříve dostávaly, váha celkové směsi je taky 180 Kg
Kardi 5Kg Proso zelené 30Kg
Čirok 5Kg Proso červené 50Kg
Lesknice 25Kg Proso žluté 30Kg
Oves nahý 15Kg Lesknice 25Kg
Oves žlutý neloupaný 10Kg Oves nahý 25Kg
Pohanka 10Kg Slunečnice černá 20kg
Proso zelené 25Kg
Proso červené 25Kg
Proso žluté 25Kg
Proso senegalské 15Kg
Slunečnice černá 5kg
Slunečnice žíhaná 10Kg
Lněné semínko 5Kg
Také mě zajímá jestli s přidanými druhy obilnin máte nějaké zkušenosti u andulek a u korel.
Předem děkuji za rady a připomínky,
Honza.
Bednář

XXX.XXX.25.97
Dobrý den,
celková váha nové směsi je 180 Kg:
Kardi 5Kg
Čirok 5Kg
Lesknice 25Kg
Oves nahý 15Kg
Oves žlutý neloupaný 10Kg
Pohanka 10Kg
Proso zelené 25Kg
Proso červené 25Kg
Proso žluté 25Kg
Proso senegalské 15Kg
Slunečnice černá 5kg
Slunečnice žíhaná 10Kg
Lněné semínko 5Kg
dříve dostávaly, váha celkové směsi je taky 180 Kg
Lesknice 25Kg
Oves nahý 25Kg
Slunečnice černá 20kg
Proso zelené 30Kg
Proso červené 50Kg
Proso žluté 30Kg
Také mě zajímá jestli s přidanými druhy obilnin máte nějaké zkušenosti u andulek a u korel.
Honza.
PS: omlouvám se ale nějak se mi to v první příspěvku rozhodilo tak přidávám znovu
Bednář
napsal(a):
Dobrý den,
Kardi 5Kg
Čirok 5Kg
Lesknice 25Kg
Oves nahý 15Kg
Pohanka 10Kg
Proso zelené 25Kg
Proso červené 25Kg
Proso žluté 25Kg
Proso senegalské 15Kg
Slunečnice černá 5kg
Slunečnice žíhaná 10Kg
Lněné semínko 5Kg
Lesknice 25Kg
Oves nahý 25Kg
Slunečnice černá 20kg
Proso zelené 30Kg
Proso červené 50Kg
Proso žluté 30Kg
Honza.
PS: omlouvám se ale nějak se mi to v první příspěvku rozhodilo tak přidávám znovu
Ano mate bohatou smes, jde vydet ze opravdu nesetrite jako většina chovatelu, i když druhy které uvadite jde chovat jen na zakladni potrave i ja jsem nazoru ze na krmivu se nemá setrit.Nesetrete a jiste poznate ze casem zjistite ze delate dobře.
Bednář
napsal(a):
Dobrý den,
Kardi 5Kg
Čirok 5Kg
Lesknice 25Kg
Oves nahý 15Kg
Pohanka 10Kg
Proso zelené 25Kg
Proso červené 25Kg
Proso žluté 25Kg
Proso senegalské 15Kg
Slunečnice černá 5kg
Slunečnice žíhaná 10Kg
Lněné semínko 5Kg
Lesknice 25Kg
Oves nahý 25Kg
Slunečnice černá 20kg
Proso zelené 30Kg
Proso červené 50Kg
Proso žluté 30Kg
Honza.
Pro druhy co jste vyjmenoval je krmení naprosto dostačující, napíšu pár postřehů. Čirok do suché směsi nedávám, je to perfektní základ do máčené nebo klíčené směsi, ale zde bych místo něj dal určitě semenec. Červené proso mi ptáci moc nebrali, určitě bych místo něj radši navýšil procento pohanky té není nikdy málo. Možná, když chcete takovou pestrou směs můžete jim dát ještě kolem 4% ostropestřece.
Bednář

XXX.XXX.25.97
Děkuji vám za reakce, tak že čirok říkáte do suché směsi nedávat, táta mi říkal že jsme ho dříve taky braly a moc ho nechtěly, ale máčet jsme ho nezkoušely, teď určitě zkusím děkuji za radu. Jinak co se týče semence a ostropestřece na tyto druhy jsem taky koukal, ale už je to trochu přes rozpočet, taky si myslím že by se šetřit určitě na nich nemělo, my si taky čas od času dopřejeme že ano, ale 67 Kč za kylo, už je trochu moc, ta nová směs víde i tak asi o 300 Kč dráž, ale musím říct že na žrádlo si zatím vždy vydělaly sami a někdy i něco zbylo, ale samozřejmě není to žádný velkochov. No nyní mám 9 párů andulek a 2 páry korel no a na zemi pobíhá 8 křepelek japonských, pak mám ještě 3 čínský křepelky, ale ty jsou samostatně, protože nevím jak by se na ně ty japonský tvářily no, z toho plyne další otázka, co myslíte mohly by být křepelky čínské s ostatníma tedy s andulkami, korelami a s japonkama?
Ubral bych slunečnice a přidal lesknice, já prosa hned smíchal ze 4 druhů, čirok někteří ptáci vezmou jiní ne.K semenci se přikláním také je lepší jak ta slunečnice bez ní jsem měl mládata u korel mnohem robustnější a jak říká můj kamarád slunečnice až je mínus 10
Mám jej do namáčecí směsi která obsahuje asi 16 druhů semen.
Bednář

XXX.XXX.25.97
Tak jsem ubral tech 10 Kg slunečnice žíhané na 5 Kg a těch pět kilogramů jsem přidal v další plodině a to je Nigér, bohužel ten semenec by mě už stál skoro gatě dal jsem si limit směsi na 3000 Kč a nyní mě vychází na 2954 Kč oproti dřívějšku, kdy by mě stála 2400 Kč, vím že bych na nich šetřit neměl jak psal kolega na hoře, ale zase tolik hlubokou peněženku nemáme.Myslím že je to obrovský skok dříve měly 6 druhů nyní 14 pokud dobře počítám
Bednář
napsal(a):
Děkuji vám za reakce, tak že čirok říkáte do suché směsi nedávat, táta mi říkal že jsme ho dříve taky braly a moc ho nechtěly, ale máčet jsme ho nezkoušely, teď určitě zkusím děkuji za radu. Jinak co se týče semence a ostropestřece na tyto druhy jsem taky koukal, ale už je to trochu přes rozpočet, taky si myslím že by se šetřit určitě na nich nemělo, my si taky čas od času dopřejeme že ano, ale 67 Kč za kylo, už je trochu moc, ta nová směs víde i tak asi o 300 Kč dráž, ale musím říct že na žrádlo si zatím vždy vydělaly sami a někdy i něco zbylo, ale samozřejmě není to žádný velkochov. No nyní mám 9 párů andulek a 2 páry korel no a na zemi pobíhá 8 křepelek japonských, pak mám ještě 3 čínský křepelky, ale ty jsou samostatně, protože nevím jak by se na ně ty japonský tvářily no, z toho plyne další otázka, co myslíte mohly by být křepelky čínské s ostatníma tedy s andulkami, korelami a s japonkama?
K těm křepelkám čínským. S andulkami a korelami v pohodě, ale s japonkama vůbec. Ty by je s největší pravděpodobností zabily.