Môžem granatove jablko zamrazit vcelku /bez vylúpania/? Dostal som sa k väčšiemu množstvu a časovo ich nestihnem vylúpať. Po rozmrazení viem skrmiť do 2 dní... Vylúpané som mával v minulosti, potrebujem radu niekoho, kto ich skúsil zamraziť vcelku a ako sa potom s nimi robilo...Ďakujem vopred za použitelné skúsenosti.
kele
napsal(a):
Môžem granatove jablko zamrazit vcelku /bez vylúpania/? Dostal som sa k väčšiemu množstvu a časovo ich nestihnem vylúpať. Po rozmrazení viem skrmiť do 2 dní... Vylúpané som mával v minulosti, potrebujem radu niekoho, kto ich skúsil zamraziť vcelku a ako sa potom s nimi robilo...Ďakujem vopred za použitelné skúsenosti.
Určitě.Zamrazoval jsem celá jablka a v pohodě.Po rozmrazení jsou sice měkká, ale
ptákům to vůbec nevadilo.Všechno sežrali, zbyla jen"šlupka" - někdy.
kele
napsal(a):
Myslíte granátové jablko ako ja? Ak áno, ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď.
Dobrý večer pane Doktore.
Granátové jablka jsem zkoušel dříve mrazit pro pyrury a konžské, ptáci mě to po rozmrazu brali velmi individuálně :) naopak čerstvé brali do poslwdního kousku. Dnes už loupám granáty rodině a na ptácích to není znát.Vše jde nahradit, u granátových jablek je to velmi jednoduché. Není to žádná vitamínová bomba, než se k nám dostanou.
M. Štěpán.
Dobrý deň pán Štěpán, ďakujem za skúsenosť. Rozmrazené granátové jablká budem dávať hlavne fuzáňom /vousákom/ a tí preferujú prezreté ovocie. Skúsim časť zamraziť a o pár dní rozmrazené ponúknuť vtákom a uvidím... Podľa toho sa v budúcnosti zariadim.
S tými vitamínmi máte pravdu...ide mi hlavne o pestrosť krmenia. Vitamínov dostávajú dosť v komerčných špecialitách pre fruktivormné vtáctvo...
kele
napsal(a):
Dobrý deň pán Štěpán, ďakujem za skúsenosť. Rozmrazené granátové jablká budem dávať hlavne fuzáňom /vousákom/ a tí preferujú prezreté ovocie. Skúsim časť zamraziť a o pár dní rozmrazené ponúknuť vtákom a uvidím... Podľa toho sa v budúcnosti zariadim.
S tými vitamínmi máte pravdu...ide mi hlavne o pestrosť krmenia. Vitamínov dostávajú dosť v komerčných špecialitách pre fruktivormné vtáctvo...
Dobrý den.
Jako spestření je to určitě věc naopak výborná. Pyrurové si se zrnkami dokázali pěkně zahrát. Letos byly docela pěkně zralé granáty v lidlu, dlouho sem nenatrefil na tak chutné plody. Teď už je tam, ale nevídávám. Ať se Vám i ptákům daří.
M. Štěpán.