intermedia

XXX.XXX.3.198
Dobrý deň prajem! Povedal by som to tak, že skutočná Ornita sa uskutočnila v Trenčianskej Turnej a výstava v Nitre iba niesla jej názov. Klubová výstava kanárikov bola skutočne pekná.
intermedia
napsal(a):
Dobrý deň prajem! Povedal by som to tak, že skutočná Ornita sa uskutočnila v Trenčianskej Turnej a výstava v Nitre iba niesla jej názov. Klubová výstava kanárikov bola skutočne pekná.
SZCH - odbor exotické vtáctvo vykonal formálny rekord, Ornita 2x za rok!
Chovatelia Česka a Slovenska spojte sa, pravda zvíťazí !
Koniec dobrý, všetko dobré.
Foto z netu.
karolpodolinsky
napsal(a):
Aký bol XIX. ročník celoštátnej výstavy exotického vtáctva ORNITA včítane Klubovej výstavy kanárikov v Nitre počas CVZ 2015 z pohľadu návštevníkov a vystavovateľov ?
Tajomstvo dejín - ORNITA SZCH
Týmto sa chcem písomne cez diskusiu spýtať a seriózne dopracovať k názvu príspevku so štatistickým číslom devätnásť - XIX. Ornita SZCH. Je to správne číslo?
Katalóg = XVIII. CELOŠTÁTNA VÝSTAVA ZVIERAT s medzinárodnou účasťou 12.-13.12.2015, VÝSTAVISKO AGROKOMPLEX NITRA.
Citujem z KATALÓGU s týmto vyššie uvedeným názvom, zo str.7, kde je uvedené - Pavilón A: Svet zvierat, exotické vtáctvo – Ornita, akváriové ryby, spevavé kanáriky, ušľachtilé morčatá
Taktiež citujem z toho istého KATALÓGU s týmto vyššie uvedeným názvom, str.8, kde je nesprávne uvedené poradie a dátum, rok výstavy; Zoznam a označenie udelených titulov a ocenení na XVII. Celoštátnej výstave zvierat, Nitra 2014
Poznamenávam, že ihneď po zverejnení tohto nového príspevku, v časovom limite s možnosťou editovať príspevok, sme telefonicky rozprávali. Upozornil som Ťa na anachronizmus v číselnom poradí pre odborný názov (terminus technicus) ORNITA s poradím (devätnásta) XIX. ORNITA.
Odkaz na článok z decembra 2011 o SZCH neuskutočnenej Ornite na XIV. Celoštátnej výstave zvierat; http://www.chovatelskenoviny.sk/?en_tri-otazky-ericha-kubicu,46.
Co tu riesite nezmysli takto to ma byt vsetko okolo narodnej vystavy by sa malo tocit a kolko kto kedy vystavil stym sa robyt nic neda a vydarena akcia, rano burza potom vystavaq mohlo prist cele slovensko cesi madari kto len chcel a je to vsetko nakope no proste 3v1, a pani co makaly okolo kanarov a exotov klobuk dole zvladly to nad ludske sily.
Burza a výstava bola určite zvládnutá dobre. Obetaví organizátori, chovatelia - vystavovatelia, taktiež predajcovia a návštevníci burzy boli spokojní?
Na to je diskusia, aby sme konštruktívne diskutovali. Môžete vecne doplniť problematiku odborného výstavníctva SZCH na Slovensku o svoje vlastné odborné postrehy. Ďalšie dôležité informácie treba doplniť. Sú tu neustále opakujúce sa veľké rezervy. Výstava a burza skončila, ale veľmi dôležitý je katalóg z výstavy, ako dokument o XVIII. Celoštátnej výstave zvierat.
Výsledky Klubovej súťaže KCHFPKaK na SK počas výstavy ORNITA 2015 v Nitre najdete na web.stránke klubu : www.kanarikyklub.com.
Foto z posudzovania na Ornite 2015, spôsob ktorý poukázal i na tie najmenšie nedostatky na vystavených vtákov čo sa samozrejme prejavilo i v bodovom hodnotení najme farebných kanárikov.
rastislavmpavelka
napsal(a):
Burza a výstava bola určite zvládnutá dobre. Obetaví organizátori, chovatelia - vystavovatelia, taktiež predajcovia a návštevníci burzy boli spokojní?
Na to je diskusia, aby sme konštruktívne diskutovali. Môžete vecne doplniť problematiku odborného výstavníctva SZCH na Slovensku o svoje vlastné odborné postrehy. Ďalšie dôležité informácie treba doplniť. Sú tu neustále opakujúce sa veľké rezervy. Výstava a burza skončila, ale veľmi dôležitý je katalóg z výstavy, ako dokument o XVIII. Celoštátnej výstave zvierat.
Neviem komu bude chybat katalog z vystavy, ja ho sice mam ale verim ze tak do maja kym nebude niekto robyt poriadky a nesupne ho do smetaka, a povazovat katalog za neaky smerodatny dokument? keby sa riesily veci podstatne tak vystava bola na pocet obyvatelov slovenska na velmi slusnej urovni, ze sa nevystavovaly krizence a avihauna europska a azijska je na pomeri nasich chovou si myslim uplne jasne, ved v podstate p. Pavelka vy ste jediny odbornik na Slovensku co dochovava kvalitne krizence a euroazijsku faunu teda otom aspon pisete osobne som sa z vasimi kvalitnymi krizencami asi nikdy nestretol a v 2014 som vas aj vyzival na ukazku co ste nachovaly vystavil som 2ks vy? a polemizovat tu kolko vystav ci jedna alebo pat nieje na mieste, na kolko sacitia organyzatori tolko vystav spravia a ako sa bude vystava volat je tiez uplne jedno neide o nazov ale o tematiku a ako sa vezme, napriklad v taliansku su vystavi ktore si robia chovatelia sami niekde v hale vystava zacne rano posudzuju sa vtaky do mikrofonu chovatelia maju volnu debatu vecer si nalozia vtaky do auta a uz je po vystave.
on marek
napsal(a):
Neviem komu bude chybat katalog z vystavy, ja ho sice mam ale verim ze tak do maja kym nebude niekto robyt poriadky a nesupne ho do smetaka, a povazovat katalog za neaky smerodatny dokument? keby sa riesily veci podstatne tak vystava bola na pocet obyvatelov slovenska na velmi slusnej urovni, ze sa nevystavovaly krizence a avihauna europska a azijska je na pomeri nasich chovou si myslim uplne jasne, ved v podstate p. Pavelka vy ste jediny odbornik na Slovensku co dochovava kvalitne krizence a euroazijsku faunu teda otom aspon pisete osobne som sa z vasimi kvalitnymi krizencami asi nikdy nestretol a v 2014 som vas aj vyzival na ukazku co ste nachovaly vystavil som 2ks vy? a polemizovat tu kolko vystav ci jedna alebo pat nieje na mieste, na kolko sacitia organyzatori tolko vystav spravia a ako sa bude vystava volat je tiez uplne jedno neide o nazov ale o tematiku a ako sa vezme, napriklad v taliansku su vystavi ktore si robia chovatelia sami niekde v hale vystava zacne rano posudzuju sa vtaky do mikrofonu chovatelia maju volnu debatu vecer si nalozia vtaky do auta a uz je po vystave.
Nakoľko ste si dali námahu a napísali viacero svojich myšlienok a výčitiek, odpovedám.
Katalóg XVIII. CELOŠTÁTNA VÝSTAVA ZVIERAT s medzinárodnou účasťou pod záštitou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky je vážny dokument, ktorý obetavým organizátorom výstavy farebných, postavových kanárikov a vystavovateľom kanárikov veľkú reklamu neurobil. Prečo? Žiaľ pripravený článok konateľa KLUBU Karola Podolinského o 35. ročnej činnosti Klubu chovateľov farebných, postavových kanárikov a krížencov na Slovensku, v katalógu nebol zverejnený... Avšak na str.35 je dôstojný článok o činnosti z iného odboru chovateľov; „Propagačná ukážka ÚOK pre chov spevavých kanárikov.“ Bližšie tento problém s katalógom v ročníku 2015 nekomentujem. Nepoznám celú podstatu cenzúry reklamy Klubu chovateľov farebných, postavových kanárikov a krížencov na Slovensku.
Cez komornú výstavu vtáctva som prešiel bez potreby nazrieť do katalógu. Prečo? Výborných FK poznať, ako aj ich chovateľov zväčša bez toho, aby mi niečo dôležité ušlo z tejto sviatočnej udalosti. Pri farebných kanárikoch, ktoré dobre nereprezentovali štandard C.O.M. som sa dlho nebavil, nezdržal. Až doma z katalógu som sa dočítal koľko veľa bolo na výstave prihlásených FK s faktórom OPÁL, žiaľ na papieri. V skutočnosti to boli buď štiepiteľný na opál, či súrodenci od opál, alebo medzi farba z opál, najmä opál/topás... Posudzovatelia veľa nedostatkov postrehli, zväčšia to vyriešili, cez nízke bodové ohodnotenie.
Čo sa týka Vašich krížencov, mohli ste v novembri tohto roku spolu s členmi KLUBU reprezentovať Slovenskú republiku na 28. Európskej výstave zvierat v Metz, vo Francúzsko. Krížence hodnotil Prof. Dr. Werner Slánek z Nemecka.
Na burze, ktorá sa konala spolu s výstavou (13.12.2015) zhodou okolnosti doniesol som i jedného kríženca Kanárik x Stehlík major. Priateľ exotár, ktorý ho prevzal, pravidelne ponúka na burze svoje exotické vtáctvo. Podľa jeho slov bol veľmi milo prekvapený, aký záujem je o jeho nový prírastok. Takéhoto krásavca si takmer skoro všetci okoloidúci všimli a pýtali sa na cenu. Nový majiteľ je; http://www.chovatelskenoviny.sk/?en_rodina-mullerova,47
Na ďalšie Vaše „postrehy o výstavníctve vo svete“ nepovažujem za potrebne odpovedať.
on marek
napsal(a):
Dovoluji si vám oponovat. Jako kluk jsem začal jezdit na Exotu a pak i jiné výstavy.
Ze všech těchto výstav si katalogy zakládám.
Myslím, že nejenom já.
katalog je vizitka a taková třešnička na dortu z každé kvalitní výstavy. Nebo by měl být.
glanz
napsal(a):
Dovoluji si vám oponovat. Jako kluk jsem začal jezdit na Exotu a pak i jiné výstavy.
Ze všech těchto výstav si katalogy zakládám.
Myslím, že nejenom já.
katalog je vizitka a taková třešnička na dortu z každé kvalitní výstavy. Nebo by měl být.
Je rok 2015 naco by vam boly v dnesnej dobe katalogy? vsetko najdete na nete.
on marek
napsal(a):
Já mám kamaráda nebo spíše dobrého známého, který má schované katalogy ze všech výstav, kterých se zúčastnil, včetně Světových šampionátů a věřte, že je to zajímavé čtení a tak trochu se je čím chlubit " když máte něco v ruce " je to přeci památka na celý život.
on marek
napsal(a):
Keď ste taký expert na nete, pohľadajte - vyhľadajte si v hardvér patričný „softvér - textový editor pre slovenský jazyk“ a nerobte hanbu slovenskému jazyku.
Čo sa týka diskusii "KATALÓG". Tu je Váš slávny net; http://www.mondialfoipiacenza2009.it/
Taliansko je známe, že nemalo napr. katalóg na predaj pre návštevníkov Svetovej výstave vtáctva v Piacenza v roku 2009. Čo bolo pre návštevníka výstavy v sobotu, vážny nedostatok. Napriek tejto skúsenosti z Talianska, bola to veľmi pekná svetová výstava vtáctva s adekvátnou burzou a s mimoriadnym úspechom slovenského chovateľa - vystavovateľa farebných kanárikov, „Rolanda Petríka“!
rastislavmpavelka
napsal(a):
Keď ste taký expert na nete, pohľadajte - vyhľadajte si v hardvér patričný „softvér - textový editor pre slovenský jazyk“ a nerobte hanbu slovenskému jazyku.
Čo sa týka diskusii "KATALÓG". Tu je Váš slávny net; http://www.mondialfoipiacenza2009.it/
Taliansko je známe, že nemalo napr. katalóg na predaj pre návštevníkov Svetovej výstave vtáctva v Piacenza v roku 2009. Čo bolo pre návštevníka výstavy v sobotu, vážny nedostatok. Napriek tejto skúsenosti z Talianska, bola to veľmi pekná svetová výstava vtáctva s adekvátnou burzou a s mimoriadnym úspechom slovenského chovateľa - vystavovateľa farebných kanárikov, „Rolanda Petríka“!
Treba v Itálii, Bari 2014 katalogů spousta pro všechny a vystavovali i čeští chovatelé a jak jsem se díval do přivezeného katalogu slovenské chovatele jsem tam nevidel, nebo mě opravte. Čeští chovatele vystavovali jak barevné kanáry tak andulky a korely, tak Nevim jak to s temi katalogy je. ? Není důležitè zvítězit ale zůčastnit se, to je proste povinnost kazde země která je členem C.O.M.
Kanářice
napsal(a):
Treba v Itálii, Bari 2014 katalogů spousta pro všechny a vystavovali i čeští chovatelé a jak jsem se díval do přivezeného katalogu slovenské chovatele jsem tam nevidel, nebo mě opravte. Čeští chovatele vystavovali jak barevné kanáry tak andulky a korely, tak Nevim jak to s temi katalogy je. ? Není důležitè zvítězit ale zůčastnit se, to je proste povinnost kazde země která je členem C.O.M.
Uz ked sme az tu ja som od roku 2007 nevydel ani v jednom talianskom katalogu ziadneho ceskeho vystavovatela dokonca na narodnej vystave vicenza som tiez nevidel na regionalnych vystavach uz vuobec nie, ale vydel som tam slovenskych vystavovatelov ci uz farebnych postavovich kanarov, krizencov a euroazijsku faunu, ba dokonca slovak vyhral vo vicenzi na fiera internazionale v kategorii papagaje, v 2009 v piacenze boly katalogi davane k vstupenkam co je pre talianov dost zaujimave pretoze v taliansku na maloktorej vystave je katalog a ked je je katalog kde su uvedene sutazne triedy a prinajlepsom prvy 5 z naj obodovanymi vtakmi, keba som si za 10r talianskych vystav mal odkladat katalogi tak ich mam za mensi kamion, v taliansku je kazdy vikend vystava od oktobra az do januara aj 4 vzstavi za vikend
bohuzial zase mate navrch ale zase len v mlateni prazdnej slami, skoda ze nemam tu drzost vas vyzvat vystavit na neakej slovenskej vystave ako je nitra vase specialne exemplare.
rastislavmpavelka
napsal(a):
2° 461 SL PETRIK Roland 366
3° 460 SL PETRIK Roland 364.
Kanářice
napsal(a):
Správne! Neúčasť chovateľov zo Slovenskej republiky v Taliansku 2014 sme prediskutovali tu;
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/nemodforum/r/detail/1639719/jede-nekdo-na-svetovy-sampionat-do-italskeho-bari
Negeneralizujme, že za sporadickú kolektívnu účasť chovateľov "zo Slovenska a Česka", na svetových výstavách vtáctva, je vinný KATALÓG.
Česko zastupovalo na poslednom ŠAMPIONÁTE 2015 v Rosmalen - Holandsku, stále to isté veľmi úspešné DUO - Groda a Poštulka. Slovensko bolo zastúpené na tom istom ŠAMPIONÁTE v Holandsku 2015 „pätnástimi -15 chovateľmi, vystavovateľmi“.
on marek
napsal(a):
2° 461 SL PETRIK Roland 366
3° 460 SL PETRIK Roland 364.
SL = Sierra LeoneTo je urážka slovenských chovateľov a Slovenskej republiky
SK = Slovensko Úspech slovenského viacnásobného šampióna v najpopulárnejších lipochromových farebných kanárikov s červeným faktórom, je z viacerých ŠAMPIONÁTOV vtáctva + Európskej výstavy zvierat 2009.
rastislavmpavelka
napsal(a):
Správne! Neúčasť chovateľov zo Slovenskej republiky v Taliansku 2014 sme prediskutovali tu;
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/nemodforum/r/detail/1639719/jede-nekdo-na-svetovy-sampionat-do-italskeho-bari
Negeneralizujme, že za sporadickú kolektívnu účasť chovateľov "zo Slovenska a Česka", na svetových výstavách vtáctva, je vinný KATALÓG.
Česko zastupovalo na poslednom ŠAMPIONÁTE 2015 v Rosmalen - Holandsku, stále to isté veľmi úspešné DUO - Groda a Poštulka. Slovensko bolo zastúpené na tom istom ŠAMPIONÁTE v Holandsku 2015 „pätnástimi -15 chovateľmi, vystavovateľmi“.
Tak jenom doufám, ze vás v lednu zase neodradí vzdálenost Portugalska jako italského Bari, ono kdyz je to kousek tak se to cestuje ale jed dal, to chce opravdu nadšeni.
Nechcem sa opakovať, ale predsa; Buďme optimisti, že všetci dožijeme sa SVETOVEJ VÝSTAVY VTÁCTVA v Českej republike, ktorú bude organizovať Český svaz chovatelů + Slovenský zväz chovateľov.
Foto z netu; http://www.chovatelskenoviny.sk/?en_klub-chovatelov-farebnych-kanarikov-so-sidlom-v-michalovciach-1979-1989,31.
rastislavmpavelka
napsal(a):
Nechcem sa opakovať, ale predsa; Buďme optimisti, že všetci dožijeme sa SVETOVEJ VÝSTAVY VTÁCTVA v Českej republike, ktorú bude organizovať Český svaz chovatelů + Slovenský zväz chovateľov.
Foto z netu; http://www.chovatelskenoviny.sk/?en_klub-chovatelov-farebnych-kanarikov-so-sidlom-v-michalovciach-1979-1989,31.
A tak jedete do Portugalska v 16 členem týmu chovaťelov nebo jste doma ? Podle mě není dulezity počet chovaťelov ale účast.
Kanářice
napsal(a):
A tak jedete do Portugalska v 16 členem týmu chovaťelov nebo jste doma ? Podle mě není dulezity počet chovaťelov ale účast.
Ak hovoríte za seba, že ste pán Groda, alebo pán Poštulka, prosím.
Zo Slovensko našiel sa taktiež jeden odvážny, osamelý jazdec.
Prajem všetkým šťastnú cestu a úspešný návrat domov.
rastislavmpavelka
napsal(a):
Ak hovoríte za seba, že ste pán Groda, alebo pán Poštulka, prosím.
Zo Slovensko našiel sa taktiež jeden odvážny, osamelý jazdec.
Prajem všetkým šťastnú cestu a úspešný návrat domov.
Bohužel nejsem tak dobry chovatel ale pokud vím tak z České republiky jedou čtyři chovatele kromě Grody a Postulky jedou dva kanarkaři kteří už byli na Svetaku tak hodne štěstí. A jak jede vás kolega to nevim.
on marek
napsal(a):
Pro mne má papírový katalog stejnou cenu jako pro kolegu "on marek". Stačí mi když jej najdu v elektronické podobě. Například letos jsem měl katalog Reggia "prolistovaný" dříve než jsem dorazil na výstavu.
To že se najdou chyby je jasné všem, kteří k tvorbě katalogu alespoň přičichli.
Tady máte adresu webu, na kterém najdete všechny katalogy s velkých výstav.
http://palmares.ornitho.free.fr/
Ti co mají rádi papír, tak vytisknou a založí do knihovny, zbytek uloží soubory do složky.
jaros
napsal(a):
Pro mne má papírový katalog stejnou cenu jako pro kolegu "on marek". Stačí mi když jej najdu v elektronické podobě. Například letos jsem měl katalog Reggia "prolistovaný" dříve než jsem dorazil na výstavu.
To že se najdou chyby je jasné všem, kteří k tvorbě katalogu alespoň přičichli.
Tady máte adresu webu, na kterém najdete všechny katalogy s velkých výstav.
http://palmares.ornitho.free.fr/
Ti co mají rádi papír, tak vytisknou a založí do knihovny, zbytek uloží soubory do složky.
Ako sa do digitálneho katalógu dopisujú osobné postrehy - poznámky, samozrejme (pri klietke) počas návštevy svetovej výstavy?
Pánu Jarošovi ĎAKUJEM za linku/odkaz na; http://palmares.ornitho.free.fr/spip.php?rubrique27.
rastislavmpavelka
napsal(a):
Ako sa do digitálneho katalógu dopisujú osobné postrehy - poznámky, samozrejme (pri klietke) počas návštevy svetovej výstavy?
Zdravím Vás,
poznámky si nedělám. Ale lze je dělat i bez papíru. Pokud mne něco zaujme můžu vyfotit telefonem i s číslem klece. Na velkých výstavách si vybírám jenom to co mne zajímá. Nejsem schopen vstřebat 300 mutací u kanárů v počtu 10 tisíc.. Mezi nimi (mutacemi) mám favority a na ty se podívám se zvýšeným zájmem a zbytek bez větší snahy studovat podrobněji.
Foto (Čimo) z Klubovej výstavy chovateľov kanárikov na SK, Nitra 13.12.2015.
Čo sa týka Vašich krížencov, mohli ste v novembri tohto roku spolu s členmi KLUBU reprezentovať Slovenskú republiku na 28. Európskej výstave zvierat v Metz, vo Francúzsko. Krížence hodnotil Prof. Dr. Werner Slánek z Nemecka.
ja som sa nechcel porovnavat zo svetom ale zo slovenskov spickou, teda aspon tak sa prezentujete, a ja sa rovno viem aj priznat bez vyhovoriek nenachoval som tak som nevystavil, a navyse som nie ani clenom ziadnej organizacie /slovenskej/ a myslim ze vy ste tam vystavili iba jedneho uplne obycajneho krizenca co ja vystavovat nebudem janchcem vystavovat nieco ine
po takychto vyjavoch
Cez komornú výstavu vtáctva som prešiel bez potreby nazrieť do katalógu. Prečo? Výborných FK poznať, ako aj ich chovateľov zväčša bez toho, aby mi niečo dôležité ušlo z tejto sviatočnej udalosti. Pri farebných kanárikoch, ktoré dobre nereprezentovali štandard C.O.M. som sa dlho nebavil, nezdržal. Až doma z katalógu som sa dočítal koľko veľa bolo na výstave prihlásených FK s faktórom OPÁL, žiaľ na papieri. V skutočnosti to boli buď štiepiteľný na opál, či súrodenci od opál, alebo medzi farba z opál, najmä opál/topás... Posudzovatelia veľa nedostatkov postrehli, zväčšia to vyriešili, cez nízke bodové ohodnotenie. sa divim ze vy nieste zvany na vsetky svetove sampionaty a klubove vystavi ako odbornik posudzovatel
co sa tyka vaseho krizenca stehlik x kanar som takych predal na burze 31 /okrem inych luxusnejsich krizencov/ a nechvalim sa tym.
Všetkým diskutérom od A (ateistov) po Ž (židov) prajem humorný i srdcervúci, zábavný i poučný, pracovný i sviatočný chovateľský pokec.
Pokojné a radostné Vianoce, veselého Silvestra a šťastný nový rok 2016.
rastislavmpavelka
napsal(a):
Všetkým diskutérom od A (ateistov) po Ž (židov) prajem humorný i srdcervúci, zábavný i poučný, pracovný i sviatočný chovateľský pokec.
Pokojné a radostné Vianoce, veselého Silvestra a šťastný nový rok 2016.
A zase od veci ale priznat si ze neodchovam nic co viem seriozne vystavit nie, radsej tahat laikov za nos z xy r16 plodnymi krizencami a inymi neplodnymi nezmyslami nato ste majster sveta
inac by to tu mohol niekto madzi recov spomenut ze diskusia na vystave bola aj o tom ako bude pavelka mlatit na ifaune prazdnu slamu svetovimi sampionatmi a jeho specialnym zrakom co sa opalov, topasov a inych specialit tyka
giusepe tachini ako taliansky posudzovatel ktor mimochodom posudzoval viacere sampionaty a klubove vystavi povedal na margo posudzovania ze veeeelmi prisne na tak malu vystavu a boaro massimo este nevidel tak fundovane posudzovanie ako predviedol mladsi vesely na tak vyrovnanej vystave, takze talianom z ktorymi som debatoval na vystave asi poslem do p...le ze su amateri a ked chcu posudenie nech si nechaju posudit pavelkovy, ktoreho mimochodom ked na buduci rok vyzvem predstavit krizence na vystave tak malej a slabej ako je nr zase bude mat reci jak koza bobkov ze on da radsej na svetovy sampionat kde supne jedneho nevyrazneho krizenca ale bude majster sveta lebo vystavil aj ked tuctoveho ale vystavil a reprezentoval
Som nadšený koľko je na predaj tuctových troj druhových krížencov.
Viď foto; Kríženec Stehlík x miešanec F2 (konôpka x kanárik).
rastislavmpavelka
napsal(a):
Som nadšený koľko je na predaj tuctových troj druhových krížencov.
Viď foto; Kríženec Stehlík x miešanec F2 (konôpka x kanárik).
Preco sa klamete je to bezny krizenec kanar x stehlik, ziadna konopka, to len vo vasej fantazii ste si mysleli ze je nieco plodne tak ste to nazvaly 3druhovy krizenec, ale uz ked sme pritom ja by som sa mohol aj 3 druhovymi krizencami predstavit ale o com to je /ohnivy x kanar x mexican, ohnivy x kanar x polny/ to uz neni ta specia mutacna avifauna x kanar, to je niekde inde a je to bez ciela takze nakrizit zbytky a potom odchovy porozdavat na spev.
Uživatel s deaktivovaným účtem

on marek
napsal(a):
Preco sa klamete je to bezny krizenec kanar x stehlik, ziadna konopka, to len vo vasej fantazii ste si mysleli ze je nieco plodne tak ste to nazvaly 3druhovy krizenec, ale uz ked sme pritom ja by som sa mohol aj 3 druhovymi krizencami predstavit ale o com to je /ohnivy x kanar x mexican, ohnivy x kanar x polny/ to uz neni ta specia mutacna avifauna x kanar, to je niekde inde a je to bez ciela takze nakrizit zbytky a potom odchovy porozdavat na spev.
Dobrý den,
poslal jsem Vám soukromou zprávu..
karolpodolinsky
napsal(a):
Aký bol XIX. ročník celoštátnej výstavy exotického vtáctva ORNITA včítane Klubovej výstavy kanárikov v Nitre počas CVZ 2015 z pohľadu návštevníkov a vystavovateľov ?
Konštruktívne k téme, ktorú založil konateľ KLUBU. Aká bola Ornita + Klubová výstava chovateľov kanárikov na Slovensku?
Celoštátna výstava zvierat SZCH s burzou zvierat v Nitre je v praxi overená skutočnosť, ktorá môže zjednotiť činnosť KLUBOV SZCH k usporiadaniu slovenskej reprezentačnej výstavy vtáctva s vizitkou „Ornita – výstava vtáctva“.
Klub svoje interné problémy má šancu riešiť kolektívne na VČS (výročnej členskej schôdzi). Kedy to bolo, alebo bude, ešte členovia klubu oficiálne nevedia.
Klubových otáznikov je opäť viacej. Žiaľ nový, zbytočne vyrobený problém s plastovými krúžkami pre členov klubu na rok 2016. Priority KLUBU chovateľov kanárikov na Slovensku sú všetkým členom klubu jasné?
1/ Krúžky s reprezentačným označením SK – Slovenská republika
2/ Klubová výstava s VČS súčasne na tom istom mieste v ten istý čas, ako každoročná pravidelná klubová výstava. Termín výstavy KLUBU chovateľov kanárikov Slovenska a VČS KLUBU je známy v dostatočnom predstihu, so zaslaním prihlášky na výstavu a pozvánkou na výročnú členskú schôdzu!
4/ Kolektívna a pravidelná účasť chovateľov – vystavovateľov SR na pravidelne konaných svetových výstavách vtáctva.
P. S. Neorganizovaný diskutér Marek Levai, k téme sa vyjadrujte podľa možnosti odborne a spisovne.
Http://kanarikyklub.com/wp-content/uploads/2015/12/Katalog-Ornita-Nitra-2015.pdf
Autor plagátu "Obr.2 - Klubová výstava kanárikov - Ing. Leo Grman".

Prosím poraďte. V sobotu 12. jsem také byl v Nitře a vedle výstavy kanárů bylo několik sestav klecí, kde prodávali převážně barevné kanáry a také stehlíky čížky, křivky a ještě jedny ptáčky, které neznám. Byly tam asi čtyři klece vlevo dole. Byli to čilí a neuvěřitelně rychlí ptáčkové. Bohužel jsem si je nevyfotil ani nenafilmoval a tak prosím někoho, kdo tam byl a zná tyto ptáčky, aby napsal co to bylo za druh. Jinak výstava byla velmi pěkná a k vidění byly i druhy kanárů, které jinak nejsou moc vidět. I burza druhý den byla velká a dalo se sehnat ledacos. Zajímavá byla i úroveň prodeje. Od přeplněných rádoby přepravních klecí s nánosy trusu ještě z několika minulých burz až po nádherné a čisté výstavní klícky, kde v každé z nich byl jeden Agapornis na bidýlku a za ním na zadní stěně větvička z tůje. U koho by člověk koupil raději, je asi jasné. Ale abych to nezamluvil, hlavně se chci dozvědět o jaký druh ptáčků se jednalo vedle výstavy kanárů.
rastislavmpavelka
napsal(a):
Konštruktívne k téme, ktorú založil konateľ KLUBU. Aká bola Ornita + Klubová výstava chovateľov kanárikov na Slovensku?
Celoštátna výstava zvierat SZCH s burzou zvierat v Nitre je v praxi overená skutočnosť, ktorá môže zjednotiť činnosť KLUBOV SZCH k usporiadaniu slovenskej reprezentačnej výstavy vtáctva s vizitkou „Ornita – výstava vtáctva“.
Klub svoje interné problémy má šancu riešiť kolektívne na VČS (výročnej členskej schôdzi). Kedy to bolo, alebo bude, ešte členovia klubu oficiálne nevedia.
Klubových otáznikov je opäť viacej. Žiaľ nový, zbytočne vyrobený problém s plastovými krúžkami pre členov klubu na rok 2016. Priority KLUBU chovateľov kanárikov na Slovensku sú všetkým členom klubu jasné?
1/ Krúžky s reprezentačným označením SK – Slovenská republika
2/ Klubová výstava s VČS súčasne na tom istom mieste v ten istý čas, ako každoročná pravidelná klubová výstava. Termín výstavy KLUBU chovateľov kanárikov Slovenska a VČS KLUBU je známy v dostatočnom predstihu, so zaslaním prihlášky na výstavu a pozvánkou na výročnú členskú schôdzu!
4/ Kolektívna a pravidelná účasť chovateľov – vystavovateľov SR na pravidelne konaných svetových výstavách vtáctva.
P. S. Neorganizovaný diskutér Marek Levai, k téme sa vyjadrujte podľa možnosti odborne a spisovne.
Rasťo, názov vlákna si uviedol presne, avšak obsahu si asi neporozumel, alebo nechcel pochopiť.
Čo ma prosím Ťa spoločne s témou vlákna členská schôdza klubu, klubové registračné krúžky, Svetový šampionát a akési problémy v Klube.Nepleť prosím Ťa jablka s hruškami.
Ak máš potrebu niečo riešiť, alebo potrebuješ viacej informácií na klubovej stránke je ku každej téme možnosť komentára, alebo obrať sa listom na výbor Klubu bude sa to riešiť
Mimochodom, ak by si sa zúčastnil aspoň na jednej členskej alebo výročnej schôdzi klubu, alebo vystavoval na klubových výstavách od obnovenia činnosti Klubu /r.2012/, smerovanie klubu by Ti bolo asi jasné. /viac v uzneseniach VČS /.
Tvojou neúčasťou ako vystavovateľ na tohtoročnej klubovej výstave si má sklamal o to viac, že výstava sa uskutočnila v roku 35 výročia založenia Klubu, ktorého zakladateľmi mimo iných bola najmä Tvoja najbližšia rodina včítane Teba a terajší výbor klubu tejto udalosti venoval a ešte stále venuje patričnú pozornosť. / článok v časopise Chovateľ, logo výročia na kokardách a pohárov ako i VČS ktorá sa uskutoční v príjemnom prostredí s patričným programom, nie ako doterajšie za pochodu, keď členovia boli jednou nohou na schôdzi a druhou na výstave preberali vtákov aby boli čo najskôr doma /. Vystavovateľom na Ornite bol termín a miesto oznámene v závere výstavy pre ostatných informatívne : 6.3.2016 v Terchovej / viac v dostatočnom predstihu na web.stránke klubu a pozvánke/.
karolpodolinsky
napsal(a):
Rasťo, názov vlákna si uviedol presne, avšak obsahu si asi neporozumel, alebo nechcel pochopiť.
Čo ma prosím Ťa spoločne s témou vlákna členská schôdza klubu, klubové registračné krúžky, Svetový šampionát a akési problémy v Klube.Nepleť prosím Ťa jablka s hruškami.
Ak máš potrebu niečo riešiť, alebo potrebuješ viacej informácií na klubovej stránke je ku každej téme možnosť komentára, alebo obrať sa listom na výbor Klubu bude sa to riešiť
Mimochodom, ak by si sa zúčastnil aspoň na jednej členskej alebo výročnej schôdzi klubu, alebo vystavoval na klubových výstavách od obnovenia činnosti Klubu /r.2012/, smerovanie klubu by Ti bolo asi jasné. /viac v uzneseniach VČS /.
Tvojou neúčasťou ako vystavovateľ na tohtoročnej klubovej výstave si má sklamal o to viac, že výstava sa uskutočnila v roku 35 výročia založenia Klubu, ktorého zakladateľmi mimo iných bola najmä Tvoja najbližšia rodina včítane Teba a terajší výbor klubu tejto udalosti venoval a ešte stále venuje patričnú pozornosť. / článok v časopise Chovateľ, logo výročia na kokardách a pohárov ako i VČS ktorá sa uskutoční v príjemnom prostredí s patričným programom, nie ako doterajšie za pochodu, keď členovia boli jednou nohou na schôdzi a druhou na výstave preberali vtákov aby boli čo najskôr doma /. Vystavovateľom na Ornite bol termín a miesto oznámene v závere výstavy pre ostatných informatívne : 6.3.2016 v Terchovej / viac v dostatočnom predstihu na web.stránke klubu a pozvánke/.
Klubová výstava chovateľov kanárikov na Slovensku pre rok 2015 bola zrealizovaná v Nitre, vďaka výboru Klubu a chovateľom vystavovateľom. O tom nepochybujem.
Čo sa týka termínu KLUBovej výstavy na XVIII. všeobecnej výstavou zvierat v Nitre 2015 s možnosťou prihlásiť sa vystavovať na tejto výstave do poslednej chvíli, je taktiež plus.
Už iba zjednotiť sa v prioritách. Zasielať klasickou poštou prihlášku na KLUBovú výstavu, každému členovi KLUBU, ako bola zaslaná prihláška na výstavu v Kežmarku 2015.
&
12/10/2015 (12. Októbra 2015)
XIX. ročník celoštátnej výstavy exotického vtáctva ORNITA sa uskutoční v Nitre počas CVZ 2015
zdrpj; http://szch.sk/index.php?offset=1&start=&pl=1
15/06/2015
Pozor - zmena termínu CV zvierat 2015
Na základe oznámenia výstaviska Agrokomplex Nitra sa presúva termín celoštátnej výstavy zvierat z pôvodne plánovaného termínu 5. - 6. decembra 2015 na 12. - 13. decembra 2015. Propozície zverejníme v krátkom čase.

napsal(a):
Prosím poraďte. V sobotu 12. jsem také byl v Nitře a vedle výstavy kanárů bylo několik sestav klecí, kde prodávali převážně barevné kanáry a také stehlíky čížky, křivky a ještě jedny ptáčky, které neznám. Byly tam asi čtyři klece vlevo dole. Byli to čilí a neuvěřitelně rychlí ptáčkové. Bohužel jsem si je nevyfotil ani nenafilmoval a tak prosím někoho, kdo tam byl a zná tyto ptáčky, aby napsal co to bylo za druh. Jinak výstava byla velmi pěkná a k vidění byly i druhy kanárů, které jinak nejsou moc vidět. I burza druhý den byla velká a dalo se sehnat ledacos. Zajímavá byla i úroveň prodeje. Od přeplněných rádoby přepravních klecí s nánosy trusu ještě z několika minulých burz až po nádherné a čisté výstavní klícky, kde v každé z nich byl jeden Agapornis na bidýlku a za ním na zadní stěně větvička z tůje. U koho by člověk koupil raději, je asi jasné. Ale abych to nezamluvil, hlavně se chci dozvědět o jaký druh ptáčků se jednalo vedle výstavy kanárů.
Opravdu nikdo neví?

nikto
napsal(a):
Celkom dole boli 2 pary mutacnych zelienok a 1 para piniek lesnych a nad nimi boli 3 pary timalii cinskych.
Děkuji za odpověď. Zcela určitě se jednalo o ty Timalie čínské.
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Zcela určitě se jednalo o ty Timalie čínské.
Foto Timalie čínskej na vlákne PF 2016.
karolpodolinsky
napsal(a):
Výstava bola realizovaná v pavilóne A výstaviska Agrokomplex NITRA s názvom SVET ZVIERAT
http://kanarikyklub.com/wp-content/uploads/2016/02/ORNITA-2015-vyhodnotenie.pdf.