Zdravím
Takže, chcela by som len váš odborný názor
Kedže mi papagájov pribúda a miesta ubúda, rozhodla som sa postaviť spoločnú volieru pre austráliu o rozmeroch 6x4x3m (dĺžka, šírka, výška), tým pádom uvolniť voliéry pre afriku, patagoniu, áziu a podobne.
Do voliéry by išli klasika 4 páry korel,2 páry rozel pestrých a radu potrebujem ohladom rozel penantových a barnardov limcových, robili by tam šarapatu alebo by vedeli spolu nažívať ? Samozrejme mám 2 páry penantov ale mutačný pár z holandska by ostal osamote, lebo to by som neriskovala aby sa prepárovali, poprípade zabili.
Takže otázka, zniesli by sa penanty a barnardy spolu a zároveň z ostatnými papagájmy ?
Za rady budem veľmi vďačná
www.chovamepapagaje.wbl.sk (my website)
DidaR
napsal(a):
Zdravím
Kedže mi papagájov pribúda a miesta ubúda, rozhodla som sa postaviť spoločnú volieru pre austráliu o rozmeroch 6x4x3m (dĺžka, šírka, výška), tým pádom uvolniť voliéry pre afriku, patagoniu, áziu a podobne.
Do voliéry by išli klasika 4 páry korel,2 páry rozel pestrých a radu potrebujem ohladom rozel penantových a barnardov limcových, robili by tam šarapatu alebo by vedeli spolu nažívať ? Samozrejme mám 2 páry penantov ale mutačný pár z holandska by ostal osamote, lebo to by som neriskovala aby sa prepárovali, poprípade zabili.
Takže otázka, zniesli by sa penanty a barnardy spolu a zároveň z ostatnými papagájmy ?
Urcite bych to nezkousel, byl by to masakr...a ještě jedno me zarazilo, kdyby ten mutacni par z holandska byl obycejny par tak byste je dal k druhemu paru penantu a bylo by vam jedno ze by se zabili?lepsi mit min paru a dobře podmínky nez preptakovano...
matusko

XXX.XXX.3.198
DidaR
napsal(a):
Zdravím
Zdravím. Mimo chovnej sezóny by to relatívne mohlo fungovať, ale akonáhle pôjdu papagáje do toku, zrejme sa budú napádať. Obzvlášť, pokiaľ dáte dohromady už chovné páry. Všetky rozely a barnardy majú agresívnejšiu povahu. Videl som takýto spoločný chov vo voliére zhruba takej veľkosti, no chovné páry sa uzatvárali do menších priľahlých voliérok, kde nerušene odchovávali. Po skončení chovnej sezóny sa znova pustili dohromady.
To nevadi ze vas to zarazilo... len ste to zle pochopil...ale ja tak nezrozumitelne stale pisem.. jasne ze sa mi skriepia a nie som zacinajuca chovatelka ze by som si ich nechala pozabijat hoc aj keby prirodne boli.. len som chcela odborny nazor na barnardy a penanty... lebo tie sa mi neskriepia cez pletivo, co sa az cudujem... dakujem vam pekne za rady :)... aspon som si ista ze to fungovat nebude :)... len som si to potrebovala potvrdit
Dakujem za rady... radsej volieru rozdelim :)
Krasne sviatky vsetkym
DidaR
napsal(a):
To nevadi ze vas to zarazilo... len ste to zle pochopil...ale ja tak nezrozumitelne stale pisem.. jasne ze sa mi skriepia a nie som zacinajuca chovatelka ze by som si ich nechala pozabijat hoc aj keby prirodne boli.. len som chcela odborny nazor na barnardy a penanty... lebo tie sa mi neskriepia cez pletivo, co sa az cudujem... dakujem vam pekne za rady :)... aspon som si ista ze to fungovat nebude :)... len som si to potrebovala potvrdit
Dakujem za rady... radsej volieru rozdelim :)
Krasne sviatky vsetkym
Pani neviem preco sa rozculujete, ak ste dost skusenà ako tvrdite, a este aj viete ze vase vtàky sa aj skriepia naco tà otàzka, uviedla ste rozmer na povedzme tri volier barnardi a to vsetky druhy su jednym z naj agresivnejsich ploskochvostych papagàjov vobec nerez sa stalo ze roky harmonizujuci pàr sa pobil a skonciloto nepekne vacsinou smrtou samice alebo neskorsiou eutanàziou.Penant je omnoho mirumilovnejsi ako baarnardi predsa som ho v spolocnom celorocnom chove nevidel ;mozno by sa dalo uvazovat v primerane velkej voliere o spolocnom chove barnarda s niecim velkosne rozdielnym vtàkom napriklad patagoncami nikdy som to neskusal je to len cistà spekulàcia z mojej strany.Prajem prijemnè sviatky.
dilectissima

XXX.XXX.39.199
DidaR
napsal(a):
Zdravím
Zdravím. Skúste to spraviť naopak - austráliu nechať v pôvodných voliérach a novú veľkú voliéru osadiť napríklad kolóniou patagóncov alebo alexandrov.
milda 33

XXX.XXX.142.32
Nevim nerozumim tomu píšete že chovate afriku a australi a jine ptactvo a pak chcete narvat nekolik druhu dohromady přece musite vidět jak se v době hnizdění chovaj a když máte tolik papoušku tak o nich přece už musite něco vědět nikdo vam neporadí co to uděla jeden tyden muže bejt klid a příští to mužete sbírat na lopatu.