Je možné odčervení v tomto počasí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2015 14:52
pavli

XXX.XXX.4.26

Zdravím, je možné odčervovat papoušky ve venkovní voliéře v tomto počasí? Není už příliš zima?
Vím, že v zimě se odčervovat nemá ale počasí zatím zimu moc nepřipomíná.

22.12.2015 15:23
baku

XXX.XXX.144.116

pavli napsal(a):
Zdravím, je možné odčervovat papoušky ve venkovní voliéře v tomto počasí? Není už příliš zima?
Vím, že v zimě se odčervovat nemá ale počasí zatím zimu moc nepřipomíná.

Pokud máte nález v trusu, tak odčervit.

Neregistrovaný uživatel

22.12.2015 20:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.129

Ano odcervovat se da. Osobne jsem po pozitivnim nalezu z koprologickeho vysetreni udelal preventivne odcerveni minuly tyden. Vubec se toho nebojte.

22.12.2015 21:04
simacek123

XXX.XXX.142.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ano odcervovat se da. Osobne jsem po pozitivnim nalezu z koprologickeho vysetreni udelal preventivne odcerveni minuly tyden. Vubec se toho nebojte.

Myslite ze odcervovani preventivne je dobra věc? Vas chov je v poradku a i přes vysetreni které se ukazalo udelate prevenci.Je to samozrejme vase osobní rozhodnuti, kazdeho věc ale dle určitých okolnostech je dle odborniku cela nesmyslne zatezovat organismus u ptaku kteří jsou zdravi.Ja osobne bych to nedelal a uz vůbec ne nekvalitnim lacinym přípravkem který se tu vetcinou doporucuje.je to nejenom muj názor nejsem odbornik ani veterinar, vychazim pouze ze skusenosti starsich a z odborných clanku kterých je dostatek.

Neregistrovaný uživatel

22.12.2015 22:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.129

Vazeny pane lepe ctete. Ja napasal ze na koprologickem vysetreni byl nalezen pozitivni nalez a tim padem jsem preventivne odcervil. Pokud to nedelate vy vase chyba a chudaci ptaci. Ja choval pouze australii a zde je velka pravdepodobnost vyskytu helmintu a dalsich a jako veterinarni technik vim co delam. Osobne rici podle vasi odpovedi ze neodcervujete a nedate ani par penez za vysetreni, ktere by vam ukazalo zda jsou ptaci zacerveni ci ne. Muj nazor a jen tak preventivku delam a nevidim v tom problem pokud vite co pred a potom podat papouskum aby jim to neuskodilo neni problem, ale nedelam to vzdy a radeji si necham udelat koprolku pak se rozhodnu.

23.12.2015 06:19
simacek123

XXX.XXX.142.1

Vazeny pane lepe ctete. Ja napasal ze na koprologickem vysetreni byl nalezen pozitivni nalez a tim padem jsem preventivne odcervil. Pokud to nedelate vy vase chyba a chudaci ptaci. Ja choval pouze australii a zde je velka pravdepodobnost vyskytu helmintu a dalsich a jako veterinarni technik vim co delam. Osobne rici podle vasi odpovedi ze neodcervujete a nedate ani par penez za vysetreni, ktere by vam ukazalo zda jsou ptaci zacerveni ci ne. Muj nazor a jen tak preventivku delam a nevidim v tom problem pokud vite co pred a potom podat papouskum aby jim to neuskodilo neni problem, ale nedelam to vzdy a radeji si necham udelat koprolku pak se rozhodnu.

Omlouvam se chyba se vloudila, ano plne svami souhlasim odcervovat ale az při prokazani cervivosti.Samozrejme ze cas od casu odcervuji, zejmena ptaky koupene ale az při prokazani nakazi.Rozbory delam, jinak penez je dosti dekuji za Vasi peci.

1.4.2016 22:38
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Pane, škoda, že nemáte profil, něco bych si o Vás přečetl, to neříkám, že by to muselo odpovídat realitě a pak bych mohl na Váš dialog s SIMACEK reagovat.
Žádní chudáci ptáci, které neodčervuje. Až budete chovat alespoň pět a více let ptáky bez odčervení, nebudete mít úhyny, tak můžete odsuzovat. Jestli jste odborník, víte, že to závisí na tolika faktorech, o kterých zde mnozí nemají páru.
Píšete, že jste veterinární technik. Specializace veterinární mediciny je tak odlišná podle druhů živočichů, nezlobte se, že odborník na psy nebo koně Vám uškodí při léčení papouška. Obojí jsem choval a zažil.
Mám vzdělání biologie VŠ, to nic neznamená. Mnohý chovatel se základním vzděláním, ale praktik má větší přehled než vysokoškolák. Píšete, že byl nalezen nález. Udává se početnost. To neříkáte. Ano, odčervil bych, ale ne všechny. Nechci to rozvádět, bylo by to na odbornou diskuzi, která většinu nezajímá. Můžeme diskutovat interně. Rád Vám odpovím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík