Agresivní Amazoňan modročelý

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2016 18:07
Jana38

XXX.XXX.135.140

Dobrý den, máme 3,5 letou amazoňanku ručně dokrmovanou..když jsme ji kupovali ještě jsem ji dokrmovala rozmočenými granulemi, šla na ruku, brzy si zvykla, byla klidná, hodná, mazlila se... máme syna 7 let, toho teda nemusí od začátku, ale on si ji nešímá a ona jeho taky ne....teď posledního půl roku začala hodně křičet, ale hoodně, ale to jsem si říkala, že to k papouškům patří, ale teď poslední týden začala být hodně agresivní a začala mě klovat do krve..nejdřív jen do prstu, ale do krve...ale teď na mě dělá nálety a klove mě..teď tři dny po sobě mě klovla...takže jsem dost v šoku, vůbec nechápu její chování...klec máme v obýváku, má tam dost hraček, ven chodí pravidelně každý den..má svůj ptačí strom, myslím si, že se o ni starám dobře, každý den čertstvá zelenina nebo teď víc ovce, granule, zrní, sem tam různé pamlsky, každý den má pozornost, doma nebývá moc často sama, vždycky tu někdo je, jen vyjímečně jsme v práci s přítelem oba, tak je dopoledne sama, ale to se mi nezdá, že by i nějak trápilo...starám se o ni jen já, přítel ne, nikdy se ke mě takhle nechovala..taže jsem z toho dost špatná a nevím si s ní rady, bohužel jsem se jí už začala bát, protože ty klovance jsou dosti bolestivé a nestojím o ně ..nevěřím jí...z toho se mazlí a najednou klovne...když je v kleci je celkem v klidu, vrže si zobákem... jsem z toho dost nešťastná je to můj mazlíček..má někdo zkušenost s tímto chováním?Nevím si už rady

Ina123

1.1.2016 19:23
Ina123

XXX.XXX.96.6

Dobrý den, mám doma taky tříletého amazoňana. Ten sice není tak agresivní, ale někdy má ty své nálady. Amazoňani začínají mezi 3 - 5 rokem dospívat a můžou s nimi hodně cloumat hormony. Ono by se to časem mělo srovnat a vrátit se do starých kolejí. Přeji Vám hodně trpělivosti, všechno se v dobré obrátí

1.1.2016 19:41
Jana38

XXX.XXX.135.140

Ina123 napsal(a):
Dobrý den, mám doma taky tříletého amazoňana. Ten sice není tak agresivní, ale někdy má ty své nálady. Amazoňani začínají mezi 3 - 5 rokem dospívat a můžou s nimi hodně cloumat hormony. Ono by se to časem mělo srovnat a vrátit se do starých kolejí. Přeji Vám hodně trpělivosti, všechno se v dobré obrátí

Myslíte ?Přijde mi taková nervóznější, ale v kleci si hraje a je v pohodě...když ji pustím ven a otevřu na chodbě malou skříňku co mám nahoře u stropu s povlečením, hned tam vletí je tam spokojená, tak nevím jestli se tam jen tak tetelí smajlík nebo třeba jestli už nedospívá a nechtěla by sedět na vajíčkách..třeba, to mě taky napadlo, že to s ní možná mlátí no...ale jsem z toho hodně špatná..že moje zlatíčko mi dělá tohle no smajlík
každopádně děkuji za příspěvek..moc si přeju, aby se to vrátilo do normálu..

1.1.2016 20:28
jonÁŠ

XXX.XXX.149.151

Máme doma 13 let starou samici amazoňana modročelého, když ji bylo 3,5 roku, tak se nám oškubala úplně a byla strašně nervozní. Veterinář řekl, že bychom měli pořídit samce, tak se k nám dostal samec Kuba, hned si padli do oka a samice se přestala škubat a oba jsou šťastní.Dokonce mluví a je s nimi legrace.

1.1.2016 20:45
Jana38

XXX.XXX.135.140

jonÁŠ napsal(a):
Máme doma 13 let starou samici amazoňana modročelého, když ji bylo 3,5 roku, tak se nám oškubala úplně a byla strašně nervozní. Veterinář řekl, že bychom měli pořídit samce, tak se k nám dostal samec Kuba, hned si padli do oka a samice se přestala škubat a oba jsou šťastní.Dokonce mluví a je s nimi legrace.

Nojo, jenže my bydlíme v paneláku a už teď když řve tak je to masakr...a dva papoušky by jsme neměli ani kam dát...četla jsem, že to pomůže no...ale u nás, bohužel nereálné

2.1.2016 10:51
JÁRA POD RODIČI

XXX.XXX.238.219

Dobrý den Jano,
vím přesně o čem píšete. Náš Jára věčně náladový, nevyzpytatelný, milý - agresivní. Stále dokola od začátku co jsme si ho pořídili.
Chodí sama do klece a z klece nebo přes povel? když zlobí jde do klece?Doporučuji knihu Greg GLENDELL- Škola pro papoušky...
Mého syna 13 let, někdy respektuje někdy po něm jde..
Stále si říkám po 4 roce se zklidní..
Lucka.

2.1.2016 12:10
Jana38

XXX.XXX.135.140

JÁRA POD RODIČI napsal(a):
Dobrý den Jano,
vím přesně o čem píšete. Náš Jára věčně náladový, nevyzpytatelný, milý - agresivní. Stále dokola od začátku co jsme si ho pořídili.
Chodí sama do klece a z klece nebo přes povel? když zlobí jde do klece?Doporučuji knihu Greg GLENDELL- Škola pro papoušky...
Mého syna 13 let, někdy respektuje někdy po něm jde..
Stále si říkám po 4 roce se zklidní..
Lucka.

Do klece sama jde jen občas jinak je každý den tak hodinku venk, ukdyž jsem doma sama, pouštím si ji častěji.. s tím, že ji dávám každý den rozmočené granule, má to moc ráda...ale už je tak naučená, že musí být ještě trochu teplé..studené vezme do zobáku a pak mě s nima pěkně nahodí takže rozmazlenec..má i na kleci zvenku houpačku s hračkami, pak ten strom, tam jí učíme, že je to její místečko, (za ty tři a půl roku oklovala dvoje dveře) kaká jen na kleci nebo na tom stromě..jinde ne...když je nakrmená a je tak tu hoďku venku, vezmu ji na ruku a řeknu, tak poj´d půjdeme do klece už ano? a ona v pohodě jde...když nechce uletí...tak ji nehoním nechám ji chvilku a pak znova...když zlobí, jde do klece...ale včera na mě zezadu udělala nálet a klovla mě hodně do krku...tak jsem jen zakřičela Au Báro...ale nechala jsem ji být...tak jsem se lekla, a pak jsem ji chvilku nechala ještě venku a pak ji vzala do klece... Dneska už byla venku se prolétnout...byla v klidu..jen jak na mě letí, tak se bojím..smajlík snažím se, aby to na mě nepoznala..uvidím no asi se pojedu poradit s naší veterinářkou, ale moc doufám, že jí tohle přejde...i když někde jsem četla že takhle starého papouška už to odnaučit nejde...známí mají také amazoňana -kluka a ten je agresivní tak, že prý bere nějaké léky...nevím... snad ji to přejde...a já se jí nebudu bát

2.1.2016 14:41
aymy

XXX.XXX.32.112

Hormony se dají zklidnit i složením a množstvím určité stravy. I granule mohou být toho příčinou. Snažím se vyhnout těm, které jsou barvené uměými barvivy. A kupuju raději ty, které jsou přírodního vzhledu, nebo barvené přírodními barvivy. Zkuste upravit i dávku. A zkuste i obden vynechat. Max lžíce denně. Pokud zbudou, tak ještě míň. Pomalu přitvrťe. To, že ji je ohříváte, je patrně důsledek nedostatečné výchovy při odstavu. Navíc tím zničíte i prospěšné látky v těch granulích. Máčené dávám taky, ale přeliju je převařenou odstátou vlažnou vodou.
Chození do klece mám nacvičené se svým amazoňanem na odměnu nebo na snídani (večeři). Funguje nám to tak to dobře.

2.1.2016 16:09
Jana38

XXX.XXX.135.188

aymy napsal(a):
Hormony se dají zklidnit i složením a množstvím určité stravy. I granule mohou být toho příčinou. Snažím se vyhnout těm, které jsou barvené uměými barvivy. A kupuju raději ty, které jsou přírodního vzhledu, nebo barvené přírodními barvivy. Zkuste upravit i dávku. A zkuste i obden vynechat. Max lžíce denně. Pokud zbudou, tak ještě míň. Pomalu přitvrťe. To, že ji je ohříváte, je patrně důsledek nedostatečné výchovy při odstavu. Navíc tím zničíte i prospěšné látky v těch granulích. Máčené dávám taky, ale přeliju je převařenou odstátou vlažnou vodou.
Chození do klece mám nacvičené se svým amazoňanem na odměnu nebo na snídani (večeři). Funguje nám to tak to dobře.

Granule dávám Zupreem a přelívám horkou vodou...přikryju, aby nevychladly jak vychladnou, už je nechce...zkusím je vysadit...Určitě jsem udělala někdy někde něco špartně, ale určitě s dobrým úmyslem no Rozmazlená je, to vím, ale tohle si prostě nesmí dovolit no a já nevím co s ní...

3.1.2016 08:31
JÁRA POD RODIČI

XXX.XXX.238.219

Velice doporučuji shlédnout dokument - https://www.youtube.com/watch?v=BangCOYI3ck -

(Nature Parrot Documentary Parrot Confidential - Majestic Birds english subtitles)

V dokumentu vystupují chovatelé papoušků těchto domácích mazlíčků)
- jejich myšlení
- zkušenosti - nálety, agrese.

Ina123

3.1.2016 11:06
Ina123

XXX.XXX.96.6

Jana38 napsal(a):
Granule dávám Zupreem a přelívám horkou vodou...přikryju, aby nevychladly jak vychladnou, už je nechce...zkusím je vysadit...Určitě jsem udělala někdy někde něco špartně, ale určitě s dobrým úmyslem no Rozmazlená je, to vím, ale tohle si prostě nesmí dovolit no a já nevím co s ní...

Můj amazoňan je taky rozmazlený , ale hodně mi pomáhá, že jsem ho naučila za pamlsek (kousek mandle) jít do domečku, přiletět na povel a různé jednoduché triky např. podat pac nebo se otáčet na ruce. A když vidím, že je trochu nerudný, pěkně na něho mluvím a dám mu splnit nějaký jednoduchý úkol za mandličku a hned se mu zlepší nálada. Taky se sám pochválí, že je šikovný chlapeček . Zkuste Báru naučit nějaký trik, učit se může papoušek v jakémkoliv věku.

3.1.2016 11:18
KaVe

XXX.XXX.45.15

Velice doporučuji shlédnout dokument - https://www.youtube.com/watch?v=BangCOYI3ck -

(Nature Parrot Documentary Parrot Confidential - Majestic Birds english subtitles)

V dokumentu vystupují chovatelé papoušků těchto domácích mazlíčků)
- jejich myšlení
- zkušenosti - nálety, agrese.

Tady to máte v češtině TV Prima Zoom : Tajemství papoušků

https://www.youtube.com/watch?v=7AseoZf3jEY.

3.1.2016 18:00
JÁRA POD RODIČI

XXX.XXX.238.219

Aha děkuji
Pravdivý dokument, jaké jsou Vaše reakce?
Souhlasím, u Járy pomáhá také odreagování v činnost nebo hru.
Ocení také výměnu hraček v kleci. Hned ze zájmem hračky prozkoumá.

Lucka.

3.1.2016 19:20
Jana38

XXX.XXX.135.140

Ten dokument je úžasný, už jsem ho viděla...Bára je rozmazlená, když ji pustím ven..tak si s ní chvilku hraju, pak se mazlí, ráda se mazlí, a pak jdu něco dělat dám ji na strom, ale může si po bytě létat, kde chce, jen ji musím hlídat, musím na ni prostě vidět...a ona si zařve..a právě teď na mě začala dělat ty nálety no...dnes udělala nálet na syna, ale jak jsem ji oklřilka rozmyslela si to...přijde mi, že ona když chce tak poslechne..100% mi rozumí je to hodně chytrý pták a proto ji nepodceňuji...pomáhá změna tónu hlasu, musí být rozdíl, když se zlobím a když se třeba mazlí nebo si povídáme..když klovne, zvednu hlas..uvědomí si to, ale za chvilku je schopná mě klovnout znova, jde ji vidět na očích, že to má prostě na háku...dneska mě při hraní klovla do prstu, opět do krve, ale na to jsem už tak trochu zvyklá, ale nálet dneska na mě nebyl ale aby mě už čtvrtý den po sobě klovla do krve, tak na to u ní nejsem teda zvyklá, nedělala to...všimla jsem si dnesk, že iji začíná padat trochu peří, tak možná proto, má špatné období...každopádně takhle to nemůže zůstat s tím klováním...chci ji to odnaučit...

3.1.2016 19:39
eli22

XXX.XXX.181.33

Aha děkuji
Pravdivý dokument, jaké jsou Vaše reakce?
Souhlasím, u Járy pomáhá také odreagování v činnost nebo hru.
Ocení také výměnu hraček v kleci. Hned ze zájmem hračky prozkoumá.

Lucka.

Je to ale zároveň hodně smutné. Po letech a zkušenostech s chovem malých a středních papoušků, je chovám už jen v páru. Ani pro člověka by asi nebylo to pravé ořechové mít za partnera třeba gorilu.

Ina123

3.1.2016 19:44
Ina123

XXX.XXX.96.6

Ten dokument by měl opravdu vidět každý, kdo si chce pořídit papouška. Ta zodpovědnost je opravdu velká a sama jsem připravená, kdyby můj amazoňan začal být hodně agresivní, že mu seženu kámošku přiměřeně jeho věku. Zatím mu stačím já a společnost jiných papoušků ve vedlejší kleci.

3.1.2016 20:53
JÁRA POD RODIČI

XXX.XXX.238.219

Jano, jak jsem již psala v knize Škola pro papoušky - Greg Glendel doporučuje povely, každý den.
Snažím se pokud má Jára náladu, má to ohledně socializace velký význam.
Za odměnu vylez-dolů, zůstaň - ke mně, od začátku co jsem Járu začala pouštět tím se chování upevňuje. Dneska vím, že bych Járu bez ní vůbec neochočila.
Co neumím, je porozumět jeho řeči těla.
Jára je vylíhnutý 16.6.2013.

3.1.2016 21:04
Jana38

XXX.XXX.135.140

Jano, jak jsem již psala v knize Škola pro papoušky - Greg Glendel doporučuje povely, každý den.
Snažím se pokud má Jára náladu, má to ohledně socializace velký význam.
Za odměnu vylez-dolů, zůstaň - ke mně, od začátku co jsem Járu začala pouštět tím se chování upevňuje. Dneska vím, že bych Járu bez ní vůbec neochočila.
Co neumím, je porozumět jeho řeči těla.
Jára je vylíhnutý 16.6.2013.

Ty povely zkusím...může ji to i bavit..Bára je květen 2012...no dneska to bylo o hodně lepší hodně se mazlila, mluvila jsem na ni..ona na mě...chce o jen vychytat ten správný přístup..uvidím, poradím se s naší paní doktorkou Grymovou..nějak to dáme snad...

4.1.2016 07:20
JÁRA POD RODIČI

XXX.XXX.238.219

Určitě, absolutně nemůžete nic zkazit, povely za odměnu.
Vždy, když Jára ten den zlobí, tak si říkám, těším se na zítřek třeba bude fajn.
Dobrý nápad se poradit, prosím pak dejte rady paní doktorky vědět, co s pubertou
Děkuji.

4.1.2016 20:39
aymy

XXX.XXX.32.246

Nechci dělat reklamu, ale i nějaký ten seminář pana Šusty nebo jeho kniha Trénink je rozhovor taky není od věci. Mluví a píše o tom, jak lépe porozumět řeči těla zvířat a to je u tréninku cviků dosti podstatné.Velcí papoušci jsou na pozornost nároční a očekávají od vás něco víc než jen večerní podrbani u televize. Omlouvám se, že to tak píšu, to je prostě realita, tak si to prosím neberte osobně, týká se to nás všech, kdo máme krotke papoušky. Mě to teda hodně pomohlo a v mnohém utvrdilo.

4.1.2016 21:20
Jana38

XXX.XXX.135.140

Určitě, absolutně nemůžete nic zkazit, povely za odměnu.
Vždy, když Jára ten den zlobí, tak si říkám, těším se na zítřek třeba bude fajn.
Dobrý nápad se poradit, prosím pak dejte rady paní doktorky vědět, co s pubertou
Děkuji.

Určitě dám vědět, sama jsem zvědavá, chystám se tam ještě tento týden..tak písnu

4.1.2016 21:30
Jana38

XXX.XXX.135.140

aymy napsal(a):
Nechci dělat reklamu, ale i nějaký ten seminář pana Šusty nebo jeho kniha Trénink je rozhovor taky není od věci. Mluví a píše o tom, jak lépe porozumět řeči těla zvířat a to je u tréninku cviků dosti podstatné.Velcí papoušci jsou na pozornost nároční a očekávají od vás něco víc než jen večerní podrbani u televize. Omlouvám se, že to tak píšu, to je prostě realita, tak si to prosím neberte osobně, týká se to nás všech, kdo máme krotke papoušky. Mě to teda hodně pomohlo a v mnohém utvrdilo.

V pohodě, vím, že papoušek potřebuje pozornost neustálou, ale tu ji bohužel dát nemůžu, ale snažím se co nejvíc to jde, ale doma není sama skoro nikdy, vždycky tu někdo je...sama je minimálně a to snáší v pohodě.. tak uvidím jak pořídím u paní doktorky...

19.2.2016 18:51
Jana38

XXX.XXX.135.140

Tak dávám vědět, jak jsem s naší amazoňankou Bárou dopadla...její chování a agresivita se zhoršila tak moc, že jsem byla nucena ji prodat...ne jako domácího mazlíčka, to by nebylo možné..ale za partnerem, kterého asi potřebovala...útoky na mou osobu byly každý den a nalétavala na mě pokaždé když jsem šla kolem ní..nebo něco nesla, prostě pořád...a bylo to pokaždé do krve...bylo to hrozné začala jsem se jí bát..syn, když byla venku se neodvážil vylézt z pokojíčku ....je mi to moc líto, že jsem jí musela dát pryč, ale bylo to bohužel pro nás nutné a snad se bude mít s ptačím partnerem dobře..

20.2.2016 19:37
klas

XXX.XXX.208.236

To se stává a už jen můžou být dohady proč tomu tak bylo, no každopádně Vám to nezávidím.
Naši Amazoňani se zatím chovají jak největší ptačí mazlové, ale z různých článků a zkušeností jiných chovatelů je mi jasné, že to může jednou skončit. Každopádně je to asi nejlepší řešení nabídnout papouška zkušenému chovateli do chovu když si nemůžete pořídit druhého, protože je spousty případů, že se papoušek zavře do klece a tam je nucený strávit většinu svého života a to je hrozná představa

20.2.2016 20:14
olgasvarhova

XXX.XXX.112.238

Mému Bertíkovi budou v květnu 4roky a stále je to mazel, počítám s možnou změnou v chování a budu to řešit přestěhováním do voliéry a pořídím mu amazoňanku samičku.To ukáže čas...

21.2.2016 08:42
Jana38

XXX.XXX.135.164

klas napsal(a):
To se stává a už jen můžou být dohady proč tomu tak bylo, no každopádně Vám to nezávidím.
Naši Amazoňani se zatím chovají jak největší ptačí mazlové, ale z různých článků a zkušeností jiných chovatelů je mi jasné, že to může jednou skončit. Každopádně je to asi nejlepší řešení nabídnout papouška zkušenému chovateli do chovu když si nemůžete pořídit druhého, protože je spousty případů, že se papoušek zavře do klece a tam je nucený strávit většinu svého života a to je hrozná představa

Právě tohle jsem pro ni nechtěla, aby byla zavřená v kleci, protože se jí bojím, takže doufám, že si s partnerem sedne...a bude spokojená smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík