Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2016 19:41
janogl1

XXX.XXX.96.133

Kolegovia chovatelia kanárikov používate program Canarygen? Máte s ním nejaké skúsenosti?

www.Canarygen.com.

3.1.2016 19:55
janogl1

XXX.XXX.96.133

Ide o program na evidenciu chovu, vytvorenie rodostromu a genetickú kalkulačku.

4.1.2016 21:23
edie

XXX.XXX.84.40

Používam ho v smartfone ako aplikaciu. Mobil mám stale pri sebe a v prípade potreby ak som pri kanaroch, tak si dopisujem poznamky. Neriešim žiadne zošity a pod.

4.1.2016 21:56
janogl1

XXX.XXX.96.133

Ako dlho ho používate? Ste s ním spokojný?

4.1.2016 23:56
edie

XXX.XXX.84.40

Približne len od leta minuleho roka. Budem ho vedieť zhodnotiť najlepšie po tohtoročnej chovnej sezóne. Nevýhoda zatiaľ možno len toľko že je dostupný len v cudzom jazyku a pre niekoho že je len na android. V niektorých oknách vyhadzuje okrem angličtiny aj španielčinu
Pripravuje sa aj verzia v iných jazykoch, v akých tak to skuste na info@canarygen.com.

1.2.2016 06:53
janogl1

XXX.XXX.96.133

Mám novú informáciu ohľadom tohto chovateľského programu. Do 10 dní by mala byť spustená nová vylepšená verzia, ktorej súčasťou bude aj verzia v slovenskom jazyku.. Ak by ste mali záujem o viac informácií môžete ma kontaktovať.

1.2.2016 07:38
janogl1

XXX.XXX.96.133

Program si do svojho tabletu, alebo telefónu môžete stiahnuť tu:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.canarygen.

4.2.2016 17:11
janogl1

XXX.XXX.96.133

Canarygen práve vydal novú verziu programu pre chovateľov kanárikov. Teraz aj v slovenskom jazyku. Aplikáciu je potrebné aktualizovať, prípadne si ju môžete stiahnúť tu:

http://play.google.com/store/apps/details?id=com.canarygen.

4.2.2016 17:27
GaNe

XXX.XXX.24.253

5.2.2016 09:05
janogl1

XXX.XXX.96.133

Jazyková verzia sa nastaví automaticky podľa nastavenia jazyka vo vašom zariadení. Aby ste mali slovenskú verziu, musíte si nastaviť slovenský jazyk v zariadení.

6.2.2016 16:54
janogl1

XXX.XXX.96.133

Nová verzia umožňuje lepšie filtrovanie a tlač zostáv a kariet kanárikov vo formáte pdf, veľkosť A4.

18.10.2016 17:53
janogl1

XXX.XXX.96.133

Aké máte skúsenosti s aplikáciou, už ste ju vyskúšali?

18.10.2016 20:18
canar

XXX.XXX.201.247

Aplikaci jsem si stáhl..ovšem práce v mobilu mne moc nenadchla. Bohužel snaha dostat aplikaci do počítače selhala...ikdyž se přihlásím do GooglePlay v PC..jediné zařízení do kterého mi to umožňuje aplikaci stáhnout je mobil!?

18.10.2016 20:26
janogl1

XXX.XXX.96.133

Použiteľné sú zariadenia ktoré fungujú na androide. Takže smartphone a tablet. Klasický pc je nepoužiteľný. Je možné to mať naraz v telefóne aj v tablete a synchronizovať údaje. Malý chov nie je problém mať v mobile, ale väčší je asi vhodnejšie používať tablet. Ja to mám len v mobile a zatiaľ som spokojný.

18.10.2016 20:29
canar

XXX.XXX.201.247

Díky za upozornění. To s tím Androidem mi ušlo!? Jinak, ještě bych se rád zeptal.. ta aplikace - verze se nestahuje kompletní? V sekci licence mi to zobrazovalo hlášení o nutnosti dokoupení licenci na modul genetiky pro barevné, postavové a zpěvné kanáry...!?

18.10.2016 20:36
janogl1

XXX.XXX.96.133

Áno je to tak. Je tam základný modul. A potom doplnkové: farebné kanáriky, genetická kalkulačka a výpočet príbuznosti. Každý modul sa platí zvlášť. Moduly spevné a postavové kanariky nie sú k dispozícii.

18.10.2016 20:42
canar

XXX.XXX.201.247

Ona celá ta aplikace mne zajímala hlavně kvůli genetice. Zajímalo by mne, jak moc je genetická kalkulačka propracovaná- zda si poradí pouze se základní genetikou lipochromu a melaninu, nebo lze zadávat i neklasické melaniny!? Jestli ano, které všechny!? smajlík

18.10.2016 20:47
janogl1

XXX.XXX.96.133

Pracuje so všetkými neklasickými. Avšak dva rôzne neklasické vyhodnotí ako neznámy.

18.10.2016 21:02
canar

XXX.XXX.201.247

Škoda, právě genetika neklasických melaninů by mohla být tím nejzajímavější! smajlík

Jak si ta aplikace poradí třeba s příkladem: samec žlutočerný štěpitelný na achát a satén, pářený se samicí žlutočernou? smajlík

18.10.2016 21:11
janogl1

XXX.XXX.96.133

Doplnil som ešte samec A, samica B. Taký je výsledok:.

18.10.2016 22:04
canar

XXX.XXX.201.247

Děkuji moc za výslednici. Taková podoba-forma výsledku by mne při vší úctě vůbec neuspokojila :-/ Uvádět výsledek rozkuchaný, lipochrom, melanin a doplňkový faktor zvlášť.. veřím, že jde o jisté usnadnění..ale forma je to dosti nešťastná.. laik stěží vyčte, že jde o příklad s možností crossing-overu a už vůbec si nedomyslí, že "lze" získat i ino-lutino odchov...!?
každopádně díky za ukázku! smajlík

19.10.2016 08:17
canar

XXX.XXX.245.158

Co mne též nenadchlo, že před instalací jsem změnil nastavení "jazyku" v telefonu, abych mohl instalovat slovenskou verzi. To se podařilo. Ovšem po opětovné změně na češtinu, se aplikace "samovolně" změnila na anglickou...

19.10.2016 08:20
canar

XXX.XXX.245.158

Sumasumárum, hold se raději spolehnu na vlastní invenci a evidenci od p. Zruckého, která mimochodem je velmi sofistikovaná a v mnohém stále nedostižena!

19.10.2016 08:28
janogl1

XXX.XXX.74.238

Myslím že už to bolo písané vyššie. Jazyková verzia sa mení automaticky podľa nastavenia jazyka v zariadení. Takže pred inštaláciu nemusíte meniť jazyk, všetky jazykové verzie sú v základnej aplikácii. Po zmene jazyka v zariadení sa zmení automaticky aj v aplikácii. Bohužiaľ autori nepriradili k českému jazyku slovensku verziu, takže sa zobrazuje všetko v angličtine. Upozornil som ich na to hneď pri spustení SVK verzie, odpoveď bola v tom duchu ze teraz to nemôžu spraviť.

19.10.2016 08:37
canar

XXX.XXX.245.158

janogl1 napsal(a):
Myslím že už to bolo písané vyššie. Jazyková verzia sa mení automaticky podľa nastavenia jazyka v zariadení. Takže pred inštaláciu nemusíte meniť jazyk, všetky jazykové verzie sú v základnej aplikácii. Po zmene jazyka v zariadení sa zmení automaticky aj v aplikácii. Bohužiaľ autori nepriradili k českému jazyku slovensku verziu, takže sa zobrazuje všetko v angličtine. Upozornil som ich na to hneď pri spustení SVK verzie, odpoveď bola v tom duchu ze teraz to nemôžu spraviť.

Tak uvidíme co přinese čas.. věřím, že autoři jsou flexibilní a budou pracovat neustále na inovacích..

19.10.2016 23:30
cecetka

XXX.XXX.71.99

Ačkoliv mne možná znáte, že mám slabost pro poučování druhých o genetice mutací, nejsem ve skutečnosti schopen pomocí alel a gamet rodičů vypočítávat přesné výsledky pro odchovy. Aniž bych komu chtěl křivdit, domnívám se, že ani pan W. Wiener který je doposud považován za nestora nejen chovu kanárů ale i genetiky jejich barev, touhle schopností stoprocentně neoplýval. Bohužel, ve svém věku určitě nebudu chovný program ani nosit v mobilu.

Takže, k rozkuchanému řešení předloženého příkladu: Nejsem si jaksi z praxe zcela jist, zda pták štěpící na dvě barvy (achát + satén) vedle samiček achát a satén odchová i samičky čisté (černé). Ale možná, že to je pravda, jist si nejsem.

Všechno se to trochu rozmazává (těžko říct, jestli zjednodušuje nebo komplikuje) tím rozložením výpočtu na jednotlivé úkoly (lipochrom, melanin a neklasický melanin.)
Poznámky v závěru každého z řešení o zajímavém párování jsou spíš trochu nesmyslné, kolega zvolil náhodný příklad a prostě jej vhodil do stroje…..

„U černé a achátové řady je melanin natolik potlačen, že se tito ptáci nevystavují” – cituji standart ČSCH. Pokud se nevystavují, proč je odchovávat nebo míchat do chovu a proč ty poznámky o zajímavém párování.

Snad poslední problém budou ty jazykové verze téhož programu, čeština má taky svoje zvláštnosti. V případě mutace (satén) na druhém řádku najdeme výsledek: normálny Satén štěpitelný Samci. Pečlivost v téhle rubrice pro mutace je viditelně menší proti klasickému melaninu, že má čeština pro určité pády proti angličtině jiné předložky tu uniká a slovosled je skoro úplně pozpátku. Pokud by se stejné skopičiny dopustil bankomat, vysypal by vám namísto požadovaných 1 000 Kč klidně třeba 0 010 Kč.

Ještě poznámku, i já vlastním ke spokojenosti výše zmíněný chovný program autorů ing. V. Podpěry a Vítězslava Zrůckého s označením verze 3.3. Není mě z toho sice jasno, kolik bylo těch verzí předchozích, ale přesto je asi dobře, když někdo podobný program vypustí na svět, aby jaksi preventivně následujícím inovacím a aktualizacím předcházel, pokud jich bude příliš a přesto budou nutné kvůli nedostatkům verzí předchozích, může se stát že uživatele to postupně omrzí si je kupovat.
O plánované inovaci se mnou už hodně dávno mluvil i Vítek Zrůcký coby s potenciálním zákazníkem, tehdy se neuskutečnila ale ne pro můj nezájem. Úplně skoro velmi nedávno jakousi shodou okolností jsem s ing.V. Podpěrou, CSc., o jejich programu hovořil a aniž bych se ptal, dozvěděl jsem se, že inovace v podstatě už nějak byly skoro na světě ale realizace se neuskutečnila právě pro nedostatek financí pro tvůrce nebo autory (počet se rozšířil, už nejde o dvojici, ale detaily nevím). Tím vůbec nechci naznačit že jsou to vydřiduši, kteří nevědí, co by za to z nás chtěli vydřít - prostě předběžný průzkum.
Nechci však, aby můj příspěvek byl vnímán vysloveně skepticky, naopak vítám takovou odbornou informaci nebo diskusi. Vlastně se jen do jisté míry přiznávám, že její technická aplikace už přesahuje moje možnosti.

20.10.2016 11:02
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Prosím diskutérov a chovateľov o informáciu. Existuje a poznáte v Česku a na Slovensku CHOVATEĽA s klasickým chovom žltočiernych farebných kanárikov v čistej línii A, B, tiež žltočiernych mozaikových a bieločiernych? Samozrejme nie štepiteľné na jaspis, kobalt, onyx... ĎAKUJEM.

Přidejte reakci

Přidat smajlík