Papoušek patagonský nechce zrát s misky, jen když to vysypu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2016 14:48
Radim 63

XXX.XXX.128.52

Dobrý den koupil sem pár papoušků patagonských a už tak dva měsíce s misky mezerou skoro nic ikdyz ju dam na zem ale že země žerou vse. Prosím o radu a čím krmite patagonce.já oves..kardi.slunečnice.semenec.ostropertrec.proso.lesknice.

4.1.2016 19:32
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Možná, když napíšete tyhle tři řádky bez 19! pravopisných chyb, bude někomu stát za to, aby odpověděl. Ale takhle je to masakr, po jehož přečtení duševno čitatele trpí, a rozum žalostně kvílí...

4.1.2016 20:35
Radim 63

XXX.XXX.128.52

Hodonak napsal(a):
Možná, když napíšete tyhle tři řádky bez 19! pravopisných chyb, bude někomu stát za to, aby odpověděl. Ale takhle je to masakr, po jehož přečtení duševno čitatele trpí, a rozum žalostně kvílí...

Mám telefon který to rovnou upravuje.Děkuji za odpověď ulozim si vás vy diskutujete kde v pravopisu to tady asi není takže nechapu takovyho chovatelé který kontroluje pravopis a napíše jen o tom a ne na otázku v diskusi docela ubohý opravdu.

4.1.2016 20:48
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Radim 63 napsal(a):
Mám telefon který to rovnou upravuje.Děkuji za odpověď ulozim si vás vy diskutujete kde v pravopisu to tady asi není takže nechapu takovyho chovatelé který kontroluje pravopis a napíše jen o tom a ne na otázku v diskusi docela ubohý opravdu.

Lepšíte se, už jenom 13 pravopisných chyb na tři řádky.

4.1.2016 20:52
Radim 63

XXX.XXX.128.52

Co vy ste za magora nechapu a končin s vama tuhle magorskou diskusi fakt nechapu.

5.1.2016 17:17
koldy

XXX.XXX.73.226

Zkusím vám poradit, já měl/mám takový problém se samcem penanta, z misky nechtěl žrát vůbec a pokud jo tak jen vybral slunečnici a vše ostatní nechával, to samé dělal u ovoce (bral jen šípky). Zkoušel sem mu to sypat na zem a tam to bral krom, ovoce to vůbec.
Tak jsme vybral všechnu slunečnici a nechával jsem mu misku se zrním i dva dny dokud vše nevyzobal, mělo to docela úspěch a začal brát kompletní směsku ve které byla i slunečnice a vše vyzobal, začal brát i ovoce a zeleninu. To vše trvalo asi měsíc, pak jsem mu koupil samici a ovoce přestali žrát úplně (samice se toho ani nedotkne, samec si něco zobne), ale většinou to všechno co jim dám, dám zase morčatům.
Toť moje zkušenost, vydržte a nechávejte jím zrní jen v misce, třeba dejte tu misku i na zem, ale nevysypával bych zrní.
Jen takové zamyšlení, docela by mě zajímalo čím a jak krmí ostatní chovatelé, že papoušci co si pořídím nechcou žrát z misek, neberou ovoce atd.
K.

5.1.2016 18:07
Radim 63

XXX.XXX.147.51

koldy napsal(a):
Zkusím vám poradit, já měl/mám takový problém se samcem penanta, z misky nechtěl žrát vůbec a pokud jo tak jen vybral slunečnici a vše ostatní nechával, to samé dělal u ovoce (bral jen šípky). Zkoušel sem mu to sypat na zem a tam to bral krom, ovoce to vůbec.
Tak jsme vybral všechnu slunečnici a nechával jsem mu misku se zrním i dva dny dokud vše nevyzobal, mělo to docela úspěch a začal brát kompletní směsku ve které byla i slunečnice a vše vyzobal, začal brát i ovoce a zeleninu. To vše trvalo asi měsíc, pak jsem mu koupil samici a ovoce přestali žrát úplně (samice se toho ani nedotkne, samec si něco zobne), ale většinou to všechno co jim dám, dám zase morčatům.
Toť moje zkušenost, vydržte a nechávejte jím zrní jen v misce, třeba dejte tu misku i na zem, ale nevysypával bych zrní.
Jen takové zamyšlení, docela by mě zajímalo čím a jak krmí ostatní chovatelé, že papoušci co si pořídím nechcou žrát z misek, neberou ovoce atd.
K.

Děkuji no na zem sem jim misku dal mají ji tam už týden a neberou s ní nic jen okolo.Nebo to zkusim nevysypavat a uvidim.Teď záleží Jestly je hlad donutí a budou brát s misky.Děkuji.

5.1.2016 18:21
koldy

XXX.XXX.73.226

Pokud jim nedáte jinou možnost tak určitě pochopí co po nich chcete.
Jinak, když jsem začínal, tak jsem se o nově koupeného papouška bál, tak jsem rozmístil po voliéře několik misek s vodou a zrním, později mi došlo, že je to zbytečné a papoušek není hloupý a poměrně rychle se naučí, kde dostává pravidelně potravu.
Máte krásné rosely penant, hlavně ten modrý pár, já si chtěl složit samce červeného a samici modrou, ale nevyšlo to, tak mám červenou, ale není tak krásná jak samec, vaší jsou fakt překrásní, chtěl sem se zeptat, už jste od nich odchoval?
K.

5.1.2016 18:25
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Radim 63 napsal(a):
Co vy ste za magora nechapu a končin s vama tuhle magorskou diskusi fakt nechapu.

Radime,
nebyl jsem osloven, ale reaguji.
Vám jsem na jeden Váš dotaz interně chovatelsky odpověděl 13.12.2015.
Výš profil je upřímný a myslím, že po určité době, kterou si mnohý z nás prošel, z Vás může být dobrý chovatel.
Kritiku na pravopis byste měl akceptovat a ne se zlobit. Naši mladí lidé byli vždy většinou vzdělaní.
Že to dělá telefon, není omluva. Co jste napsal, bude zde dlouho a člověk by se za pár let za napsané nemusel stydět.
Někdy je lépe chovat méně párů, načerpat zkušenosti a pak se uvidí.
Na větší chov ptáků musí být čas nebo si zaplatit lidi a sám jen dohlížet.

5.1.2016 18:37
Radim 63

XXX.XXX.147.51

koldy napsal(a):
Pokud jim nedáte jinou možnost tak určitě pochopí co po nich chcete.
Jinak, když jsem začínal, tak jsem se o nově koupeného papouška bál, tak jsem rozmístil po voliéře několik misek s vodou a zrním, později mi došlo, že je to zbytečné a papoušek není hloupý a poměrně rychle se naučí, kde dostává pravidelně potravu.
Máte krásné rosely penant, hlavně ten modrý pár, já si chtěl složit samce červeného a samici modrou, ale nevyšlo to, tak mám červenou, ale není tak krásná jak samec, vaší jsou fakt překrásní, chtěl sem se zeptat, už jste od nich odchoval?
K.

Děkuji ano dochoval koupil sem je v Přerově jako mladý a hned další rok sem měl mlady.Jen mám problém stim že samice snese jedno vejce a jak má snést druhy tak to první vždy rozbije.Takže teď vždy jak snese vejce tak ji je odeberu a dávám podkladky které jsem si udělal s moduritu.A až samička zasedne což poznam že podkladky jsou teplé tak ji je vymenim za ty její a funguje to zatím dvakrát odchov 3a 4 mlade. A aji sem měl pár červených starší pár měli čistě vejce a dal sem jim dvě od modrých tak jedno bylo plný a to dochovali. Já se proto ptam na zkušenosti taky nějaký mám.

5.1.2016 18:46
Radim 63

XXX.XXX.147.51

Moudivláček napsal(a):
Radime,
nebyl jsem osloven, ale reaguji.
Vám jsem na jeden Váš dotaz interně chovatelsky odpověděl 13.12.2015.
Výš profil je upřímný a myslím, že po určité době, kterou si mnohý z nás prošel, z Vás může být dobrý chovatel.
Kritiku na pravopis byste měl akceptovat a ne se zlobit. Naši mladí lidé byli vždy většinou vzdělaní.
Že to dělá telefon, není omluva. Co jste napsal, bude zde dlouho a člověk by se za pár let za napsané nemusel stydět.
Někdy je lépe chovat méně párů, načerpat zkušenosti a pak se uvidí.
Na větší chov ptáků musí být čas nebo si zaplatit lidi a sám jen dohlížet.

Děkuji ten pravopis bohužel takový mám co už.Já sem začal jen s dvouma páry penantu.Až teď to rozšiřují byl to můj sen od dětství. Jen každý názor a zkušenost je dobrá a neříkám že se ji budu řídit.Nikoho s diskuse neznám takze taky nesoudim každý si to musí zkusit sám a uvidí ti je jasný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík