Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2016 19:28
boza

XXX.XXX.69.129

Dobrý večer má někdo zkušenosti s chovem párů Žaků v bytě mám samičku 9 let většinou koncem roku se přituluje přisedává jako by se chtěla pojímat přemýšlím jestli bych jí neměl koupit samce ale nemám s tím zkušenosti jak starého samce koupit jak velkou voliéru stačila by 1,5šx2dx2,5v + průlet po bytě.Demi oto že by přes den nebyla sama když jsme v práci asi poslední dva roky si obírá na jedný straně prsou peří snažím se podávat krmivo které je kvalitní zelenina, ovoce samozřejmostí pírko povyroste začne chmíří o ona si to vytrhne tak jsemsi myslel jestli by stím nepřestala když by měla protějšek a jestli by mohli za hnízdit v bytě pokud by jí to mělo ublížit tak to nechám tak jak to je ale chtěl bych jí nějak pomoct.Děkuji všem kteří odpoví solidně, ty co si myslí že bych těl za každou cenu rozmnožovat at ani nepíšou.Mám na rozmnožování a hlavně pro radost papoušky na zahradě, viz.profil.

7.1.2016 20:39
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
na vas dotaz nelze uspokojive odpovedet. Predem nikdo nedokaze odhadnout reakci samicky na noveho partnera. Zaci jsou velmi konzervativni a zmeny nesou velmi spatne. Je mozne ze by se jeji stav zhorsil.
Oproti tomu nelze vyloucit ze by ji to prospelo. Proto k vasi volierce, takove rozmery by byly vyhovujici pro cas odchovu s tim ze mimo tuto dobu budou mit ptaci moznost proletu po mistnosti.
S pozdravem smidla.eu.

7.1.2016 20:44
boza

XXX.XXX.69.129

Děkuji za odpověd.

7.1.2016 20:51
boza

XXX.XXX.69.129

Mám možnost dát je přes léto do venkovní voliéry 5x1.2x2.5 + zálet 2.5x1.2x2.5 ale myslím že by to bylo větší riziko když je na nás tak zviklá.

8.1.2016 10:08
eli22

XXX.XXX.181.33

smidla napsal(a):
Dobry den,
na vas dotaz nelze uspokojive odpovedet. Predem nikdo nedokaze odhadnout reakci samicky na noveho partnera. Zaci jsou velmi konzervativni a zmeny nesou velmi spatne. Je mozne ze by se jeji stav zhorsil.
Oproti tomu nelze vyloucit ze by ji to prospelo. Proto k vasi volierce, takove rozmery by byly vyhovujici pro cas odchovu s tim ze mimo tuto dobu budou mit ptaci moznost proletu po mistnosti.
S pozdravem smidla.eu.

Oni nejenom žaci. My jsme naší samičce mníška po roce jejího škubání, když už jsme vyzkoušeli vše možné i nemožné, včetně spreje na kanibalizmus slepic (který jsme si ovšem netroufla aplikovat ve větším množství, takže to bylo na nic) pořídili samečka. Ani po více než roce se nám nepovedlo je sblížit, jeden žárlí na druhého, samička se škube snad ještě více, sameček je zatím v pohodě, samička má za partnera mě, sameček manžela, každý má svoji klec.Takže u nás to dopadlo takhle. Ještě doplňuji věk, v té době samičce bylo 2.5 roku, samečkovi rok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík