Amazónci Pionus vs Pionites

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

xermix

9.1.2016 15:12
xermix

XXX.XXX.232.168

Dobrý den, zajímalo by mě jaké jsou rozdíly mezi rody Pionus a Pionites? Jaké jsou mezi nimi rozdíly v chování? Který je jednodušší na výchovu, chov? Který je lepší pro začátečníka? A jak se pohybují jejich ceny?

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210

Pionus-spíše tišší-aspon u mě, větší robusnější ptáci, zbarvení spíše přírodnější s barevnými prvky, více jsem je viděl ve voliérách, kde odchovávali, menší klauni, než pionites, kteří jsou asi žádanější jako mazlíci, dosti uřvaní, ručně se více dokrmujou, osobně jsem je spíše viděl ve vnitřních klecích odchovávat, klauni až moc, drobnější než pionus.na mazlíka bych asi doporučoval pionites, na chov pionus, ale je to můj názor, jak já bych se osobně rozhodl...je možnost i pionus na mazlíka, pokud se člověku líbí...mě se třeba líbí modrohlaví, šupinkoví, které vidím spíše smysl chovat venku ve voliérách s dlouhým proletem s možností záletu, kde v sezonu hnízdí, ale každý dle svých podmínek...pionites se spíše vychovává pod záminkou mít doma kamaráda pro radost, pokud je nechete odchovávat, ale jak říkám, každý si to musí zvážit sám a záleží za jaký konec to vezmete...jinak pionites bych řekl 5-7000kč, pionus od šupinkových za 4tis až po modrohlavé třeba až za 7tis, každý si cení tyto krásné ptáčky dle svého uvážení, jinak se krmí dosti máčeným, klíčeným, dosti nabobtnalé luštěniny, které jsou pro ně nezbytnou živočišnou složkou+denní dávka ovoce, či zeleniny.to, co píši je rize můj názor, nikomu ten jeho neberu, at tady nevznikají zase spory a nesmyslné debaty o ničem...s pozdravem Michal R.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210

Živočišnou jsem nemyslel, nýbrž rostlinnou a to bílkovinou, oprava.

10.1.2016 10:28
michael281

XXX.XXX.232.168

Tohle téma mě taky zajímalo, takže děkuji za odpověď

Ina123

10.1.2016 11:56
Ina123

XXX.XXX.96.6

Mám teprve půlroční zkušenost s amazonky bělobřichými. Jsou to opravdu zábavní papoušci, kteří nejsou chvilku v klidu a pořád něco vyvádějí. Je s nimi hodně zábavy. Na druhou stranu jejich křik je uširvoucí a není to jen krátká záležitost ráno a večer. Na to, že patří k menším papouškům, mají docela velkou spotřebu papání ve srovnání s amazoňanem modročelým. Srovnání s jiným druhem papouška nemám - zatím :).

11.1.2016 19:13
Ondra.b

XXX.XXX.201.247

Já mám amazonky bělobřiché a černotemenné. Jsou to strašně hraví papoušci, fakt klauni. Je pravda že jsou hlučnější ale z mé zkušenosti jen když něco pozorují, jinak jsou v klidu. ale jakmile spatří psa nebo lidi řvou smajlík ! Měl jsem i amazonky šupinkové, běločelé a nemůžu říct že by byli tišší, je to to samé když nikoho neviděli byli v klidu. Ale jsou to klidné ptáci, sedí na bidle a nic.
JInak krmil jsem oba rody stejnou směsí + naklíčené zrní a každý den mají ovoce a zeleninu. Jak se píše když mají možnost sežerou strašně moc. Proto krmení hlídám a je potřeba si denné krmnou dávku vyzkoušet.
Pro začátečníka bych volil bělobřiché nebo černotemenné.

Neregistrovaný uživatel

12.1.2016 10:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.9

Je to asi kus od kusu s tou hlucnosti.supinkove jsem naposled slysel, kdyz jsem jim bral vzorek na dna, coz je uz docela davno...jinak 4 kusy ani nepipnou.ma zkusenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík