loky
napsal(a):
Ja byl v neděli v SOBOTCE poprvé a naposledy. Úroveň me přišla tak slaba a tak smutna, že jsem odjel již po půl hodině domů. Pro ostatní: nehanim to. Jen muj subjektivní názor. Vstupne 35, - dle me naprosto zbytečné. Cesta 100 km a zážitek nemůžu nazvat ani nulou. Bohužel.
Musím reagovat na Váš příspěvek, ohledně burzy v Sobotce, věřím, že to je opravdu jen Váš názor, myslím, že jste toho ještě moc neviděl, je smutné, že si neuvědomujete jaký je datum, nikde v tuto dobu bohužel úroven burz nijak nepřevyšuje průměr, jaro je daleko, odchovy jsou již téměř prodány, nakupuje se krmení a jezdí se na kukandu, co kde ještě zbylo, ale ani to není marné, nebot máme více času na diskuze mezi chovateli a ani to přeci není až tak marné, abych litoval 35.-kč za vstupné ! Ocenění si zaslouží hlavně pořadatelé, teplo, čisto, občerstvení, zajištěné krmení, výkup ptactva, prodej kroužků, co víc ?Těším se na únorovou burzu, mám domluveno plno objednaných ptáků, různých výměn apod.jsem rád i spokojen, že mám kam v neděli vyrazit, a to nejsem zrovna z vedlejší vesnice, ale 120km daleko !
loky
napsal(a):
Ja byl v neděli v SOBOTCE poprvé a naposledy. Úroveň me přišla tak slaba a tak smutna, že jsem odjel již po půl hodině domů. Pro ostatní: nehanim to. Jen muj subjektivní názor. Vstupne 35, - dle me naprosto zbytečné. Cesta 100 km a zážitek nemůžu nazvat ani nulou. Bohužel.
Nevim jestli Vam prijde 35 kc moc, ale vem te si, ze na Kladne se plati 30 kc, v Tynisti 20 a v Prerove tusim taky 20 kc. Na tyto velke burzy jezdi tisice lidi a za ty roky se na nich nezmenilo vubec nic. Vsude spina, zahuleno, zima a kdyz je mokro, tak musite mit holinky, protoze je vsude blato. Uroven parkovani otresna. V Tynisti parkujete i pres 1 km daleko nebo v blate, to same v Prerove. Na Kladne si pro zmenu nemuzete zastavit ani u krmivare, protoze hned pribehne policajt a da vam pokutu. Na to, ze je Sobotka mala burza, tak tyto velke ji v tomto pripade nesahaji ani po kotniky. Ano, lednova burza byla slabsi, ale v lednu je mene lidi na kazde burze. Burzy jsou plne v unoru, breznu, dubnu a pak na podzim. Na jare kazdy doplnuje co mu padlo pres zimu a na podzim se prodavaj odchovy.
bubanek
napsal(a):
Nevim jestli Vam prijde 35 kc moc, ale vem te si, ze na Kladne se plati 30 kc, v Tynisti 20 a v Prerove tusim taky 20 kc. Na tyto velke burzy jezdi tisice lidi a za ty roky se na nich nezmenilo vubec nic. Vsude spina, zahuleno, zima a kdyz je mokro, tak musite mit holinky, protoze je vsude blato. Uroven parkovani otresna. V Tynisti parkujete i pres 1 km daleko nebo v blate, to same v Prerove. Na Kladne si pro zmenu nemuzete zastavit ani u krmivare, protoze hned pribehne policajt a da vam pokutu. Na to, ze je Sobotka mala burza, tak tyto velke ji v tomto pripade nesahaji ani po kotniky. Ano, lednova burza byla slabsi, ale v lednu je mene lidi na kazde burze. Burzy jsou plne v unoru, breznu, dubnu a pak na podzim. Na jare kazdy doplnuje co mu padlo pres zimu a na podzim se prodavaj odchovy.
Jsem rad, ze jste i Vy a předchozí pisatel napsal svuj názor, těší mě to. Já jsem jen napsal svuj vlastni názor, chovu papoušků se věnují cca 30 let, tedy nejsem úplný začátečník. Přesto mohu říci a to nemam sjete jen Týniště či jiné burzy v ČR, ale i momo ČR. Nikdy bych nechtěl srovnávat úroveň jiných právě k Sobotce. Já si myslí, že a za ti si stojim to prostě pro mě nebylo ani v nejmenším zajímavé. Přesto věřim, že určitě pořadatele svoji práci odvádějí Dobrou, taky jsem o tom v mém prvním psaní nic neřekl. Jen si myslim, že prostory, jsou prostě ne vyhovující, pokud by se to chtělo někam trosku pohnout, je potřeba zavést domácí zvířata a taky pro zahradu.
Pak to začne dle mého nabírat na obrátkách. S pozdravem.
.
loky
napsal(a):
Jsem rad, ze jste i Vy a předchozí pisatel napsal svuj názor, těší mě to. Já jsem jen napsal svuj vlastni názor, chovu papoušků se věnují cca 30 let, tedy nejsem úplný začátečník. Přesto mohu říci a to nemam sjete jen Týniště či jiné burzy v ČR, ale i momo ČR. Nikdy bych nechtěl srovnávat úroveň jiných právě k Sobotce. Já si myslí, že a za ti si stojim to prostě pro mě nebylo ani v nejmenším zajímavé. Přesto věřim, že určitě pořadatele svoji práci odvádějí Dobrou, taky jsem o tom v mém prvním psaní nic neřekl. Jen si myslim, že prostory, jsou prostě ne vyhovující, pokud by se to chtělo někam trosku pohnout, je potřeba zavést domácí zvířata a taky pro zahradu.
Pak to začne dle mého nabírat na obrátkách. S pozdravem.
.
Ve vší slušnosti Vám mohu napsat, že to na obrátkách nenabere, i Já mám sjete burzy za hranicemi, ale bohužel vše se odehravá ve stejných podmínkách podobným burze v Sobotce, na Kladně apod.Jsou to prostorově různé sály, tělocvičny, nevyužité haly, jak by to asi mělo vypadat, když se daný prostor využívá jednou měsíčně, jsou i vyjímky a tím je burza Týniště, kde se ozývali hlasy pro rozšíření výstaviště, což by byla neuvážená hloupost, proč ? Na to Vám odpovím 1/ sortiment se sjednotil a až na pár vyjímek pořád stejné druhy exotického ptactva,2/ to že jsme velmoc co do množství o tom není pochyb,3/více jak polovina ptactva končí u výkupčích, protože není možné tak velké množství (ba ani na takových burzách jako je německý Erfurt prodat na stole)natož u nás,4/věkový průměr chovatelů, no ten si udělejte sám ale je to bohužel věk důchodový.Tak a ted mi řekněte jak by to mělo nabrat obrátky ?
Jsem s pozdravem a opravdu si Vážím všech pořadatelů nejen těch v Sobotce, že to pro nás dělají.
Dobrý den.
Také jsem objel mnoho burz v ČR a mohu vám říct, že takovéto burzy, jako je například Sobotka, jsou lepší než třeba i to Kladno. Samozřejmě ne každý měsíc je všeho co chovatelé shání dostatek, ale to je všude. Mně je takováto menší burza příjemnější. Stejně pokud chovatel shání něco do chovu, tak se spíš zajímá o koupi u chovatele. Jednotlivé burzy bychom měli také chápat jako propagaci chovu exotů. A rozjet a udržet takovou burzu je opravdu heroitské snažení a pořadatelům vůbec nic nezávidím a obdivuji je. Podobně rád zajedu na burzu Liberec. A pokud se mi nějaká burza nelíbí, tak tam příště prostě nepojedu.
Zdravím mohu porovnat Burzu Sobotka a Přerov sice ne v tento termín, byli jsme na podzim a radši pojedu do Sobotky než do Přerova. V porovnání občerstvení Sobotka lepší, prostředí lepší, a v čistotě přenosek lepší Sobotka mněl jsem možnost být v Sobotce a nenašel jsem žádnou zasranou přenosku, a v Přerově děs a hrůza. A hlavně chování lidí, že není možno se pořádně podívat do přenosek, protože když se zastavíte a chcete se podívat tak vás bude stejně dav tlačit a v Sobotce je to spíše naopak.
kokík
napsal(a):
Musím reagovat na Váš příspěvek, ohledně burzy v Sobotce, věřím, že to je opravdu jen Váš názor, myslím, že jste toho ještě moc neviděl, je smutné, že si neuvědomujete jaký je datum, nikde v tuto dobu bohužel úroven burz nijak nepřevyšuje průměr, jaro je daleko, odchovy jsou již téměř prodány, nakupuje se krmení a jezdí se na kukandu, co kde ještě zbylo, ale ani to není marné, nebot máme více času na diskuze mezi chovateli a ani to přeci není až tak marné, abych litoval 35.-kč za vstupné ! Ocenění si zaslouží hlavně pořadatelé, teplo, čisto, občerstvení, zajištěné krmení, výkup ptactva, prodej kroužků, co víc ?Těším se na únorovou burzu, mám domluveno plno objednaných ptáků, různých výměn apod.jsem rád i spokojen, že mám kam v neděli vyrazit, a to nejsem zrovna z vedlejší vesnice, ale 120km daleko !
Dobrý den, děkuji za Váš názor, ja ho respektuji i se strošku v něčem stotoznuji. Třeba ve věkovém průměru chovatelů a množství odchovu. Popravdě, pokud by jste jsi přečetl pořádne muj příspěvek, tak na začátku je napsáno, že Chovám papoušky cca 30 let a že jsem nebyl na burzách jen v cr. Tak jiank např, , Polsko, Holandsko, Německo, Švýcarsko, Madarsko. Mmj. To jen pro připomenutí, jak jste psal, ze jsem asi nikde nebyl. Neberte ale jako chlubí, jen tak trosku obranu. S pozdravem.