Martys
napsal(a):
Dobrý den vždy jsem kupoval chemisole na burze a dávkování bylo 1 ml. na 1 l. vody nyní jsem ho za
koupil od veterináře a ten určil dávkování 2 ml. na 1. vody tak nevím kolik je vhodné.
Jestli si ho pan doktor naředil v poměru 1:1 tak je to v pořádku.Jinak je doporučená dávka 1ml/1 litr vody a po 14 dnech zopakovat aby se postihla všechna vývojová stádia.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Moudivláček
Dobrý den,musím vá ohledně dávkování mírně oponovat.Neznám systém výpočtu,ale domnívám se,že je vycházeno z pokojové teploty,což je nějakých dvacet stupňů.Každý tvor přijímá vodu podle teploty ve které se nachází.Tudíž ve velkém vedru jsou léky mírně předávkovány.Pokud je chladno,léku je méně než je výpočet dávkování.Zde by mohlo teoreticky dojít k neefektivní léčbě.
Dále ptáci různé velikosti přijímají různé množství vody,každý tak,aby pokryl svoji potřebu.Tímto každý dostává do těla správné množství léku při dané koncentraci.Chemisole používám mnoho let a funguje dobře.
oto
napsal(a):
Je mozne použivat chemisol i po dobe delši než 3 měsice po otevřeni ?Děkuji
Já jsem reagoval na Vás a vlastně jsem na vaši otázku neodpověděl.
Doba použití je uvedena na lahvičce včetně doby po otevření. Ty 3 měsíce se mně téř zdají krátké, ale i veterinář mně doporučil to raději dodržovat. Záleží na skladování. Nemělo by to vadit, jen se snižuje účinnost. Pozor, toto neplatí pro antibiotika, Tam po projítí lhůty vyhodit. Jak jsem dostal, tak předávám.