m.zedlitzer
napsal(a):
Dobrý den.
Určitě máte takto sestavený pár? Modrý nemůže štěpit zase na modrou. Jinak modrá ino je albino.
O jaké ptáky se jedná?
Dobry podvecer.Ide o alexandrou malych.Samec je modry a stepi na modra ino, cize albino.Samica je violeta 1f a mladata mi okrem ineho vychadzaju podla kalkulacky violet ino-samice a neviem co to znamena.
Fefe
napsal(a):
Dobry podvecer.Ide o alexandrou malych.Samec je modry a stepi na modra ino, cize albino.Samica je violeta 1f a mladata mi okrem ineho vychadzaju podla kalkulacky violet ino-samice a neviem co to znamena.
Ono je to právě o správném pojmenování. A pokud to zadáte špatně do kalkulačky, vyjde vám něco jiného.
Když napíšete. samice violeta 1f, tak je to podle mne zelená samice s fialovým faktorem.
Pokud je ale modrá, musíte říct modrá violeta 1f a také to tak zadat do kalkulačky.
Jak říkal kolega, modrý samec nemůže znovu štěpit na modrou, protože jí má už ve fenotypu, tedy je modrý a štěpí na ino.
Tedy obecně : je třeba pojmenovat ty ptáky spíš podle genetického fontu, než podle fenotypu, neboť to je mnohdy matoucí.
daktari
napsal(a):
Podle té fotky je samice modrá violeta a samec modrý, dle uvedeného štěpitelný na ino.
Mladé tedy budou samci :
25% modrých
25% modrých violet
25% modrých/ ino
25% modrých violet/ ino
Samice:
25% modrých
25% modrá ino (albino)
25% modrá violeta
25% modrá violeta ino (violet albino).
Dakujem za vysvetlenie.Asi som nieco zle zadaval.Violet albino znamena ze bude bledsia, ci albino z nadychom violety, ci?