Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2016 17:04
Pavel p01

XXX.XXX.252.179

Poradí někdo?Máme doma rok a půl starého žakouna, dá se říct celkem je v pohodě každý den se pouští z klece na jednu až dvě hodiny aby se proletěl.Má hračky pověšený na stromě na stropu nudit se tedy nemůže(snad).Ale co tět dělá je hrůza ničí záclony(máme již druhý), přiletí mazlí se ale pak kousne nekdy až do krve, nevime jak ho to odnaučit.Je ale chytrý když něco ničí a člověk jde k němu se slovy TYTYTY tak odletí ale hned je zase někde jinde a niči a ničí
trička, mikyny co už prokousl ani nepočítám.Poradí někdo kdo stímto trápením má nějakou zkušenost? Co mu dát třeba samičku.

19.1.2016 02:43
geldek

XXX.XXX.237.194

Asi Vás nepotěším ujištěním, že jsou to zcela běžné problémy. My jsme museli zrušit vnitřní žaluzie, protože je náš žako považoval za zdroj nejzajímavější, neodolatelné zábavy. S těmi záclonami - to je potíž. Ty jsou lákavé i pro jiné druhy papoušků. Možná by pomohlo namísto záclon pověsit jemné závěsy z hladkého průhledného silonu - něco na tento způsob: http://media.novinky.cz/689/256891-original1-lb4qu.jpg
čím hladší, kluzká látka...
A učit, učit, učit. Jiná cesta není. Koupit dalšího žaka neznamená, že pak nic v bytě neponičí, že budou hodní a nebudou kousat. Sledujte, jestli se kousanci nedožaduje pozornosti. Je to vysoce sociální druh - potřebuje interakci s členy hejna.2 hodiny denně mu jistě nestačí. Navíc to může být způsob, jak si ujasňuje hierarchii v domácím hejnu.
Oblečení časem přestane kousat. Ale dejte mu náhradu - na okus, rozcupování i čištění zobáku doporučuji karton - třeba nízkou větší krabici, do níž navíc můžete dát něco na poničení - papírové krabičky s oříšky uvnitř, nebo ruličku po toal. papíru do níž vložíte třeba víčko z pet-lahve a zatlačíte konce, aby měl něco na rozkousání a zkoumání, co v tom je... jistě sami budete mít kopu nápadů.
Samičku mu sice můžete "dát" s (nerealistickou) nadějí, že problémy se zmenší a nezdvoj-trojnásobí, nicméně byste měli vědět, že 1,5 letý žako zdaleka není ještě dospělý.

19.1.2016 06:43
Beginneris

XXX.XXX.176.15

Pavel p01 napsal(a):
Poradí někdo?Máme doma rok a půl starého žakouna, dá se říct celkem je v pohodě každý den se pouští z klece na jednu až dvě hodiny aby se proletěl.Má hračky pověšený na stromě na stropu nudit se tedy nemůže(snad).Ale co tět dělá je hrůza ničí záclony(máme již druhý), přiletí mazlí se ale pak kousne nekdy až do krve, nevime jak ho to odnaučit.Je ale chytrý když něco ničí a člověk jde k němu se slovy TYTYTY tak odletí ale hned je zase někde jinde a niči a ničí
trička, mikyny co už prokousl ani nepočítám.Poradí někdo kdo stímto trápením má nějakou zkušenost? Co mu dát třeba samičku.

Takto to dopadne keď niekto bez premýšľania kúpi veľkého inteligentného papagája.Hlavne že rozpráva a sedí na pleci.A ten bordel okolo, prach, či šklbanie to nikoho nezaujíma až do chvíle keď sa to nestane.Teraz v tomto bode ho 95% ľudí predáva a uvedie nedostatok času alebo odchod z republiky.
Ach ale sú dnes tí ľudia hlúpy len chudobu na vás.

19.1.2016 08:19
eli22

XXX.XXX.181.33

Beginneris napsal(a):
Takto to dopadne keď niekto bez premýšľania kúpi veľkého inteligentného papagája.Hlavne že rozpráva a sedí na pleci.A ten bordel okolo, prach, či šklbanie to nikoho nezaujíma až do chvíle keď sa to nestane.Teraz v tomto bode ho 95% ľudí predáva a uvedie nedostatok času alebo odchod z republiky.
Ach ale sú dnes tí ľudia hlúpy len chudobu na vás.

Já bych s tím souhlasila. Myslím, že rozhodnout se pro tak inteligentního papouška je stejně závazné rozhodnutí jako pořídit si dítě. Já ho chtěla samozřejmě taky, ale i když chovám papoušky přes 30 let, tak jsem si to netroufla. Mám namysli velkého papouška jako mazla.

milda 33

19.1.2016 12:44
milda 33

XXX.XXX.142.32

Zdravím žako má rok a pul takže samičku nepotřebuje prostě je to papoušek a ten do všeho kouše je to jeho přirozený chování.

19.1.2016 19:45
Pavel p01

XXX.XXX.252.179

Geldek a všem slušným děkuji za odpověd a tamti at mi...Jo at žije internet pak se na něco zeptat.

19.1.2016 21:10
smidla

XXX.XXX.14.106

Dobry den,
nezlobte se, ale prave "ti" maji vetsi podil pravdy. Ja osobne bych nedaval papousko i na hrani karton, neboli lepenku, kvuli obsahu lepiidla. Papousek pri trhani pozre sast toho s cim pracuje. Stejne tak vrsek od pet lahve. Orisek je daleko vhodnejsi. Ruzne klaciky a narezane platky dreva, pospojovane silnym dratem nebo retizkem.
Poridili jste si velky zavazek ale moc mu nedavate. Co vyroste z ditete kteremu se budete venovat dve hodiny denne? Byt na vasem miste rychle zvazim sve moznosti a zapracuju na tom, protoze to nejhorsi teprve prijde.
S pozdravem smidla.eu.

22.2.2016 15:03
monika23

XXX.XXX.80.94

Já bych to neviděla až tak černě, znám lidi, kteří mají doma žaky, vůbec je z klece nepouštějí, ani se jim celé dny nijak nevěnují. Jen je krmí. Žakoušci jsou hodní, občac něco povídají a nijak si nevynucují přízeň.

23.2.2016 21:37
Pavel p01

XXX.XXX.252.179

Jéžiš díky za odpověd, ale tět pozor na ty reakce je to anonimní

24.2.2016 13:49
monika23

XXX.XXX.80.94

Pavel p01 napsal(a):
Jéžiš díky za odpověd, ale tět pozor na ty reakce je to anonimní

No někdy jsou ty odpovědi fakt přehnaný. Já mám zase problém se žakyní, je zlatá, hodně aktivní ( oproti tomu, co jsem měla možnost vidět u jiných lidí doma, jak jsem psala ), zpívá, tancuje atd.. No, ale škube se. Přitom jí evidentně nic nechybí. Taky zvažuji samečka, ale mám strach aby se neoškubala úplně do hola a proto se nemohu rozhodnout. Ani by to nemusel být žako ( i když bych nejraději ), ale jen nějaký menší, aby se spolu zabavili a zapoměla na škubání.

24.2.2016 17:10
Pavel p01

XXX.XXX.252.179

Tak to bohužel neporadím, my máme ještě aru oba jsou to kluci a znají se od mala, když jsou puštěný tak spolu vymýšlí takové kraviny že se člověk diví. Ale když se žakovi něco znelíbý tak mu to dá pěkně(sežrat).Tak stím novím kamarádem nevím.

24.2.2016 18:03
JÁRA POD RODIČI

XXX.XXX.238.219

Dobrý den,
opět velice doporučuji knihu ŠKOLA PRO PAPOUŠKY - GREG GLENDELL.
Trénovat povely zábavou každý den
Lucka.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2016 18:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

JÁRA POD RODIČI napsal(a):
Dobrý den,
opět velice doporučuji knihu ŠKOLA PRO PAPOUŠKY - GREG GLENDELL.
Trénovat povely zábavou každý den
Lucka.

Hledala jsem Vámi doporučenou knihu ale nikde není k sehnání

Přidejte reakci

Přidat smajlík