Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2016 19:57
Hanz chovtel

XXX.XXX.45.2

Dobry den.Jakou teplotu udržujete v zimovišti pro amazoňany, eklekty, kakadu a žaky v těchto mrazivých dnech?Děkuji všem za rozumné odpovědi.Myslíte že teplota 12 stupňů je dostačujíci?

21.1.2016 20:26
loufan

XXX.XXX.132.27

Pokud nechcete aby eklekti a žaci hnízdili tak to stačí, jinak 18.

22.1.2016 08:00
pavel6

XXX.XXX.69.130

Myslím, že nemáte pravdu, žaci zahnízdí i při teplotě 10-15 stupňů.

22.1.2016 17:18
Hanz chovtel

XXX.XXX.45.2

A je potřeba žakům a eklektům aby zahnízdily prodlužovat den svícením.Pokud ano tak jak dlouho?

22.1.2016 17:20
Hanz chovtel

XXX.XXX.45.2

Mám namysli o kolik minut popřípadě hodin.Děkuji za odpověď.

22.1.2016 17:48
loufan

XXX.XXX.242.7

pavel6 napsal(a):
Myslím, že nemáte pravdu, žaci zahnízdí i při teplotě 10-15 stupňů.

Věřím že žaci budou hnízdit i při deseti stupních, ale takového chovatele bych nazval hovadem. Pro podporu hnízdění je určitě lepší den prodlužovat minimálně na 12 hodin. Mě začínají hnízdit v zimě ary a prodlužuju na 14.

22.1.2016 19:47
kokík

XXX.XXX.11.174

loufan napsal(a):
Věřím že žaci budou hnízdit i při deseti stupních, ale takového chovatele bych nazval hovadem. Pro podporu hnízdění je určitě lepší den prodlužovat minimálně na 12 hodin. Mě začínají hnízdit v zimě ary a prodlužuju na 14.

Sám jste se nechtě pojmenoval, myslím že těch deset stupnů je krátkodobá teplota pod kterou by opravdu teplota neměla klesat jak u žaků, amazonanů, ar a jim podobných druhů, to že necháváte ary hnízdit již v lednu o něčem svědčí, zkratka čím víckrát, tím lépe že !

cefar

22.1.2016 20:19
cefar

XXX.XXX.195.100

kokík napsal(a):
Sám jste se nechtě pojmenoval, myslím že těch deset stupnů je krátkodobá teplota pod kterou by opravdu teplota neměla klesat jak u žaků, amazonanů, ar a jim podobných druhů, to že necháváte ary hnízdit již v lednu o něčem svědčí, zkratka čím víckrát, tím lépe že !

Až budete chovat ary nebudete se do nikoho tak hloupě navážet. Myslím, že ani netušíte z jakē části Světa pocházejī a jaké je tam zrovna podnebí.

22.1.2016 20:23
loufan

XXX.XXX.242.7

Moji ptáci pochází z části z odchytu a z části z prvních odchovů po odchytových rodičích. Ani by je nenapadlo začít hnízdit v dubnu nebo květnu, ale jak už napsal kolega nade mnou, nevíte o čem píšete, proto se na Vás nemůžeme zlobit

22.1.2016 21:54
kokík

XXX.XXX.11.174

loufan napsal(a):
Moji ptáci pochází z části z odchytu a z části z prvních odchovů po odchytových rodičích. Ani by je nenapadlo začít hnízdit v dubnu nebo květnu, ale jak už napsal kolega nade mnou, nevíte o čem píšete, proto se na Vás nemůžeme zlobit

Kolega nad Vámi mně žádným způsobem nemůže nijak vyvést z míry, ani změnit můj názor, ary ararouny mám již víc jak deset let, jen na vysvětlenou, ono není vůbec důležité v jakém termínu hnízdí, ale jak jsou na to připravené a také dané prostředí, a pokud je to v zimním období tak určitě zkloubím teplotu i svícení tak, aby to bylo ideální a na jaře jsem měl ve venkovních výletech, krásné a dokonale opeřené ptáky.

22.1.2016 22:30
ararauna.cz

XXX.XXX.218.167

Araraunám topím v zázemí na 17 stupňů a nestěžují si.

cefar

23.1.2016 05:58
cefar

XXX.XXX.195.100

kokík napsal(a):
Kolega nad Vámi mně žádným způsobem nemůže nijak vyvést z míry, ani změnit můj názor, ary ararouny mám již víc jak deset let, jen na vysvětlenou, ono není vůbec důležité v jakém termínu hnízdí, ale jak jsou na to připravené a také dané prostředí, a pokud je to v zimním období tak určitě zkloubím teplotu i svícení tak, aby to bylo ideální a na jaře jsem měl ve venkovních výletech, krásné a dokonale opeřené ptáky.

Však kolega loufan kloubí teplotu a svīcení právė proto, že mu hnízdí v zimním termínu a na jaře bude mít ve venkovních výletech krásné a dokonale opeřené mlådé.
PS: Podle 4. pådu se píše "mě,.

23.1.2016 06:34
loufan

XXX.XXX.140.252

Nevím jak u Vás, ale u mě potrava nefunguje. Naklíčené ani neberou, takže mají po celý rok stejně pestrou krmnou dávku složenou z ovoce a zeleniny, směsi zrnin versele mega a velké dávky ořechů. Ptáky krmením nijak nestimuluji. Jin\ak fotky mám v profilu.

23.1.2016 07:11
milanplšek

XXX.XXX.144.38

cefar napsal(a):
Však kolega loufan kloubí teplotu a svīcení právė proto, že mu hnízdí v zimním termínu a na jaře bude mít ve venkovních výletech krásné a dokonale opeřené mlådé.
PS: Podle 4. pådu se píše "mě,.

Zajimalo by me jake ptaky chovate vy ze tak radite. Kolega kokik vas dostal papouskama ktere chova takze vi o cem mluvi. Tak uz nevite co dal tak resite ho...na.

23.1.2016 10:12
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Ak "žakovia" hniezdia u nás, ako v Afrike, v zime, je to normálne, treba bezpodmienečne svietiť a temperovať. Na koľko? To vedia skúsení a úspešní chovatelia. Koľko chovateľov toľko názorov.

Pri „Afrike, Amerike, vôbec tropickej exotike“ nepleťme si túto pôvodne tropickú faunu napr. s vyšľachtenými sivými husami africkými.

Súčasná pravá zima 2016, v starom parku v lokalite Košice - Barca.

23.1.2016 11:38
Hanz chovtel

XXX.XXX.45.2

Já jsem začal žakům dávat nakličovací směs z luštěninami ale luštěniny vůbec neberou.Vyberou jen semena a zrna o zbytek nejeví zájem.Zkoušel jsem to i povařit, ale výsledek byl stejný.Jaké máte zkušenosti vy?

23.1.2016 13:05
Hanz chovtel

XXX.XXX.45.2

TAKÉ PŘIDÁM PÁR FOTEK.LONI NOVĚ POSTAVENÉ.UVIDÍME JAK SE OSVĚDČÍ.

23.1.2016 13:18
boza

XXX.XXX.69.138

Pěkný co tam bude.

23.1.2016 16:09
smidla

XXX.XXX.199.215

Hanz chovtel napsal(a):
TAKÉ PŘIDÁM PÁR FOTEK.LONI NOVĚ POSTAVENÉ.UVIDÍME JAK SE OSVĚDČÍ.

Dobry den,
krasna prace. Pokud mate zajem, napisu info k umisteni termostatu. mate ho prilis blizko panelu a bude vam casto spinat a vypinat.
S pozdravem smidla.eu.

cefar

23.1.2016 18:05
cefar

XXX.XXX.195.100

milanplšek napsal(a):
Zajimalo by me jake ptaky chovate vy ze tak radite. Kolega kokik vas dostal papouskama ktere chova takze vi o cem mluvi. Tak uz nevite co dal tak resite ho...na.

Dobrý den, dříve jsem se věnoval amazoňanům a kakaduům, pak jsem musel chov zrušit a nyní se ke kakaduům vracím. Ary nechovám, nikdy jsem nechoval a chovat neplánuji ale cosi o jejich chovu vím, přeci jen mám nějaké kamarády a známé chovatele co se arám věnují. Pokud by jste lépe četl mé příspěvky pochopil by jste, že vlastně žádnē rady nikomu nedávám. Jen jsem se ohradil oproti příspěvku uživatele kokika, který uživatele loufana nazval nepřīmo hovadem a vyčítal mu odchov v zimním období. A to je prostě hloupost. Ptáci a hlavně odchytoví budou hnīzdit podle vlastnīho biorytmu ať se nám to líbī a nebo ne a pan loufan dle mého názoru dopřávå svým arám co potřebujī, v době kdy to vyžaduji. Člověk může být hlupákem ať chová co chová. Vyčītat chovateli, že svěřencům dopřává světlo a teplo v době kdy jsou zvyklí hnízdit prostě a jednoznačně hloupé je. Je mylné považovat svůj názor byť zkušeností podpořený za jediný správný. Nemůže platit, že pokud panu kokimu nasedají ary řekněme v dubnu, musí tak nasedat všem a ti kterým nasedají dříve jsou množitelé. S tímto názorem přece nikdo z diskutujících nemůže souhlasit. A že jsem někoho upozornil na pravopis? Omlouvám se nebudu řešit h..na abych někoho neurazil.

23.1.2016 18:15
Hanz chovtel

XXX.XXX.34.65

Zdravim termostat i topny panel mne montoval znamy eletrikar.Kde myslite ze podle vas by se mnel umistit.Diky za radu.

23.1.2016 18:31
loufan

XXX.XXX.134.253

cefar napsal(a):
Dobrý den, dříve jsem se věnoval amazoňanům a kakaduům, pak jsem musel chov zrušit a nyní se ke kakaduům vracím. Ary nechovám, nikdy jsem nechoval a chovat neplánuji ale cosi o jejich chovu vím, přeci jen mám nějaké kamarády a známé chovatele co se arám věnují. Pokud by jste lépe četl mé příspěvky pochopil by jste, že vlastně žádnē rady nikomu nedávám. Jen jsem se ohradil oproti příspěvku uživatele kokika, který uživatele loufana nazval nepřīmo hovadem a vyčítal mu odchov v zimním období. A to je prostě hloupost. Ptáci a hlavně odchytoví budou hnīzdit podle vlastnīho biorytmu ať se nám to líbī a nebo ne a pan loufan dle mého názoru dopřávå svým arám co potřebujī, v době kdy to vyžaduji. Člověk může být hlupákem ať chová co chová. Vyčītat chovateli, že svěřencům dopřává světlo a teplo v době kdy jsou zvyklí hnízdit prostě a jednoznačně hloupé je. Je mylné považovat svůj názor byť zkušeností podpořený za jediný správný. Nemůže platit, že pokud panu kokimu nasedají ary řekněme v dubnu, musí tak nasedat všem a ti kterým nasedají dříve jsou množitelé. S tímto názorem přece nikdo z diskutujících nemůže souhlasit. A že jsem někoho upozornil na pravopis? Omlouvám se nebudu řešit h..na abych někoho neurazil.

Děkuji za zastání, ale asi to bude k ničemu. Zajímalo by mě, jaké kakadu chováte, nebo se chystáte chovat. Také mám v plánu dva nebo tři páry pořídit, nejspíš žlutolící sumbský.

23.1.2016 19:08
smidla

XXX.XXX.199.215

Hanz chovtel napsal(a):
Zdravim termostat i topny panel mne montoval znamy eletrikar.Kde myslite ze podle vas by se mnel umistit.Diky za radu.

Dobry den,
bohuzel nemuzu najit ten obrazek jak spravne umistit termostat, ale ma byt dal od dveri a oken a od zdroje tepla tak, aby ho nemohly primo ovlivnovat.
S pozdravem smidla.eu.

23.1.2016 19:53
jako001

XXX.XXX.109.93

cefar napsal(a):

V poslednej dobe jeden z dobrych prispevkov, dàvàm za pravdu afrika a juznà amerika vetsinou zasadà v zime iked aj to nie je pravidlo ale ked nejde o viac generàcii odchovanè v europe je to prakticky pravidlo takze chovatelia ar aj afriky uz maju sezonu, nazvat tychto chovatelom mnozitelmi moze len blàzon alebo clovek co mà len povrchnè informàcie.A ked chovatel dopraje v tàkom co treba, nie je nic vynimocnè ze uz ary sedia, u kamaràta chovà rozne alexandre sa sezona zacina v novembri a konci niekedy v màji vtàkom dopraje co je treba.

cefar

23.1.2016 20:01
cefar

XXX.XXX.195.100

loufan napsal(a):
Děkuji za zastání, ale asi to bude k ničemu. Zajímalo by mě, jaké kakadu chováte, nebo se chystáte chovat. Také mám v plánu dva nebo tři páry pořídit, nejspíš žlutolící sumbský.

V současné době 4 páry rūžových a zítra přibude pátý. Je to moje srdečnī záležitost, byli to moji první většī papoušci. Vše mám ve skupině a na jaře rozdèlím podle toho jak si padnou do oka.
Žlutolící by ráda manželka, tak uvidíme možná časem.

23.1.2016 22:22
jako001

XXX.XXX.109.93

cefar napsal(a):
V současné době 4 páry rūžových a zítra přibude pátý. Je to moje srdečnī záležitost, byli to moji první většī papoušci. Vše mám ve skupině a na jaře rozdèlím podle toho jak si padnou do oka.
Žlutolící by ráda manželka, tak uvidíme možná časem.

Dovolim si pristupit tiez zvazujem nad ruzovymi toto roku vsak to asi nebude pravdepodobnè ale ked boh dà a ja budem usilovny, manzelkyna srdcovka je zako sen sa jej momentàlne plni nakolko dokrmuje kamaràtove lebo rodicia zacali strajkovat tak dufam ze to bude mat zdàrny koniec.jak jeto vlastne stymi formami nakolko literatura podruhy neuvàdza tak ako u ink ale u ink je farba chocholky taky prielom ràd by som videl porovnanie sytosti farieb u ruzovych bez upravovanych fotiek.Dakujem za odpoved a sucasne vàm vsetkym prajem uspesny rok.

papouch23

23.1.2016 23:53
papouch23

XXX.XXX.128.20

kokík napsal(a):

Ty mudrlante, tobě se o arách může jen zdát a ještě kradeš fotky kde se dá.
https://www.google.cz/search?tbs=sbi:AMhZZivRNoyTCCZJuA4H_1OFeadTlciDSul0VMNqkQ0uozGg3Zm6XKm6MMSqDLoGvmXHCBnqY4bgzYAYVr4woIIEgd3oyd0D6P2VdP-6ql2IVp87dgCYtf2lEgQgkmdEnKW6uDqkP9cHLP91vW1U_12NZ1dYpGM_1cEgKf5Og_1SrmjlyKgxfqMuA2OvyZaDglr3EBemSxO4wOGrbqLgq1iw5zE15FIKTAdCPO_16euOORlDbgia2U-Mjt3nHMN41zz1jKVjLGji7sntFbh6vCwSMKLC1n6alTLEQSxFL_16Fv9Bw-_1G_1u_1PU8Zh9HuTqp9QrV7SZGiU_1ZFNivHceHCi0ZnjJNHTVZG3-RUc0FhBPKcIaF1Rwi5oxQv-AXTO_1UwGlladfcpTDK-FP5UOZ2o_1ZB7dqm2pU1Hxbb7GoFdrtlJPYXQCY6Z-ywGdzm5aDYIgFaaUixxf-1D5OfKHLlJc_1ho0sdZjMoyHBZDnRwyEMXV7LPsq-Cq8m-63QdCVMJBUX9LzyRLUg2e_1M8K8qN2-3-hLAyNeybR-i07uHObyp1UGO8F45xxgTbElliuxudVfdkO8DQgl-CT3qyntHPrlkbENp7d-yZe8J5XDuT7uynVQgmyS37xM-4BuZox8FRfB3kgJm3LNhmC_1TbkoKRvtL5MewWTLr0zUfdaj0M7BuGYpdiLvP1qs6JwzRYMBlDgITSOfL7xOU5XQm5HYf_1Egck8ELtQb3LCjI85pKKM855wrJCcOlnVdmqfKZBw12Lr7MvxuDpKEktVgLYxwQ7MaIjjbkzM3iQ9Z4gnYv-oaL8HsxK7i9zfE-dngoo0iE6SyYGdq0NS41-4HPmjaCHTGNeThF20gySWkl3yrnOgI-EFYZqUHwC0Uc6wwpc9Enf5gAsnt4vHWdM_1v3E_1X2GT8y5ygTEBoNQ9_11ARMBNyeNzyUHI6nNKGHJ_1-HaGPtVw9oQwMShu_1N_1sDZwN7BN_1VThWMRJgEQWq4f4f7PiEqPtSqmGyTROS960hAv73nPFLwrY5J1h1YDrq6BDo4Xi42oh_1KwBTLR5LVZdiT8uPBCuBHltTkgGc5NWg41LWsiSbVpG8R6im2J6fn6pXI6p_1QcMSlDgWEUqr9igHUBBuixHm8NI5sfCHF2Z49aQWqy9pkGoeuM_1DmdgKYBuufE9NZly3W5I9H6a-jGKuMp4oAfvRZqb0luKvuPlj8eSdUuX4Mbiqhv-QvYCHQLFn2iLK1S9p_1yOiRibEbUSG0ZPEf8RCjEJEaKnN8qLJKnhdn6a5aLrxP9YIHpin4LilwFlhlxENP8JkRKTBEqKUMl8tZxsv0_1N-J9xnklt38hUoQgu073IjvXFd6jf60cE2SRKoUxJF8aakdCm6mROOCbfo_1RCcMWKOrbjddfEdusKRGOgnJNV7XU4N9AoSu990hGKvUOurT3z3il0p3aYrbOIn4Qf3SVfRWCfq99zXuFtTAp3CU9chAIjRxN0mtEd6j2NnpDjCEuMWm2zyPFiMiNu3LJSEyv1K8BD8eV7yxxyY14K2Zcg_1-LLtTGALC7p&hl=cs.

cefar

24.1.2016 05:19
cefar

XXX.XXX.195.100

jako001 napsal(a):
Dovolim si pristupit tiez zvazujem nad ruzovymi toto roku vsak to asi nebude pravdepodobnè ale ked boh dà a ja budem usilovny, manzelkyna srdcovka je zako sen sa jej momentàlne plni nakolko dokrmuje kamaràtove lebo rodicia zacali strajkovat tak dufam ze to bude mat zdàrny koniec.jak jeto vlastne stymi formami nakolko literatura podruhy neuvàdza tak ako u ink ale u ink je farba chocholky taky prielom ràd by som videl porovnanie sytosti farieb u ruzovych bez upravovanych fotiek.Dakujem za odpoved a sucasne vàm vsetkym prajem uspesny rok.

Dobrý den zle čtete literaturu, ta uvádi tri poddruhy. Nevzpomenu si na ten treti, nechce se mi na půdu pro knihy ale u nás se potkáte pouze s dvěma. Eolophus roseicapillus roseicapillus a Eolophus roseicapillus assimilis. První má okruží oka červené s výrustky, které u samců bývají výraznější, druhá forma má okruží oka nahé šedé. Vícekrát jsem se setkal s názorem, že tak se pozná samec od samice, že samec mà okruží zbarvené a samice ne, opravdu to tak není sice to tak u oněch chovatelů vycháželo ale pouze proto, že měli samce roseicapillus a samici assimilis. Pohlaví se dá určit v dospělosti podle duhovky ale dna je jistější. Co se barvy týká roseicapillus by měl být tmavší. Ale řekl bych, že je to individuální, každý kus je jinak. U mladých než přepeří taky nevīte.

24.1.2016 13:29
kokík

XXX.XXX.11.174

papouch23 napsal(a):
Ty mudrlante, tobě se o arách může jen zdát a ještě kradeš fotky kde se dá.
https://www.google.cz/search?tbs=sbi:AMhZZivRNoyTCCZJuA4H_1OFeadTlciDSul0VMNqkQ0uozGg3Zm6XKm6MMSqDLoGvmXHCBnqY4bgzYAYVr4woIIEgd3oyd0D6P2VdP-6ql2IVp87dgCYtf2lEgQgkmdEnKW6uDqkP9cHLP91vW1U_12NZ1dYpGM_1cEgKf5Og_1SrmjlyKgxfqMuA2OvyZaDglr3EBemSxO4wOGrbqLgq1iw5zE15FIKTAdCPO_16euOORlDbgia2U-Mjt3nHMN41zz1jKVjLGji7sntFbh6vCwSMKLC1n6alTLEQSxFL_16Fv9Bw-_1G_1u_1PU8Zh9HuTqp9QrV7SZGiU_1ZFNivHceHCi0ZnjJNHTVZG3-RUc0FhBPKcIaF1Rwi5oxQv-AXTO_1UwGlladfcpTDK-FP5UOZ2o_1ZB7dqm2pU1Hxbb7GoFdrtlJPYXQCY6Z-ywGdzm5aDYIgFaaUixxf-1D5OfKHLlJc_1ho0sdZjMoyHBZDnRwyEMXV7LPsq-Cq8m-63QdCVMJBUX9LzyRLUg2e_1M8K8qN2-3-hLAyNeybR-i07uHObyp1UGO8F45xxgTbElliuxudVfdkO8DQgl-CT3qyntHPrlkbENp7d-yZe8J5XDuT7uynVQgmyS37xM-4BuZox8FRfB3kgJm3LNhmC_1TbkoKRvtL5MewWTLr0zUfdaj0M7BuGYpdiLvP1qs6JwzRYMBlDgITSOfL7xOU5XQm5HYf_1Egck8ELtQb3LCjI85pKKM855wrJCcOlnVdmqfKZBw12Lr7MvxuDpKEktVgLYxwQ7MaIjjbkzM3iQ9Z4gnYv-oaL8HsxK7i9zfE-dngoo0iE6SyYGdq0NS41-4HPmjaCHTGNeThF20gySWkl3yrnOgI-EFYZqUHwC0Uc6wwpc9Enf5gAsnt4vHWdM_1v3E_1X2GT8y5ygTEBoNQ9_11ARMBNyeNzyUHI6nNKGHJ_1-HaGPtVw9oQwMShu_1N_1sDZwN7BN_1VThWMRJgEQWq4f4f7PiEqPtSqmGyTROS960hAv73nPFLwrY5J1h1YDrq6BDo4Xi42oh_1KwBTLR5LVZdiT8uPBCuBHltTkgGc5NWg41LWsiSbVpG8R6im2J6fn6pXI6p_1QcMSlDgWEUqr9igHUBBuixHm8NI5sfCHF2Z49aQWqy9pkGoeuM_1DmdgKYBuufE9NZly3W5I9H6a-jGKuMp4oAfvRZqb0luKvuPlj8eSdUuX4Mbiqhv-QvYCHQLFn2iLK1S9p_1yOiRibEbUSG0ZPEf8RCjEJEaKnN8qLJKnhdn6a5aLrxP9YIHpin4LilwFlhlxENP8JkRKTBEqKUMl8tZxsv0_1N-J9xnklt38hUoQgu073IjvXFd6jf60cE2SRKoUxJF8aakdCm6mROOCbfo_1RCcMWKOrbjddfEdusKRGOgnJNV7XU4N9AoSu990hGKvUOurT3z3il0p3aYrbOIn4Qf3SVfRWCfq99zXuFtTAp3CU9chAIjRxN0mtEd6j2NnpDjCEuMWm2zyPFiMiNu3LJSEyv1K8BD8eV7yxxyY14K2Zcg_1-LLtTGALC7p&hl=cs.

Jen hlupák se neumí podepsat !

24.1.2016 16:01
Hanz chovtel

XXX.XXX.45.2

V chovném zařízení již jsou:Amazoňani kubánšt a pára žaků kongo.V třetí voliéře budou pokud se podaří sehnat kakadu šalamounští a pokud ne tak kakadu růžový.

24.1.2016 20:19
loufan

XXX.XXX.142.251

Nic ve zlém, pro žaky a kubánce dostačující, ale pro šalamouny malé z důvodu možné agrese samce. Pokud se teda dobře domnívám, že venek je 2x1 metr a vnitřek není o nic moc větší. Jen rada, která vám může ušetřit starosti a peníze, osobně bych tam nedával žádné kakadu, ale to je jen můj názor. Dal bych tam spíš eklekty nebo amazonky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík