Kanarik - rozbite vajicka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kanarikkk

30.1.2016 14:08
Kanarikkk

XXX.XXX.122.20

Dobry den,

chovam dvoch kanarikov. Samicka a samcek. Samicka zacala v poslednych dnoch znasat vajicka. Celkovo 3 za posledne 3 dni. No dnes rano som zistila, ze su vsetky rozbite, v klietke (nevypadli, neboli vyhodene). Zrejme ich rozbil jeden zo vtacikov...
Vie niekto poradit pricinu? Dakujem pekne.

30.1.2016 23:11
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Kanarikkk napsal(a):
Dobry den,

chovam dvoch kanarikov. Samicka a samcek. Samicka zacala v poslednych dnoch znasat vajicka. Celkovo 3 za posledne 3 dni. No dnes rano som zistila, ze su vsetky rozbite, v klietke (nevypadli, neboli vyhodene). Zrejme ich rozbil jeden zo vtacikov...
Vie niekto poradit pricinu? Dakujem pekne.

Áno. Vložte foto, lepšie raz vidieť, ako veľa hovoriť.

31.1.2016 09:11
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Zdravím
Záleží také na rozměrech budky. Když pták skáče přímo na vejce je neštěstí na světě hned.
Já pro ně používám tyto budky a je to bez potíží.
Je to u všech hnízdících v dutinách lepší když může doskočit mimo hnízdo.

31.1.2016 09:29
vadovo

XXX.XXX.168.92

pterodactyll napsal(a):
Zdravím
Záleží také na rozměrech budky. Když pták skáče přímo na vejce je neštěstí na světě hned.
Já pro ně používám tyto budky a je to bez potíží.
Je to u všech hnízdících v dutinách lepší když může doskočit mimo hnízdo.

Pro kanáry budky?

milda 33

31.1.2016 09:31
milda 33

XXX.XXX.142.32

Jsem to nějak nepochopil jeden chce fotky asi vajíček na pánvičce a druhej ukazuje fotky jaký má budky, kanáři hnizdí v budkách ? odkdy ?

31.1.2016 10:15
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Omlouvám se špatně jsem přečetl. Viděl jsem kakariki.
Zmátl mě tek kanárikkk.
Pochopitelně pro kanáry budky je nesmysl, ještě jednou se omlouvám.
Musím si vzít lepší brýle.

31.1.2016 10:17
vadovo

XXX.XXX.168.92

pterodactyll napsal(a):
Omlouvám se špatně jsem přečetl. Viděl jsem kakariki.
Zmátl mě tek kanárikkk.
Pochopitelně pro kanáry budky je nesmysl, ještě jednou se omlouvám.
Musím si vzít lepší brýle.

To nic, stávají se i horší věci

31.1.2016 20:25
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Tak vidím rada žádná a já to popletl.
Zkusil bych přidat do stravy vápník, vypadá to na křehkou skořápku.
Drcené skořápky, sepiová kost, můžete rozdrtit a posypat vaječnou míchanici a nebo existují i různé přípravky vitamíny vápník.

milda 33

1.2.2016 09:22
milda 33

XXX.XXX.142.32

No a co chcete poradit bud malo vápniku a nebo je rozbil samec nebo samice to je otazka na chovatele kanáru paní by se měla ve svem okoli pozeptat kdo chová kanáry a svuj zpusob chovu s nim pořešit jestli nedělá někde chybu takhle od stolu co chcete řešit.

1.2.2016 09:35
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

milda 33 napsal(a):
No a co chcete poradit bud malo vápniku a nebo je rozbil samec nebo samice to je otazka na chovatele kanáru paní by se měla ve svem okoli pozeptat kdo chová kanáry a svuj zpusob chovu s nim pořešit jestli nedělá někde chybu takhle od stolu co chcete řešit.

Áno, na to je diskusia. Podľa fota by sa dala určiť i ďalšia príčina... Nevhodné hniezdo, prípadne v mini klietke. Kto rozbil znášku agresívny samec, alebo samica? Byť "netrpezlivým, nevhodným rodičom" sú iba vtáci?

milda 33

1.2.2016 10:28
milda 33

XXX.XXX.142.32

No tak paní by opravdu měla popsat delku šiřku atd klece foto by se pak opravdu hodilo je možný že paní ma jeden pár v kleci pro andulky a zkusila odchovat je tu hodně dotazu na chov ptactva a nikdo si nepřečet v knížce jak je chovat jak tomu bylo kdysi dřiv.

Přidejte reakci

Přidat smajlík