papouch23

XXX.XXX.128.20
S pánem mám zkušenost osobní a víceméně pozitivní (papoušek byl trochu hubenější ale to se mi možná jen zdálo), rozhodně bych tohle neházel jako jeho vinu, pokud pro něj někdo dokrmoval, je to částečná chyba toho kdo si ji koupil (vyskytl jsem se u tématu jako jeden z prvních, doporučoval jsem dodat do krmné dávky luteiny, lipochromy a karoteny na peří), tak paní co ptáka dokrmovala. Za blbost se platí... Já bych v tomto stavu nekoupil ani brko, pokud je někdo s prominutím tak blbej že jede pro ptáka skoro za 40tisíc a ani si nezjistí jak vlastně pořádně vypadá, je to jeho chyba, neznalost neomlouvá, navíc pán, co vím, od slečny aru vzal nazpět a vrátil všechny peníze s tím, že až bude ara v pořádku, může ji zase odkoupit, podle mě došlo největší pochybení u slečny co ptáka odkoupila..
Hanka12

XXX.XXX.128.20
No tak já si teda myslím pravý opak.Ten pán s tou paní dokrmovačkou jsou jedna ruka a takoého ubožáka prodávat je za ty peníze spíše na trestní oznámení než na cokoliv jiného.
Neznalosť alebo...?
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/58296362/Alexander-maly.php.
milda 33

XXX.XXX.142.32
Nevěřim že když někdo prodává aru tak si před prodejem nezkontroluje v jakem je stavu a jak se ji daří to přece není andulka za 60 korun asi to pán chová jen pro prachy... prostě to zkusily jestli to vyjde.
Hanka12
napsal(a):
No tak já si teda myslím pravý opak.Ten pán s tou paní dokrmovačkou jsou jedna ruka a takoého ubožáka prodávat je za ty peníze spíše na trestní oznámení než na cokoliv jiného.
Pán ji nenutil aby si tu aru vzala, nabídl ptáka a cenu. Slečna měla na výběr ber nebo nech bejt, vzala. Její chyba. Prodávat papouška v tomto stavu je neomluvitelná prasárna, to rozhodně nepopírám, ale hanit chovatele za to, že někdo blbě koupil je docela směšný. Slečna, z toho co psala na facebooku nemá pořádně o velkých arách ani potuchy, sama tvrdila že dala mladou zelenokřídlou do klece k ararauně a divila se jak ji ararauna napadala. Podle mě už i toto o něčem svědčí. Já bych toto neprodal, ani nekoupil. Nehorázná pitomost byla i to jak uvěřila že se jedná o stresové peří a po přepeření už bude vypadat normálně, řekněte mi, kdo by koupil papouška za 35tisíc který je podle svých současných majitelů ve stresu a proto má vadu peří. Nikdo s rozumem rozhodně ne. Jak jsem napsal, chyba je na obou stranách, mazlíčkáři budou hájit slečnu co si ji pořídila protože škatulkovat chovatele a rozplývat se nad novým mimískem ary je mnohem jednodušší než uznat, že došlo k hrubému pochybení ze strany slečny, já se k tomu stavím objektivně, nebo alespoň se snažím, když jedu pro papouška a vidím krypla prostě nekupuju, pokud věřím báchorkám o tom jak je pták ve stresu a vlastně ani nevím jak vypadá, sem blbec, ptáka koupím za plnou pálku, sem prostě blbec. Nikdy prodejce nedrží pistoli u hlavy a neřve "tak toho papoucha kup".
milda 33

XXX.XXX.142.32
Proč by chyba měla bejt na obou stranách to byl prostě prach sprostej podraz a podfuk vytáhnout prachy z někoho kdo nemá dost zkušeností
milda 33

XXX.XXX.142.32
Pán se zalek medializace tak prachy vratil kdyby byl seriozní tak ho v takovem stavu nebude nabizet a čekat kdo se chytne.
Jaj ako uz velakràt, niekto mà peniaze a nevie co ide kupovat, nevie o aràch ani h.., a dovolim si tvrdit ze ani o korelàch, za tri roky je skusenosti jak safrànu, na druhu stranu, manzelka dokrmuje troch zakov pre kamaràta z nutnosti niesme dokrmovaci kamaràt dàva za dokrmenie troch jednèho manzelke zbytok je uz zamluveny pridu prenho knàm je samozrejmè odomna ze dàvam kupnu zmluvu vtàky budu mat vsetky vet, papiere nie su moje chcem mat klud ak by sa nieco stalo, ale predstavme si naivku idem kupit aru za 35t neviem onich nic a kupim to co bolo na fotkàch, ruku na srdce pani moze byt rada ze predajca vratil prachy co zas svedci o serioznosti, az nejakèho dovodu nemusel vidiet stav vtàka, uz z nejakèho dovodu pouzil dokrmovaca, dnes je zial beznè ze ludia bez skusenosti alebo s minimàlnymi si kupia aru uz ked som cital ten dovod som bol znechuteny lebo je to druhy najvatsi po hyacintovi !Ale ako mà zdravy papagàj vyzerat otom vie h, svedci to len ojednom kupujem nieco co si viem dovolit ;nie priatelia nezàvidim keby som chcel tak si ich pàr kupim z jednej vyplaty, ale viem co potrebuju a ked to neviem zabezpecit tak sa donich nepustam.ale kolko ludi tolko chuti.A ze ci ide o podvodnika vylucujem lebo vràtil peniaze na druhu stranu aasi pred 6 rokmi som predàval na burze v krskanoch a prisiel kumne chlapcek tak 8 rocny a pytal sa ma kolko stoji ten papagàj slusne som povedal cenu chlapec odisiel za desat minut sa vratil s oteckom ktory bez slova tasil peniaze lebo to chlapec chcel ja som mal len dve otàzky co chovaju doma oni ze nic ze to je na skusku ja som ich slusne odmietol bolo mi vynadanè do chrapunov, o 25 rokov starsi kamaràt mi vravel ze som nenormàlny ze som odmietol cistè prachy ja som len odpovedal ze chem spokojne spat a brali sme prenosku domov aj s papagàjom. s pozdravom A.j.